Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία για Ν. Ρωμανό

Από 10/11/2014 ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθεί το πρόγραμμα της πανεπιστημιακής σχολής που πέρασε.
Οι αιτήσεις που έχει κάνει στο συμβούλιο της φυλακής -το οποίο αποτελείται από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, καθώς και την κοινωνική λειτουργό- είναι ακόμη αναπάντητες, ενώ ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, ο οποίος εδώ και καιρό δήλωνε αναρμόδιος ν' αποφασίσει πάνω στο ζήτημα, έστειλε έγγραφο στο συμβούλιο, δηλώνοντας ότι το αίτημα για χορήγηση αδειών απορρίπτεται τελικά με δική του απόφαση.
Τις ίδιες απορριπτικές αιτήσεις δίνουν και στον Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος από τις 29/10/2014 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την επαναχορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών τις οποίες έπαιρνε κανονικά εδώ και τρία χρόνια, ως φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του.
Καταδικάζουμε την εκδικητική στάση της κυβέρνησης απέναντί του, η οποία έχει την πολιτική και ηθική ευθύνη για τυχόν θανατηφόρα επιδείνωση της υγείας του.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 18:00

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΦΟΡΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1536500/


Αφίσα αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Από τις 10/11 ο αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας για την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, μιας που τον Ιούνιο του '13 πέρασε σε μια πανεπιστημιακή σχολή στην Αθήνα. Ως αλληλέγγυοι στο αίτημα του κάνουν απεργία πείνας και οι αναρχικοί φυλακισμένοι Γ. Μιχαηλίδης(17/11), Α.Δ. Μπουρζούκος και Δ. Πολίτης (1/12), Η. Καραντουμάν (6/12). Για μια ανάσα ελευθερίας και με όλες τις αιτήσεις του για τη χορήγηση των αδειών να έχουν απορριφθεί ο Ν.Ρωμανός βάζοντας οδόφραγμα το σώμα του δεν διεκδικεί τη νομιμότητα αλλά απευθύνει έναν πολιτικό εκβιασμό ενάντια στην ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού, όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του.
Στις 24/11 μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ". Την μεταφορά του εκεί συνόδευε και διαβιβαστικό του εισαγγελέα φυλακής που δήλωνε ευθαρσώς πως την ευθύνη για τον Ρωμανό την έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου, πετώντας έτσι έμμεσα το μπαλάκι της υποχρεωτικής σίτισης στο υγειονομικό προσωπικό. Η ανακοίνωση των γιατρών ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ενεργήσουν αντίθετα από τη θέληση του ασθενούς. Οι μόνοι υπεύθυνοι για την υγεία του Νίκου Ρωμανού είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το συμβούλιο της φυλακής.
Το υπουργείο δικαιοσύνης με αφορμή την απεργίας πείνας του νίκου και πατώντας πάνω στην αριστερή αλλά και δεξιά ρητορεία για το δικαίωμα στην εκπαίδευση προσπαθεί να περάσει ένα νόμο για την εξ' αποστάσεως παρακολούθηση και τηλεδιασκέψεις μέσα από τη φυλακή αντί για άδειες. Έναν νόμο που στρώνει το δρόμο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και την οριστική στέρηση των αδειών των κρατουμένων στη συνθήκη του απόλυτου εγκλεισμού και παρακολούθησης. Στα πλαίσια αυτά, στις 3/12 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε την αίτηση του Ν.Ρωμανού για τη χορήγηση των αδειών. Η υγεία του επιδεινώνεται και οι γιατροί συζητούν την εισαγωγή του στην εντατική, ενώ εκείνος παραμένει σταθερός στην απεργία πείνας μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματος του.
«Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου.»
Νίκος Ρωμανός

Στα πλαίσια της κλιμάκωσης και του συντονισμού της αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, σε όλο τον ελλαδικό χώρο, δεκάδες κτίρια καταλήφθηκαν ως κέντρα αγώνα. Έτσι και στην πάτρα από τις 4/11 ανοίχτηκε το παράρτημα (εκκενωμένο από δήμο και αστυνομία από τις 5/8/13) για να λειτουργήσει ως ορμητήριο αλληλεγγύης αντιπληροφόρισης οργάνωσης και δράσης. Στις 6/12, 6 χρόνια από τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα, πλήθος αλληλέγγυων κατέβηκαν στους δρόμους της οργής κάνοντας δυναμικές πορείες σε όλη τη χώρα. Στη Πάτρα το μπλοκ της συνέλευσης αλληλεγγύης συμμετείχε στην πορεία και βάζοντας τα δικά τoυ χαρακτηριστικά συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής. Κατά τη διάρκεια της πορείας συνελήφθησαν 6 σύντοφοι/ισσες, με τους 2 από αυτούς να αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Τη Δευτέρα 8/12 οι 4 αφέθηκαν ελεύθεροι, ο ένας με περιοριστικούς όρους. Την Τρίτη 9/12 περνούν από αυτόφορη διαδικασία οι δύο που αντιμετωπίζουν κακουργήματα.

Με τις φυλακές υψίστης ασφαλείας προ των πυλών, η αυστηροποίση των μέτρων κράτησης, η απόρριψη χορήγησης αδειών στους κρατουμένους που τις δικαιούνται, οι έφοδοι στα κελιά προετοιμάζουν το έδαφος για το τι ακολουθεί. «Όταν το κράτος δείχνει τα δόντια του με μία ολομέτωπη επίθεση τότε είναι ιστορικό καθήκον και ευχαρίστησή μας να του τα σπάσουμε!»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΑΝΔΡΕΑ-ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΟΥΜΑΝ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΘΦΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 6/12

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Σπασμένο Γρανάζι

πηγή: http://spasmenogranazi.squat.gr/2014/12/09/%CE%B1%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C/