Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 19.30

Συζήτηση: «Σεξισμός, διακρίσεις φύλου, ομοφοβία, τρανσφοβία»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

«ΣΕΞΙΣΜΟΣ, ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΦΥΛΟΥ, ΟΜΟΦΟΒΙΑ, ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ»

Το Σάββατο 13-12-14 και ώρα 19,30 στο χώρο του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών γίνει συζήτηση με θέμα το σεξισμό, τις διακρίσεις φύλου, την ομοφοβίας και την τρανσφοβία.

Η ανάγκη να γίνει αυτή η συζήτηση στα Χανιά προέκυψε, καθώς θεωρούμε ότι τα θέματα που θέτει η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξουν κοινωνικά, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στην πόλη μας.

Ακόμα, θα θέλαμε αυτή η συζήτηση να αποτελέσει την αρχή για συνέχεια δράσεων, βάζοντάς τα ζητήματα που θίγονται στην ατζέντα του κινηματικού χώρου και όχι μόνο. Στόχος μιας τέτοιας κίνησης, είναι αφ' ενός μεν η αναγνώριση ότι υπάρχουν διακρίσεις σε όλες τους τις εκφάνσεις και αφ' εταίρου η ανάγκη να απαλειφθεί κάθε μορφή ρατσισμού και να γίνουν πράξη όσα διεκδικούμε περί ισότητας και ελευθερίας.

Στη συζήτηση θα συμμετέχει το «Φύλο & Φτερό», μια αντισεξιστική / αντιομοφοβική ομάδα από το Ρέθυμνο, που θα μας παρουσιάσει τις απόψεις της πάνω στα ζητήματα της κυριαρχίας των φύλων και των καταπιεστικών σχέσεων που αυτή συνεπάγεται, καθώς και η Ήβη Καϊσερλή από τα Χανιά.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

--

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: www.stekichania.gr

image attachment

attachment: application/msword

πηγή : email received on 13 Δεκέμβριος 13h