Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 8.30 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Αναχώρηση για τη διαδήλωση έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι

σάββατο 13/12

διαδήλωση έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στοΠαρανέστι

στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

αναχώρηση από θεσσαλονίκη: 8.30 πμ άγαλμα βενιζέλου

προσυγκέντρωση στη Δράμα: 12.00, ΚΤΕΛ (δημοτικός κήπος)

για δηλώσεις συμμετοχής: nolaexgerthess@yahoo.cexom

κείμενο που θα μοιράζεται στη Δράμα:

Οι αγώνες των μεταναστών είναι και δικοί μας αγώνες!

Στην εξευτελιστική πραγματικότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, της επ' αόριστον φυλάκισης, του αποκλεισμού, των ψυχικών και σωματικών βασανιστηρίων, των θανάτων που δεν έχουν βρει το φως της δημοσιότητας οι μετανάστες αντιστέκονται με καθημερινούς αγώνες, απεργίες πείνας, εξεγέρσεις, αποδράσεις. Και έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους.

Στα περίπου 15 σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων, από την Αμυγδαλέζα μέχρι τον Έβρο, είναι φυλακισμένοι περίπου 10.000 μετανάστες υπό άθλιες συνθήκες, πολλοί από τους οποίους πάνω από 18 μήνες. Το μόνο ποινικό αδίκημα που διέπραξαν είναι ότι προσπάθησαν να ξεφύγουν από τόπους όπου ο καπιταλισμός έχει ταυτιστεί με τον μαζικό θάνατο. Σε τόπους όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν που το ελληνικό κράτος και ο στρατός του είχε ενεργή συμμετοχή στους εκεί πολέμους.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι η μοίρα όσων μεταναστών καταφέρνουν να γλιτώσουν από τα πρώτα στάδια της ελληνικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής. Συμπληρώνουν τις δολοφονίες στα σύνορα, το διαρκές κυνηγητό από την αστυνομία και τα πογκρόμ των φασιστών, την ακραία εργασιακή υποτίμηση που βιώνουν εδώ και χρόνια από τα μικρά και μεγάλα αφεντικά. Η δημόσια διακήρυξη και δημιουργία τους την άνοιξη του 2012 αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του ελληνικού κράτους μέσα στην κρίση, προκειμένου το κεφάλαιο να υποτιμήσει και να πειθαρχήσει ακόμη περισσότερο τη ζωή και την εργασία τόσο των μεταναστών όσο και των ντόπιων εκμεταλλευόμενων και ταυτόχρονα να πετάξει στα σκουπίδια το κομμάτι εκείνο που περισσεύει. Τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν εμφανίστηκαν όμως σαν κεραυνός εν αιθρία. Ακολούθησαν το ρατσιστικό παραλήρημα κράτους, μμε, φασιστών και «νομιμοφρόνων» πολιτών περί «εγκληματικότητας», «υγειονομικής βόμβας» και «εθνικής καθαρότητας», το οποίο και κορυφώθηκε με την επιχείρηση «Ξένιος Δίας» τον Αύγουστο του 2012 στο κέντρο της Αθήνας. Επιχείρηση που είχε σαν αποτέλεσμα την προσαγωγή 84.792 μεταναστών, τη σύλληψη και μεταφορά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης περίπου 4.400 από αυτούς και τη διαρκή παρουσία 2000 αστυνομικών στην Αθήνα. Μετανάστες χωρίς χαρτιά συνεχίζουν μέχρι σήμερα να συλλαμβάνονται και να μεταφέρονται σε στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επισφράγισε την επ' αόριστον φυλάκισή τους.

