τι; : πορεία θεματική : αλληλεγγύη

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 18.00

Πορεία αλληλεγγύης για τον φυλακισμένο απεργό πείνας Ν.Ρωμανό

από @epre

Γύρω στις 9 μ.μ της έκτης Δεκεμβρίου 2008, ο αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβολεί και σκοτώνει τον δεκαπεντάχρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στην συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Μαζί με τον Γρηγορόπουλο βρίσκεται ο συμμαθητής και στενός φίλος του Νίκος Ρωμανός, επίσης δεκαπέντε χρονών τότε. Σύμφωνα με την μητέρα του Ρωμανού, ο Γρηγορόπουλος πέθανε στα χέρια του. Ο Ρωμανός απαθανιτίζεται ανάμεσα σ' αυτούς που σηκώνουν το φέρετρο του Γρηγορόπουλου και προσέρχεται στη δίκη του Κορκονέα, ξεκάθαρα οργισμένος.
Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013, ο Νίκος Ρωμανός, δηλωμένος πλέον αναρχικός, συλλαμβάνεται, μαζί με τρία άλλα άτομα, για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του Βελβεντού Κοζάνης.Ο Νίκος Ρωμανός καταδικάζεται σε κάθειρξη 15 ετών και 11 μηνών, καθώς απορρίπτεται επίσης και το ελαφρυντικό της "μετεφηβικής ηλικίας" του.Μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στις 10 Νοέμβρη του 2014, ο Νίκος Ρωμανός ξεκινάει απεργία πείνας, με αίτημα να του επιτραπεί να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή στην οποία πέτυχε διότι του απαγορεύτηκε η πρόσβαση από τις σωφρονιστικές αρχές. (Ενώ είναι δικαίωμα και υποχρέωση των κρατουμένων)
Σήμερα διανύει την 27η μερα της απεργίας του, η ζωή του βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και κινδυνεύει πλέον άμεσα με καρδιακή ανακοπή.

AΝ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΡΩΜΑΝΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Θα έχει χαθεί μια ζωή -που τόσο δηλώνεις ότι σε ενδιαφέρει- και θα έχουν καταπατηθεί ανθρώπινα δικαιώματα. Κι εσύ κάποτε άνθρωπος ήσουν, θυμάσαι; Ο Ρωμανός ζητάει τα αυτονόητα με τσαμπουκά κι εσύ, αντί να πολεμάς να του τα δώσεις, πολεμάς να του σπάσεις πρώτα τον τσαμπουκά και μετά -ίσως- αν είναι αρκετά καλό παιδάκι, να τα πάρει κιόλας. Να τον ταϊσεις με το ζόρι. Να τον βασανίσεις.Σκέψου λοιπόν τι θες; Τον θες νεκρό; Τον θες ζωντανό; γιατί να μην τον θες καθόλου δεν γίνεται. Υπάρχει και είναι εκεί να σου θυμίζει ότι πρέπει να επιλέξεις Ελληνάρα. Ελευθερία ή θάνατος το λέγανε παλιά.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ 6:00 - 6:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ!

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54463/