Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 στις 19.00

Οι συνθήκες εργασίας των μουσικών στα ωδεία. Πως οργανωνόμαστε;

ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΩΔΕΙΑ

Η κατάσταση που εκτυλίσεται μπροστά στα μάτια μας είναι λίγο πολύ γνωστή. Με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας ωθούνται στην εξαθλίωση, την καταπάτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, στην απώλεια της αξιοπρέπειας τους. Ο κόσμος της εργασίας βιώνει καθημερινά αυτήν την επίθεση δεχόμενος ταπεινωτικές εργασιακές συνθήκες με τον εκβιασμό της απόλυσης και της ανεργίας. Από αυτήν την γενικευμένη επίθεση δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο χώρος της τέχνης. Βλέπουμε ολοένα να υποβαθμίζεται ο χαρακτήρας της και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτόν μοιάζει να περισσεύουν, μιας και δεν είναι χρήσιμοι για να κινηθεί η καπιταλιστική μηχανή.

Η εργασιακή συνθήκη για τον κλάδο των μουσικών είναι πλέον τραγική. Για όσους δουλεύουμε τη νύχτα επικρατούν τα μαύρα μεροκάματα, και οι επισφαλείς και αβέβαιες σχέσεις εργασίας . Όσοι δουλεύουμε σε ωδεία δημοσιά η ιδιωτικά αμειβόμαστε με ψίχουλα για μια δουλειά η οποία εκτός από αγάπη και φροντίδα κρύβει και τεράστιο χρόνο, μόχθο και κάματο-ψυχικό, πνευματικό και σωματικό. Αναγκαζόμαστε συχνά να συμβιβαστούμε με την πελατειακή σχέση που αναπτύσσει η κάθε μουσική επιχείρηση (ιδιωτική ή δημοτική) με τους σπουδαστές τις, υποβιβάζοντας συχνά τις καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές μας δυνατότητες,. Βλέπουμε με τρόμο τα ημερομίσθια μας τα τελευταία χρόνια να πέφτουν με μόνιμη δικαιολογία αυτήν της οικονομικής κρίσης. Κι ενώ οι περισσότερες από τις μουσικές επιχειρήσεις κρατούν υπερβολικά ψηλά τα ετήσια δίδακτρα-κάνοντας τη μουσική παιδεία είδος πολυτελείας για τους περισσότερους- αντί να μειώσουν τα δικά τους κέρδη, ρίχνουν όλο το βάρος στις πλάτες τις δικές μας με εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις.

Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και όλες στους χώρους εργασίας μας.Η κατάσταση αυτή δεν πρόκειται να ανατραπεί αν δεν προτάξουμε την αξιοπρέπειά μας, αν δεν ενώσουμε τις φωνές μας και αν δεν εντείνουμε τον αγώνα μας, καταρχήν για την διεκδίκηση των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα τις συνθήκες εργασίας των μουσικών στα ωδεία και τον τρόπο οργάνωσης μας. Καλούμε όλους τους μουσικούς να πλαισιώσουν την εκδήλωση, να μοιραστούμε τις εργασιακές μας εμπειρίες, να ενημερωθούμε σχετικά με τα δικαιώματα μας (όσα μας έχουν απομείνει) και να προτείνουμε τρόπους δράσεις για την αντίσταση στην υποβάθμιση της ζωής μας..

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

Οι συνθήκες εργασίας των μουσικών στα ωδεία. Πως οργανωνόμαστε;

Δευτέρα 15/12/2014 19:00 στον Ελευθεριακό Χώρο Sabot ( Γκαρμπολα 4 μπιτ μπαζάρ)

Επικοινωνία: swmaexteioakroexamatos@eexspiv.net

blog: http://swmateioakroamatos.espivblogs.net/

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/54705/