Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στις 18.00

Εργαστήρι κατασκευής χαρτοπανό & DJ set

CLASS NOT DEAD

> σειρά εκδηλώσεων απ' την εργατική ομάδα των novos proletarios,
στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι περιστερίου (καρυάτιδος 166, δίπλα στην πλατεία δέγλερη):

"ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ - ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Ο καπιταλιστικός κόσμος έτσι όπως τον γνωρίζουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα δύο αιώνων ταξικών συγκρούσεων. Η υποχώρηση/ενσωμάτωση του εργατικού κινήματος σήμερα είναι αποτέλεσμα τριών δεκαετιών ταξικής ήττας. Για το ξεπέρασμα της ήττας αυτής χρειάζεται να γνωρίσουμε και τη "γενεαλογία" της. Χρειάζεται να καταλάβουμε από που προερχόμαστε για να καταλάβουμε ποιοι και ποιες είμαστε. Γιατί μία τέτοια κατανόηση του παρελθόντος μας είναι θέσεις μάχης στο παρόν.
Είμαστε το σύγχρονο παγκόσμιο προλεταριάτο και ένα είναι σίγουρο: τα αφεντικά αυτού του κόσμου που πανηγυρίζοντας προανήγγειλαν το τέλος της ταξικής ιστορίας έχουν αμέτρητους λόγους να γίνονται όλο και πιο ανήσυχα.. Εμάς!

Είμαστε χιλιάδες. Είμαστε παντού. Να γίνουμε και επικίνδυνοι..


Τετάρτη 03/12, 19:30

Μία μικρή αφήγηση του ταξικού πολέμου για τον έλεγχο της παραγωγής.

Ο απόλυτος έλεγχος πάνω στην εργασία ως αναγκαίο μέσο για την κυριαρχία των αφεντικών και οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις κόντρα στην εργατική αρνητικότητα. Από τους μάστορες στο φορντικό εργοστάσιο μέχρι το σύγχρονο μοντέλο παραγωγής.

Σάββατο 13/12, 18:00

Το σύγχρονο καπιταλιστικό παράδειγμα.

Από το βιομηχανικό μοντέλο στην έκρηξη των υπηρεσιών και η ανάδυση της νέας εργατικής τάξης. Σημειώσεις πάνω στην ελληνική εκδοχή της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.


Σάββατο 20/12, 18:00
εργαστήρι κατασκευής χαρτοπανό, 20:00 dj set από Υπόγειο Ήχο"

πηγή : http://www.antifalive.gr/2014/12/class-not-de...