Τρίτη 20 Ιουλίου 2010 στις 19.00

Νομιμοποίηση των μεταναστών, Οχι στο σχέδιο "Ασφαλής Αθήνα"

poster20072010.jpg

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΚΑΛΟΥΝ:ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΑΡΑΒΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΕΝΓΕ κα.)

Η εκστρατεία «Ασφαλής Αθήνα» που εξαπέλυσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Βούγιας είναι μια ρατσιστική αστυνομική επιχείρηση -σκούπα με στόχο τον αποπροσανατολισμό της οργής των εργαζόμενων την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί πραξικοπηματικά τα βάρβαρα μέτρα της που πετσοκόβουν το κατώτατο μισθό, ανοίγουν τη πόρτα στις απολύσεις και ισοπεδώνουν τις συντάξεις.

Το Πόρισμα για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας που συνέταξε το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ για να καταλήξει σε αυτή την επίθεση είναι ένα ρατσιστικό δώρο στη ΝΔ και στους φασίστες του ΛΑΟΣ για να συναινούν στα μέτρα ΕΕ-ΔΝΤ.

Θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση ότι θα ανθίσει ξανά η ζωή στη Αθήνα αν εξαφανίσουμε τους φτωχούς, τους μετανάστες , τους άστεγους και τους εξαρτημένους από τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης και τότε θα γεμίσει η Αθήνα τουρίστες , τα μαγαζιά πελάτες με χρήμα και οι γειτονιές θα πάψουν να είναι υποβαθμισμένες! Είναι η άλλη όψη του νομίσματος που λέει ότι για να βγούμε από τη κρίση πρέπει να σταματήσουμε τις απεργίες στα καράβια, τα μαγαζιά, τα εργοστάσια, τα σχολεία και να δεχτούμε χωρίς διαμαρτυρία τα μέτρα που χαρίζουν δισεκατομμύρια στους πλούσιους. Είναι ένα πόρισμα που ενοχοποιεί όχι αυτούς που δημιούργησαν τη κρίση αλλά αυτούς που δέχονται τις βάρβαρες συνέπειες της, τους εργαζόμενους, τους μετανάστες και τους φτωχούς.

Μας προτείνει ο Βούγιας να συστρατευθούμε όλοι μαζί με την Αγία Τριάδα της ΕΛΑΣ, τον Δήμο Αθήνας και το ΣΔΟΕ για να «σώσουμε τη πόλη από την εγκληματικότητα». Σοβαρά; Με την Αστυνομία της ζαρντινιέρας, των απαγωγών, των υποκλοπών, των διαπλοκών με τη μαφία, των βασανιστηρίων και των εκτελεστών του Αλέξη Γρηγορόπουλου; Με το Δήμο της Αθήνας της συνεργασίας ΝΔ-ΛΑΟΣ που ρήμαξε τις γειτονιές, χάρισε κάθε ελεύθερο χώρο για να φτιαχτούν πολυκαταστήματα σαν κι αυτά που έκλεισαν χιλιάδες μικρομάγαζα, έκοψε δένδρα για να φτιάξουν οι φίλοι τους εργολάβοι πάρκινγκ, προσέλαβε δημοτικούς αστυνομικούς αντί για καθαριστές, νηπιαγωγούς, βρεφοκόμους, χάρισε δισεκατομμύρια σε φιέστες αντί συντήρηση σχολείων; Η με το ΣΔΟΕ που δεν ξέρει για τους απατεώνες που έκλεψαν δισεκατομμύρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία η για τους εργοδότες που δεν πληρώνουν φόρους και εισφορές των εργαζομένων;

Είναι χυδαίο να καταδικάζεις τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην παρανομία, τη φτώχεια και την πείνα. Είναι απαράδεκτο ανθρώπους κατατρεγμένους από τους πολέμους, τις δικτατορίες και τη φτώχεια, να τους εμποδίζεις με την FRONTEX και το Λιμενικό να μπουν νόμιμα στη χώρα, να τους απαγορεύεις το δικαίωμα στη δουλειά και τη στέγη και μετά να κραυγάζεις υστερικά ότι «κοινωνικοποιούνται στη παραβατικότητα». Η Ελλάδα κατέχει αρνητικό ρεκόρ σε ποσοστά απόδοσης ασύλου ενώ πάνω από τριάντα χιλιάδες μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στο πέρασμα των συνόρων της Ευρώπης-φρούριο τα τελευταία δέκα χρόνια..

Δουλειά για όλους!

