Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 στις 19.00

Πορεία αλληλεγγύης στο Ν.Ρωμανό

Ανακοίνωση συντονιστικού αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό - Λήξη κατάληψης με πορεία στην πόλη - Συνέχιση δράσεων και καλέσματα

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 10/11 ξεκίνησε απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο σε 15 χρόνια φυλάκισης για διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης το 2012. Αντιστεκόμενος στη λογική του φόβου και της υποταγής που καλλιεργείται μέσα στις φυλακές, έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις την περασμένη άνοιξη, ενώ ήταν ήδη έγκλειστος, και πέρασε στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Εκείνη την περίοδο το κράτος θέλοντας να δείξει το «καλό» του πρόσωπο, στέλνει τον υπουργό «δικαιοσύνης» να δώσει βραβεία στους επιτυχόντες μέσα στις φυλακές: «Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών», είχε δηλώσει τότε ο Χ.Αθανασίου. Ο Ρωμανός κρατώντας αξιοπρεπή στάση αρνήθηκε να δεχτεί την επιβράβευση τους. Τώρα παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες του Ρωμανού για τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας που δικαιούται με βάση τους νόμους τους, το αίτημά του καταλήγει στα αζήτητα, εκδικητικά απέναντι στην στάση του. Σαν απάντηση αποφάσισε να διεκδικήσει με οδόφραγμα το σώμα του τις άδειες που δικαιούται, και συνεχίζει δυναμικά, μιας και απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο η αίτησή του για χορήγηση αδειών την 23η μέρα της απεργίας πείνας του (03/12). Επιπλέον εισάγεται από το κράτος η πρόταση για παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία αυτόματα ακυρώνει τα αιτήματα της απεργίας, αφού το ζήτημα δεν είναι απλά η πραγματοποίηση των σπουδών, αλλά η αξία των εκπαιδευτικών αδειών ως ανάσα ελευθερίας για τον κρατούμενο.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού αποφασίσαμε να καταλάβουμε στις 06/12 το εργατικό κέντρο ξάνθης με στόχο τη λειτουργία του ως κέντρο αντιπληροφόρησης και συντονισμού δράσεων. Μαζί με εμάς, πανελλαδικά πραγματοποιούνται από συντρόφους και συντρόφισσες παρόμοιες δράσεις αλληλεγγύης με σκοπό την πίεση του κράτους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων του Ρωμανού. Στο διάστημα αυτών των ημερών πραγματοποιήσαμε μοιράσματα του κειμένου του συντονιστικού της κατάληψης, συνεχή μικροφωνική, κλείσιμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενός απο τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης με συνθήματα.

Σήμερα 08/12 αποφασίζουμε τη λήξη της κατάληψης, θεωρώντας ότι αυτή έχει επαρκώς επιτεύξει τους αρχικούς της στόχους όσον αφορά την αντιπληροφόρηση και την άσκηση πίεσης. Η απόφαση αυτή δε σηματοδοτεί τη λήξη του αγώνα μας, αλλά αντιθέτως την κλιμάκωσή του με κορύφωση των δράσεών μας, δεδομένου ότι η αυριανή μέρα είναι κρίσιμη καθώς εκδικαζεται η έφεση που ασκήθηκε στην απορριπτική απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά. Ακόμα και αν η έκβαση είναι θετική, έπαιται συνέχεια καθώς πρέπει να εγκριθεί εκ νέου από το συμβούλιο της φυλακής. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε συντονιστικό την Τρίτη 09/12 στις 16.00 στα ΠΡΟΚΑΤ για τη συνέχιση του αγώνα, ως την τελική δικαίωση όλων των αιτημάτων του Νίκου Ρωμανού.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 09/12 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΚΑΤ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ Ν.ΡΩΜΑΝΟ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54550/