Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 17.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση-παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου καλούμε το Σάββατο 13/12 σε συγκέντρωση-παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα που διοργανώνεται εκείνη τη μέρα στο Περιστέρι. Τα καταστήματα ετοιμάζονται να δουλέψουν με παράταση ωραρίου ως αργά το βράδυ!

Το ραντεβού μας είναι στις 17:30 στην πλατεία Περιστερίου.

ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ,

ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΨΩΜΙ!

πηγή : http://sineleusiperisteri.blogspot.gr/2014/12


1 2 3 4 5

ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΛΕΥΚΕΣ" ΝΥΧΤΕΣ!

Πρώτα ήρθαν τα ελαστικά και τα "απελευθερωμένα" ωράρια.

Στη συνέχεια ήρθαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι με voucher, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι μισθοί πείνας, οι εργάσιμες Κυριακές.Τώρα ήρθαν και οι λευκές νύχτες, η ολοήμερη δηλαδή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το Σάββατο 13.12, στο όνομα βέβαια του εορταστικού κλίματος στην πόλη...

Ο δήμαρχος της φιέστας, της αλληλεγγύης με χορηγούς, των εδώ και χρόνια απλήρωτων εργαζόμενων της ΔΑΤΕΠ και των εκατοντάδων "ωφελούμενων" με μισθούς-φιλοδώρημα που προσλαμβάνει κάθε χρόνο, από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο Περιστερίου, συνδιοργανώνουν, με πρόσχημα τις εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων, την πρώτη «λευκή» νύχτα.

Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου δηλώνει ξεκάθαρα ότι τα απελευθερωμένα ωράρια στη λειτουργία των καταστημάτων κανένα πρόβλημα δε θα λύσουν για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία. Αντίθετα, είναι κομμάτι από τις μαύρες μέρες που επιβάλλουν στους εργαζόμενους κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο και εργοδοσία και πρόθυμα εφαρμόζουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Είναι ο δρόμος για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, παρά την πρόσφατο φρένο με την απόφαση του ΣτΕ στα σχέδια των μεγαλεμπόρων-καρχαριών για το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές. Είναι η προσπάθεια να ξεθεμελιωθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, να εμπεδωθεί ο εργασιακός μεσαίωνας!

ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΣΚΕΦΤΟΜAΣΤΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ξέρουμε ότι τα απελευθερωμένα ωράρια στη λειτουργία των καταστημάτων θα συμπαρασύρουν όλους τους κλάδους και εκτός εμπορίου. Επίσης ξέρουμε ότι το 1,5 εκατ. άνεργοι δεν έχουν πρόβλημα χρόνου για να ψωνίσουν. Όμως και όσοι «προνομιούχοι» δουλεύουν ακόμα είτε είναι απλήρωτοι είτε στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα πληρώνοντας ακριβά τη «δωρεάν» παιδεία, τη «δωρεάν» υγεία, τα χαράτσια, τους αμέτρητους φόρους. Ζουν και οι ίδιοι στις δουλειές τους τα ξεχαρβαλωμένα ωράρια, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την απληρωσιά, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων.

H Εργατική Λέσχη Περιστερίου καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους μετανάστες της πόλης

- Το ΣΑΒΒΑΤΟ 13.12 στις 6 το απόγευμα σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία Δημαρχείου ενάντια στα «απελευθερωμένα» ωράρια και τον εργασιακό μεσαίωνα.

- Την ΚΥΡΙΑΚΗ 14.12 σε συμμετοχή - στήριξη της απεργίας στο εμπόριο

Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι

  • Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος - Όχι στα εξοντωτικά ελαστικά ωράρια εργασίας
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πλήρης απασχόληση με ανθρώπινο ωράριο, αύξηση αμοιβών για μια αξιοπρεπή ζωή.
  • Όχι στις εκδικητικές απολύσεις, στον αυταρχισμό των εργοδοτών και την ανακύκλωση των εργαζόμενων

Εργατική Λέσχη Περιστερίου

πηγή: http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr/2014/12/blog-post_10.html


1 2 3 4 5

Παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910- Φαξ: 210 5100961 - E-mail : symbexoulio@paexsetim.coexm

------------------------------------------------------------------------------------------------

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη…

Μετά την επιτυχία της απεργίας και τις ταυτόχρονες παρεμβάσεις σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα στις 11/12, καθώς και τις παρεμβάσεις των προηγούμενων ημερών σε Ζωγράφου, Περιστέρι, Αγία Παρασκευή και Αργυρούπολη, το Σωματείο μας συνεχίζει τις δράσεις του στα πλαίσια της διεκδίκησης της Ε.Σ.Σ.Ε με τη συνδρομή της επιτροπής αλληλεγγύης. Πιο συγκεκριμένα:

Σάββατο 13/12, ώρα 10.00 π.μ. παρέμβαση της επιτροπής αλληλεγγύης στο καταναλωτικό κοινό έξω από το κατάστημα της WIND στην Αργυρούπολη, διεύθυνση Κύπρου 110.