Η επίθεση ενάντια στους μετανάστες μικροπωλητές που προσπαθούν να επιβιώσουν με ψίχουλα θα τους καταδικάσει στη πείνα. Είναι η ίδια κυνική πολιτική που πετάει εργαζόμενους στην ανεργία, χωρίς αποζημίωση η επιδιώκει οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί να δουλεύουν απλήρωτοι. Ο «αθέμιτος ανταγωνισμός» που τάχα προκαλούν οι μικροπωλητές στα μαγαζιά και όχι τα μεγάλα Πολυκαταστήματα είναι ένα ρατσιστικό πυροτέχνημα για να δικαιολογήσει το πογκρόμ. Δεν ξεχνάμε ότι οι φασίστες του ΛΑΟΣ ήταν αυτοί που επιτίθονταν ενάντια στους λιμενεργάτες που αντιστάθηκαν στην συμφωνία παραχώρησης του σταθμού εμποροκιβωτίων του Πειραιά στην COSCO και έρχονται τώρα οι ίδιοι να μας πουν ότι φταίνε οι κινέζικες αποθήκες για το «παραεμπόριο».

Είναι μεγάλη η κατάντια του Βούγια να συνεργάζεται με τους φασίστες με πρόσχημα τη δημιουργία «επιτροπών κατοίκων για την ασφάλεια». Έφτασαν την Παρασκευή 18 Ιούνη να κάνουν κοινή επίδειξη κτηνωδίας απέναντι στους μικροπωλητές μετανάστες στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στα Πατήσια στη πρώτη μέρα της επιχείρησης «ασφαλής Αθήνα» με τα ΜΑΤ να στηρίζουν κινητοποίηση φασιστοειδών που κατέληξε σε πογκρόμ.

Νομιμοποίηση τώρα!

Η κυβέρνηση εγκαταλείπει κάθε ιδέα για νομιμοποίηση των μεταναστών και απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες. Αντίθετα, σχεδιάζει να ανοίξει στρατόπεδα συγκέντρωσης για να συστηματοποιήσει τις μαζικές απελάσεις.

Οι μετανάστες σε όλες τις Πανεργατικές Απεργίες έχουν δώσει δυναμικό παρών στο κοινό αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Είναι δύναμη για τα συνδικάτα, είναι δύναμη για να παλέψουμε για να φτιάξουμε καλύτερες γειτονιές στις οποίες ζούμε, δουλεύουμε και τα παιδιά όλων πάνε στα σχολεία πλάι-πλάι. Μόνο που αυτό σημαίνει ότι εδώ και τώρα πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να αποκτήσουν άσυλο, στέγη και δικαιώματα. Είναι η ταξική απάντηση για να λυθεί το Ασφαλιστικό και να σωθούν τα Ταμεία όλων μας.

Από την υπερεκμετάλλευση και τη καταπίεση των μεταναστών κερδισμένα θα είναι τα αφεντικά. Οι εργάτες χρειάζονται την ενότητα για να υπερασπίσουν τις συλλογικές συμβάσεις και τις δουλειές όλων.

Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτική «διαίρει και βασίλευε» . Θέλει μόνο μια ελάχιστη μειοψηφία μεταναστών να νομιμοποιείται και να αποκτάει κουτσουρεμένα δικαιώματα όπως έγινε πρόσφατα με το νόμο για την ιθαγένεια και την ψήφο και αυτή να έρχεται σε σύγκρουση με το υπόλοιπο κομμάτι των μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Γι αυτό τα συνδικάτα, οι κοινότητες μεταναστών , οι αντιρατσιστικές οργανώσεις, οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα κόμματα της Αριστεράς πρέπει να καταδικάσουν και να αποτρέψουν στη πράξη την νέα ρατσιστική εξόρμηση.

Να εντείνουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση της δουλειάς, της σύνταξης, του δικαιώματος στη παιδεία, την Υγεία. Για να ζούμε καλύτερα στις γειτονιές χρειάζεται να εμποδίσουμε τις περικοπές του Μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ για να δοθούν λεφτά στα νοσοκομεία, τα σχολεία, την καθαριότητα, τη δημόσια συγκοινωνία.

Τώρα τα συνδικάτα πρέπει να γράψουν μαζικά τους μετανάστες στις γραμμές τους ώστε να δώσουμε μαζί τον αγώνα για να μη μας φορτώσει στις πλάτες μας τα βάρη της κρίσης η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

Να δώσουμε δυναμικό παρών στην Γενική Απεργία στις 29 Ιούνη και στα απεργιακό συλλαλητήριο.

Να οργανώσουμε ένα μαζικό συλλαλητήριο σεισμό στις 20 Ιούλη, συνέχεια των Πανεργατικών Απεργιών για δείξουμε ότι ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες έχουν μια άλλη διέξοδο από τη κρίση που μας χωράει όλους!

Διοργάνωση: ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ,ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ,ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...