Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 στις 16.30

Πανεργατικό συλλαλητήριο

Ο δρόμος του Δεκέμβρη αντικαπιταλιστικός

Λεφτά για την Παιδεία, όχι στους τραπεζίτες

-Σάββατο 6/12 συλλαλητήριο, Προπύλαια 2μμ

-Κυριακή 7/12 πανεργατικό συλλαλητήριο, άγαλμα Κολοκοτρώνη (Σταδίου) 4:30μμ




Εδώ και 1 μήνα το μαθητικό κίνημα παλεύει ενάντια στο νέο Λύκειο και την κυβέρνηση με καταλήψεις στα σχολεία που καθορίστηκαν από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις και μια μαζικών διαδηλώσεων από το κέντρο της Αθήνας και το Υπ. Παιδείας μέχρι όλες τις πόλεις και τα χωριά.
6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους μπάτσους του Καραμανλή, η σημερινή συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επιμένει στην διάλυση της Δημόσιας Παιδείας προσπαθώντας να εφαρμόσει το νέο Λύκειο και τις ιδιωτικοποιήσεις στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Φέρνουν έναν προϋπολογισμό που δίνουν τα λιγότερα λεφτά για την Παιδεία την ίδια ώρα που σπαταλάνε δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες για τα χρέη, στην αστυνομία και σε πολεμικούς εξοπλισμούς γιατί θέλουν να συμμετέχουν στον πόλεμο του ΝΑΤΟ σε Ιράκ και Συρία.
Η ίδια κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους μαθητές με στοχοποιήσεις και αποβολές ή βάζοντας τα ΜΑΤ να επιτίθενται στις διαδηλώσεις. Το κάνουν αυτό γιατί μας φοβούνται!Η κυβέρνηση είναι αδύναμη γιατί πλακώνονται στο εσωτερικό τους για τον προϋπολογισμό - μνημόνιο και αυτό είναι αποτέλεσμα της μεγάλης εργατικής αντίστασης και των αγώνων της νεολαίας που έχουν απέναντι τους.
Τώρα είναι η ώρα να τους ανατρέψουμε!
Με γενικές συνελεύσεις ξεσηκώνουμε όλα τα σχολεία και κατεβαίνουμε μαζικά με τα πανό μας στο συλλαλητήριο το Σάββατο 6/12 Προπύλαια 2μμ.Το ίδιο και την Κυριακή 7/12 στο άγαλμα Κολοκοτρώνη (Σταδίου) 4:30μμ στο πανεργατικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο Προϋπολογισμό - Μνημόνιο!
Τιμάμε τη μνήμη του Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 με τους αγώνες μας σήμερα ενάντια σε κυβέρνηση, τρόικες, μνημόνια και νεοναζί, για την ανατροπή του καπιταλισμού!
https://www.facebook.com/events/1506886089584…

πηγή : http://mathites-ac.blogspot.gr/2014/12/612-2.