Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 14.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες

Απόφαση της γενικής συνέλευσης των Σύριων προσφύγων του Συντάγματος - 11/12/2014

11/12/2014

Decision of the general assembly of Syntagma Square Syrian refugees

We, the Syrian refugees of war who remain at Syntagma Square since November 19 2014, want to communicate to Greek people and the rest of the world the decisions we made today.

a) During our struggle we managed to make clear to the whole world that our demands for human rights as refugees (housing, feeding, job opportunities, health), plus free movement to other European countries are fair and state officials need to fulfill them for all Syrian refugees.

b) We understand that Greek government, does not want to ask from European Union to accept us legally to other European countries in order to apply for asylum there. They do not intend to do it according to existing European laws, and other European countries do not have the will to proceed towards this direction too.

c) So we decided to demand from the Greek government the following:
1) Asylum as war refugees here in Greece, covering 3 months travel documents to other European countries.
2) Fast procedure of applications: 100 people per day, instead of 10 per day that Greek officials suggest.
3) Proper housing and food for all of our people, starting from small children, invalid people, sick and old people.

d) We will remain at Syntagma Square until we take a positive answer from Greek government to all our demands, and until we are sure that the asylum procedure goes on for all of our people. We ask from Greek Government to answer officially in written replying to our demands.

e) We ask from the Greek people to support our fair struggle until the final victory. We thank for solidarity of all Greek people who helped us a lot from the first day of our struggle.

f) We call everybody to the demonstration that will take place on Saturday 13 November, 2.30 p.m. at Syntagma square.

Syrian refugees of syntagma square

πηγή: https://www.facebook.com/syrianrefugeesgr


1 2 3 4

πηγή : https://www.facebook.com/syrianrefugeesgr


1 2 3 4

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

- Πέμπτη 11/12 στις 8 μ.μ. Συνέλευση της Αλληλεγγύης μαζί με τους πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος

- Σάββατο 13/12 στις 2 μ.μ. Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου συμμετέχοντας και στηρίζοντας από την αρχή των αγώνα των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα και μπροστά στο ενδεχόμενο της καταστολής τους τις επόμενες μέρες, πήρε την πρωτοβουλία του ανοίγματος της κατειλημμένης καφετέριας για την προσωρινή στέγαση και σίτιση 30 πιο ευάλωτων ανθρώπων που οι ίδιοι πρότειναν. Ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Θεωρούμε ότι αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να εξαφανίσει τους Σύρους ενόψει της γιορτούλας των Χριστουγέννων και να ξεχαστούν και αυτοί όπως τόσοι άλλοι αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα στο Σύνταγμα και τις παραπέρα επιλογές τους. Ξεκαθαρίζουμε ότι η συνέλευση δεν προτείνει ως λύση στα αιτήματά τους αυτή την κίνηση, αντιθέτως σεβόμενη τον αγώνα τους δείχνει την αλληλεγγύη της στην άμεση ανάγκη προσωρινής στέγασης.

Τα αιτήματα των Σύρων προσφύγων είναι:

  • Να εξασφαλισθεί άμεσα για τους Σύρους πρόσφυγες που κατέφυγαν στη χώρα μας στέγαση, σίτιση και ιατρική βοήθεια σε δομές που υπάρχουν ή άμεσα θα διατεθούν από δήμους, περιφέρεια, κοινωνικούς φορείς και ιδίως τους υπεύθυνους κρατικούς φορείς χωρίς άλλη προϋπόθεση, προτού γίνει τραγωδία η ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται.
  • Να απαιτήσει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από την κοινοτική οδηγία 55/2001 (όπως έχει ενσωματωθεί στο ΠΔ 80/2006) αναγνωρίζοντας τους Σύρους ως θύματα ενόπλων συρράξεων.
  • Να υποχρεωθούν οι χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδεχθούν τους πρόσφυγες στο έδαφός τους, εφοδιάζοντας τους με τα αναγκαία για αυτό έγγραφα
  • Να δοθεί άσυλο με γρήγορες διαδικασίες σε αυτούς που το ζητούν στην Ελλάδα και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα.

Θεωρούμε ως πρωταρχικό ανθρώπινο καθήκον κάθε πολίτη και φορέα να συνδράμει τα θύματα αυτού του πολέμου στην κάλυψη των άμεσων αναγκών τους (στέγαση, τροφή, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοκ). ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ να στηρίξουν τον αγώνα συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και κουβέρτες στην κατειλημμένη καφετέρια.

Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμος έκανε δεκτό ομόφωνο ψήφισμα βάσει του οποίου συμφωνεί να συντονίσει τις κοινωνικές δομές του ώστε να συμβάλλουν έμπρακτα στην αντιμετώπιση των παραπάνω αναγκών. Να ασκήσει πίεση στην περιφέρεια Αττικής και στις αρμόδιες κρατικές δομές να υλοποιήσουν το θεσμικό ρόλο τους και να ικανοποιήσουν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους και να συνεισφέρουν έμπρακτα στην κάλυψη των αναγκών επιβίωσης. Τέλος να βοηθήσει στην κατεύθυνση κινητοποίησης και των γειτονικών δήμων. Συνοδοιπόρο σε αυτόν τον αγώνα έχουμε και το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Αγίου Δημητρίου.

Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

http://katadimadim.blogspot.gr/

πηγή: http://katadimadim.blogspot.gr/2014/12/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html


1 2 3 4

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις με τους Σύριους πρόσφυγες:

Οι Σύροι πρόσφυγες (μέσω αντιπροσώπων) στις σημερινές (Παρασκευή) τους συναντήσεις, με τον ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Συρίγο και τον Δήμαρχο Αθήνας κ. Καμίνη συμφωνήσαν στη ταχύρρυθμη (fast track) διαδικασία ασύλου και ταξιδιωτικά έγγραφα για τους 603 πρόσφυγες του συντάγματος και την στέγαση όλων με προτεραιότητα των ευάλωτων ομάδων,( οικογένειες με μικρά παιδιά και άτομα με προβλήματα υγείας, τραυματισμένοι και άλλοι). Σήμερα μεταφέρθηκαν σε ξενώνες του δήμου 50 άτομα, ( από οικογένειες ).
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα:
Ο κ. Συρίγος (ΥΠΕΣ) συμφώνησε και υποσχέθηκε α) ότι θα δώσει σε όλους τους Σύρους πρόσφυγες με ταχύρρυθμη διαδικασία άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα β) ότι θα στεγάσει όλες τις οικογένειες, και
Ο κ. Καμίνης συμφώνησε και υποσχέθηκε α) ότι θα στέγασει άμεσα συνολικά 22 οικογένειες και β) ότι θα καλέσει ευρεία σκέψη δήμαρχων της Αττικής μαζί με την Περιφέρεια Αττικής ώστε να βρεθεί λύση για την στέγαση των υπολοίπων προσφύγων.

Οι πρόσφυγες - αναμεσά τους πολλές οικογένειες με παιδιά - παραμένουν στο Σύνταγμα μέχρι την τελική δικαίωσή τους, ενώ και οικογένειες που στεγάστηκαν σήμερα θα επιστρέψουν στον χώρο της κινητοποίησης αύριο το πρωί.
Οι πρόσφυγες διεκδικούν στέγαση και σίτιση για ΟΛΟΥΣ, καθώς και επίσπευση των αιτημάτων ασύλου και της απόδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 2.30 ΜΜ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ:
- ΑΣΥΛΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ
- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες

πηγή : http://katadimadim.blogspot.com/2014/12/blog-...