Απέναντι σε όλα αυτά οι μετανάστες δίνουν τους δικούς τους αγώνες. Ο πιο πρόσφατος αγώνας που έγινε ήταν στο Παρανέστι. Με μοναδικό τους αίτημα την απελευθέρωσή τους, απεργία πείνας πραγματοποίησαν από τις 26 μέχρι 28 Νοέμβρη 75 Πακιστανοί μετανάστες, εκ των οποίων οι 26 έχουν ξεπεράσει τους 18 μήνες κράτησης, έγκλειστοι στο εν λόγω στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η απεργία έληξε με αφορμή τις υποσχέσεις του διοικητή για παραχώρηση ασύλου εντός των επόμενων ημερών. Στο εν λόγω στρατόπεδο είναι φυλακισμένοι περίπου 600 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το 18μηνο. Αντιλαμβανόμαστε την παρουσία μας έξω από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, ιδίως όπως αυτό στο Παρανέστι που είναι απομονωμένο, ως μια πράξη αλληλεγγύης προς τους έγκλειστους μετανάστες, σε ένα πλαίσιο σχέσεων αλληλεγγύης που θέλουμε να αναπτύξουμε με τους εντός των τειχών και επιπλέον στήριξης των αγώνων τους για ελευθερία.

Από την πλευρά μας επιλέγουμε να στεκόμαστε δίπλα στους εξεγερμένους μετανάστες των στρατοπέδων συγκέντρωσης όχι απλώς για λόγους ανθρωπισμού, αλλά γιατί είναι δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας καθώς το ίδιο σύστημα που τους φυλακίζει απεργάζεται και τη δική μας υποταγή. Είναι αυτή η επίγνωση της κοινότητας της καταπίεσης που μας συνδέει με τους μετανάστες και μας οπλίζει με αποφασιστικότητα ώστε να επιτεθούμε σε ό,τι μας διαχωρίζει, ό,τι μας αναγκάζει να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας, ό,τι μας διαιρεί και μας απομονώνει. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις αλλά θέλουμε οι σχέσεις αυτές να οικοδομηθούν σε ένα πλαίσιο αγώνα ενάντια στους διαχωρισμούς της κυριαρχίας. Οι φυλακισμένοι μετανάστες με τις εξεγέρσεις, τις αποδράσεις και τις απεργίες πείνας στα κέντρα κράτησης δείχνουν αξιοπρέπεια και επιλέγουν να αγωνίζονται. Εμείς δε μπορούμε παρά να είμαστε μαζί τους.

H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ MAΣ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 65 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Συνέλευση No Lager στη Θεσσαλονίκη

πηγή : http://nolagerthess.espivblogs.net/2014/12/02/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD/


1 2 3

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΤΡΙΤΗ 9/12 ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΜΑΡΑ 18:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12 LIVE ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΜΕ RITA MOSSS & CALF

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 08:30

πηγή : http://www.yfanet.net/content/view/%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%91_%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A3_%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A3_%CE%A4%CE%A9%CE%9D_%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%95%CE%94%CE%A9%CE%9D_%CE%A3%CE%A5%CE%93%CE%9A%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%97%CE%A3


1 2 3

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

Η σύγχρονη αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους είναι αυτή που παρανομοποιεί την εργασία αλλά και την ίδια την ζωή των μεταναστών,δημιουργώντας έναν ''μη τόπο'' γι'αυτούς και στερώντας τους την ελευθερία για όσο χρειαστεί ή ακόμα και την ζωή τους. Δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, πογκρόμ από αστυνομία και φασιστές, εργασιακή εκμετάλλευση στα χωράφια της '' πείνας και της δουλείας'' και στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι η πραγματικότητα για τους μετανάστες.Μία πραγματικότητα που δεν έχει τέλος και οδηγεί τους μετανάστες σε επ' αόριστον φυλακίσεις, βασανιστήρια και θανάτους.Οι μετανάστες είναι εκείνο το κοινωνικό κομμάτι που όντας για το ελληνικό κράτος παράνομο είναι δεκτικό και σε κάθε είδους ρατσιστική απειλή αλλά και φυλάκιση χωρίς λόγο, παρά μόνο επειδή τόλμησαν να είναι μετανάστες. Εμείς στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες των μεταναστών (εξεγέρσεις, απεργίες πείνας κ.α) μέσα και έξω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αφουγκραζόμενοι την ανάσα τους για ελευθερία.

Καλούμε σε στήριξη της διαδήλωσης του no lager Θεσσαλονίκης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι στις 13/12.
αναχώρηση από θεσσαλονίκη: 8.30 πμ άγαλμα βενιζέλου

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό ''ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ''

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

πηγή : https://www.facebook.com/sulMavrokokkino