Σάββατο 13/12, ώρα 7.00 μ.μ. παρέμβαση στο Περιστέρι ενάντια στη Λευκή Νύχτα που αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων ως αργά το βράδυ.

Κυριακή 14/12, ώρα 9.00 π.μ. παρέμβαση-κινητοποίηση μαζί με το συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να αναφερθούμε στη μεγάλη συμμετοχή που είχε η απεργία της 11/12, παρά το ότι τα διευθυντικά στελέχη προσπάθησαν εκτός από το να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, να ενημερώσουν ψευδώς τους υπόλοιπους εργαζομένους ότι τα κτίρια είναι κλειστά (στέλνοντας μαζικά sms) ώστε να μην συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Επίσης, θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αλληλέγγυους από σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών, πρωτοβουλίες, καταλήψεις και άλλες συλλογικότητες, που συμπαρίστανται στον αγώνα που δίνει το σωματείο μας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο μόνος δρόμος για την επίτευξη των στόχων μας και το μόνο όπλο απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας (και όχι μόνο) είναι η αλληλεγγύη.

Την Τρίτη 16/12 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με τετράωρη στάση εργασίας (14.00μμ-18.00μμ) ώστε να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 μ.μ. - 6 μ.μ.

Λ. Αθηνών, εστιατόριο

Απαιτούμε Άμεσα Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας!

Ενωμένοι στο Σωματείο συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ (Wind)

www.pasetim.com

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Δεκέμβριος 17h


1 2 3 4 5

Ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τις "λευκές νύχτες" του εργασιακού μεσαίωνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12, 17.30 ΠΛ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12, 11.00 ΕΡΜΟΥ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου καλούμε το Σάββατο 13/12 σε συγκέντρωση-παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα που διοργανώνεται εκείνη τη μέρα στο Περιστέρι. Τα καταστήματα ετοιμάζονται να δουλέψουν με παράταση ωραρίου ως αργά το βράδυ!

Το ραντεβού μας είναι στις 17:30 στην πλατεία Περιστερίου.

Το Σάββατο 13 Δεκέμβρη, ημέρα έναρξης του εορταστικού ωραρίου στα καταστήματα και της χριστουγεννιάτικης φιέστας με το άναμμα του δέντρου στη πλατεία της πόλης, ο εμπορικός σύλλογος (μικρά και μεγάλα αφεντικά) και ο δήμος (τοπικό κράτος) μεθόδευσαν το στήσιμο «λευκής νύχτας» στο Περιστέρι.

Εκμεταλλευόμενοι την ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά συμφέροντα με την καταστρατήγηση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας και την επιβολή των «απελευθερωμένων» ωραρίων, επιχείρησαν την παράταση του ωραρίου, στα καταστήματα, μέχρι αργά τη νύχτα ενώ οι εργαζόμενοι θα δούλευαν και την επόμενη ημέρα Κυριακή.

Σε πείσμα των καιρών, ο κόσμος του αγώνα αντιστάθηκε με εργατικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις, κόντρα στην κρατική και εργοδοτική αυθαιρεσία ακυρώνοντας τα σχέδιά τους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν εξουσιαστή της ζωής μας να τολμήσει να αγγίξει τις εργατικές και κοινωνικές μας κατακτήσεις. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, συλλογικοποιούμαστε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς και με αντίσταση και αλληλεγγύη αγωνιζόμαστε, χτίζοντας τις δικές μας κοινότητες αγώνα, της ισότητας και της ελευθερίας.

ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΑ ΛΑΜΠΙΟΝΙΑ, ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΨΩΝΙΑ, ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΓΙΝΕ «ΛΕΥΚΟΣ»

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΑ» ΩΡΑΡΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΜΟΥ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ 11:00

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2014/12/1312-...


1 2 3 4 5

Ο εμπορικός σύλλογος Περιστερίου ακύρωσε επίσημα την παράταση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα το Σάββατο 13 Δεκέμβρη μετά από τις εργατικές και κοινωνικές αντιδράσεις από τον κόσμο του αγώνα. Το κάλεσμά μας στην πλατεία Περιστερίου, στις 17:30 ισχύει για λόγους κινηματικής ετοιμότητας.

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54691/