Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στις 17.30

Προσυγκέντρωση για συμμετοχή στην κεντρική πορεία αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 10/12/14.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την παύση της απεργίας πείνας-δίψας του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Ν. Ρωμανού, πήραμε την απόφαση να λήξουμε την κατάληψη στο Δημαρχείο Περιστερίου.

Βασική αιχμή που καταλάβαμε ένα δημόσιο κεντρικό κτήριο και το μετατρέψαμε σε κέντρο αγώνα αποτέλεσε η ακάθεκτη, μαχητική και ασυμβίβαστη στάση του Ν. Ρωμανού . Προτάσσοντας το κορμί του απέναντι στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων των κρατουμένων κατάφερε να διαταράξει το σύστημα εξουσίας, βάζοντας ένα όριο στις επιταγές της μηδενικής ανοχής από το κράτος.

Στο δρόμο που διάλεξε βρήκε πολλούς συνοδοιπόρους, με πρώτους και κύριους τους συντρόφους του Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη, Α. Δ. Μπουρζούκο, οι οποίοι πήραν την επιλογή να πορευθούν μαζί του ως το θάνατο, προχωρώντας ο ένας μετά τον άλλο σε απεργία πείνας.

Η επιλογή τους αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για την κινητοποίηση του κόσμου των από τα κάτω, ο οποίος βρήκε διέξοδο και συσπειρώθηκε ξανά στο δρόμο. Κάτω από την πίεση του χρόνου που έθεσε η απεργία πείνας, ξέσπασαν αντιστάσεις που εντύνονταν μέρα με τη μέρα σε όλη τη χώρα. Από μαζικές, δυναμικές και επιθετικές πορείες και παρεμβολές σε ΜΜΕ, μέχρι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και οικονομικούς αποκλεισμούς. Στιγμές αγώνα, οι οποίες αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.

Εμείς απ' την πλευρά μας δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι η λύση που πρότειναν για το ζήτημα των αδειών γίνεται προς όφελος των φυλακισμένων, όπως επίσης έχουμε αμφιβολίες και για την υλοποίηση αυτής .Τίποτα λοιπόν δεν έχει τελειώσει. Ο πόλεμος ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο είναι διαρκής και πολύμορφος. Ανοίγονται καθημερινά πολλά μέτωπα. Οι Σύροι/ες πρόσφυγες συνεχίζουν τον αγώνα για πολιτικό άσυλο, παραμένοντας με ό,τι δυσκολία αυτό συνεπάγεται στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζουμε λοιπόν τις δρασεις μας στο πλαίσιο του κινήματος της αλληλεγύης, της αντίστασης και της αυτοοργάνωσης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 5ης ΚΑΙ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ.

Συνέλευση Κατειλημμένου Δημαρχείου Περιστερίου

πηγή : http://sineleusiperisteri.blogspot.gr/2014/12