Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 στις 20.00

Diminuita 2007-2014: Jam party

Γιορτάζουμε τα 7 χρόνια των Diminuita (Live -Πάρτυ)

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα θα φιλοξενήσει την Κύριακή 28 Δεκεμβρίου στις 20:00 την γιορτή για τα 7 χρονιά των Diminuita. Διαβάστε τις λεπτομέριες της βραδίας στο δελτίο τύπου που ακολουθέι...

Τα τελευταία χρόνια τον Δεκέμβρη γιορτάζουμε τα γενέθλια των diminuita (που είναι στις 23 του μήνα) και φέτος έχουμε ...αισίως φτάσει στα 7 μας χρόνια.
Ετοιμάζουμε, λοιπόν μια ανοιχτή γιορτή στο φιλόξενο χώρο της Λαμπηδόνας στο Βύρωνα (όπου γίνεται και το Djangofest )με μικρά κεράσματα για όλους, δωράκια και φυσικά ...μουσική!
Στις 28 Δεκέμβρη, ημέρα Κυριακή, κι όχι ιδιαίτερα αργά, καλούμε όλους τους φίλους μουσικούς και μη, να γιορτάσουμε τα γενέθλια μας!
Εμείς θα ανοίξουμε τη βραδιά κι ευελπιστούμε να μας συντροφέψετε για τζαμ, χορό, χαμόγελα και καλή διάθεση!

Προσθήκη λεζάντας


DIMINUITA

Με αρχή το 2007, oι Diminuita έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και από το 2010 ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και στην Ευρώπη (με εμφανίσεις σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Πολωνία, Γερμανία). Κορυφαίες στιγμές των εμφάνισεων αυτών ήταν οι συμμετοχές τους στο Djangofolllies Festival 2014, στο Django@Liberchies Festival στη γενέτειρα του D.Reinhardt στο Βέλγιο και στο International Gypsy Jazz Meeting στο Wroclaw της Πολωνίας το 2012.
Διασκευές συνθέσεων του Django Reinhardt και άλλων συνθετών της εποχής καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος, από τον πρώτο τους επίσημο δίσκο με τίτλο 'a-rhythmology', με έμφαση στον καθαρό, φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων και στην ελευθερία της μουσικής, αυτοσχεδιαστικής έκφρασης.

Με τον αέρα του swing κι αρμονικές αναφορές στο bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, αλλά και ρυθμική ευελιξία.

Το σχήμα έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους , το "a-rhythmology" το 2011 και το "Mani Sessions" ζωντανή ηχογράφηση συναυλίας τους στο φεστιβάλ Mani Sonnenlink Festival με την σύμπραξη του διεθνούς φήμης βιολιστή Gregor Huebner τον Ιούλιο του 2014.

Γιώργος Παπαδογιάννης κιθάρα
Έφη Σαράντη κιθάρα
Κώστας Πατσιώτης κοντραμπάσο

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...