Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στις 11.30

(εξ αναβολής) Σεμινάριο προφορικής ιστορίας

Κυριακή 14/12 στις 11:30, το εξ' αναβολής σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας της Κυριακής 7/12

«Φτιάχνοντας ένα νέο αφήγημα για το παρελθόν μας»

Μετά το τέλος του πρώτου κύκλου σεμιναρίων προφορικής ιστορίας που πραγματοποιήθηκε στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας στις 1 και 2 Νοέμβρη, συνεχίζουμε, με νέες διαλέξεις, με θέματα σχετικά με την Αρχιτεκτονική και Πολεοδομική Ιστορία της Νέας Ιωνίας.

Το δεύτερο σεμινάριο που είχε αναβληθεί λόγω έκτακτου κωλύματος της εισηγήτριας κ. Βογιατζόγλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκέμβρη, 11:30, όπου θα συζητήσουμε με την Όλγα Βογιατζόγλου, αρχαιολόγο Α΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Οι Βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Νέας Ιωνίας. Η ίδρυση και λειτουργία των εργοστασίων, η συμβολή τους στην οικονομική ζωή του τόπου. Μετά το τέλος της διάλεξης θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στις «βιομηχανικές» γειτονιές της Ν. Ιωνίας.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας, Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Άγαλμα Μητέρας, 1ος όροφος. Η συμμετοχή σε αυτές, είναι δωρεάν.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η δουλειά της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας έχει οργανωθεί κατά θεματικές, στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, με κύριους άξονες:
α) Εργατική τάξη / βιομηχανοποίηση /αποβιομηχανοποίηση (εργοστάσια, οικισμοί, εργατικές γειτονιές, προπολεμικά χρόνια, κατοχή, εμφύλιος, έως το 1980)
β) Πρόσφυγες σήμερα και χτες και πολιτισμός (Η εξέλιξη της Νέας Ιωνίας από τα χρόνια της προσφυγιάς μέχρι τις μέρες μας, η διαδρομή της με σταθμούς το 1922, το 1950, το σήμερα. Ο πρόσφυγας, ο οργανοποιός, ο εξωτερικός μετανάστης).
γ) Τα ανθρακωρυχεία της Νέας Ιωνίας.

Επιστημονική υπεύθυνος του Σεμιναρίου είναι η ιστορικός Τ. Βερβενιώτη (Γραμματέας της Ένωσης Προφορικής Ιστορίας - ΕΠΙ).

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στέλνοντας e- mail στο: elniex.ydragogexeio@gmaiexl.com ή σε μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook, ή τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο: 6940980810

πηγή : http://ydragogeio.gr/opini-2-dialexeis_2/