Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση-πορεία

πηγή : http://anarxikoikavalas.squat.gr/?p=2871


Συγκέντρωση-πορεία Σάββατο 6 Δεκέμβρη 12:00 Πλατεία Καπνεργάτη

από http://anarxikoikavalas.squat.gr/ Ημέρα/Ώρα: 06/12/2014 στις 12:00:00 ΜΜ, ΚΑΒΑΛΑ / ΠΛ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ

http://anarxikoikavalas.squat.gr/
http://accionmutantecollective.blogspot.gr/

6 Δεκεμβρίου 2008
Ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Στο σημείο της δολοφονίας βρισκόταν και ο συνάδελφος του, Βασίλης Σαραλιώτης.
Η είδηση της δολοφονίας έβαλε φωτιά στη χώρα και χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους από διάφορους πολιτικούς χώρους. Υπήρξαν καταλήψεις σχολών και άλλων δημόσιων κτιρίων, φθορές και εμπρησμοί σε αστυνομικά τμήματα, τράπεζες, υπουργεία, πολιτικά γραφεία, δικαστήρια κ.ά. Ο κόσμος απελευθέρωσε την οργή του και εξέφρασε τα συναισθήματα του ενάντια σε κράτος και μπάτσους.
Η συμμορία των ένστολων δολοφόνων του κράτους έχασε τον έλεγχο και σύντομα το κέντρο της Αθήνας και άλλες πόλεις της χώρας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Γρήγορα το μίσος και η οργή ξεπέρασε τα σύνορα και είδαμε κινητοποιήσεις σε πάρα πολλές πόλεις του εξωτερικού. Οι μαθητές αντιλήφθηκαν ότι στη θέση του Αλέξη θα μπορούσε να ήταν ο καθένας, ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Έκαναν το αυτονόητο και θα συνεχίσουν, από τη στιγμή που οι μπάτσοι, οι διευθυντές και άλλοι εξουσιαστικοί θεσμοί τους πουλάνε τσαμπουκά. Θα παίρνουν μέρος σε καταλήψεις, θα κινητοποιούνται και θα αντιδρούν, γιατί καταλαβαίνουν ότι με τις εξετάσεις, τη βαθμολογία τα φροντιστήρια, το κλείσιμο στους 4 τοίχους, τη δήθεν ΔΩΡΕΑΝ παιδεία τούς θέλουν αμέτοχους και χειραγωγήσιμους.

6 Δεκεμβρίου 2014
Η «δημοκρατία» τους κλιμακώνει τις επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις, στην καθημερινότητα μας, σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, στις δουλειές μας. Οι μπάτσοι συνεχίζουν να δολοφονούν. Τα αστυνομικά τμήματα, τα δικαστήρια και τα κομματικά γραφεία, ως γνήσιες εστίες ανομίας επιχειρούν τη συντριβή των πιο μαχητικών και ριζοσπαστικών κομματιών της κοινωνίας. Παράλληλα, οι φασίστες οργανώνουν πολιτικά κόμματα και συλλόγους, και στηρίζουν το έργο του κράτους με πογκρόμ, επιθέσεις και δολοφονίες. Από την άλλη τα ΜΜΕ συγκαλύπτουν τους ενόχους, μέσω της παραπληροφόρησης και αποχαυνώνουν το λαό με φασιστοπατριωτικά κόλπα, λες και πραγματικά θα λυθούν τα προβλήματα μας αν μάθουμε ποιος είναι στην Αμφίπολη (ακόμα ένα σήριαλ προσφορά του ακροδεξιού μπλοκ που ταΐζει το λαουτζίκο με έθνος και φυλή). Και όλα αυτά εν μέσω ενός θερμού γεωπολιτικού ανταγωνισμού, όπου οι ΑΟΖ (Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες) και οι διακρατικές ενεργειακές συμφωνίες (αγωγός TAP, LNG, αγωγός EAST MED PIPELINE ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ) ολοκληρώνουν την επίθεση του κεφαλαίου.
Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στην Ελλάδα, ο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ, οι 43 φοιτητές που εκτελέστηκαν στο Μεξικό σε συνεργασία μπάτσων με συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, ο Ρεμί Φρές στη Γαλλία, οι νεκροί της Βραζιλίας, της πλατείας Ταξίμ και αμέτρητοι άλλοι, δολοφονήθηκαν από μπάτσους. Το σύστημα τους δε γνωρίζει σύνορα, απομακρύνει βίαια ανθρώπους οι οποίοι αντιδρούν, είτε με τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις, είτε κάνοντας τα στραβά μάτια στους φασίστες.
Δεν θα μείνουμε άπραγοι απέναντι στο κράτος που επιτίθεται με νομοσχέδια, με τα ΜΜΕ, με φυλακίσεις αγωνιστών και φυλακές τύπου Γ΄, χρυσαυγίτες, πατριώτες και μπάτσους. Και μόνο η ύπαρξη των παραπάνω μας αηδιάζει.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΕΚΡΟ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΑΠΟ 10/11/2014
ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΑΠΟ 17/11/2014 &
Δ. ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ & Δ. ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ 1/12/2014
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ
ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΥΡΩΝΟΣ 3

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54369/