Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 στις 19.00

11η Πανελλαδική Συνάντηση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης

11η Πανελλαδική Συνάντηση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης 16-18 Γενάρη, Αθήνα

Αλλάζουμε τον Κόσμο χωρίς να Καταλάβουμε την Εξουσία!

Ο κόσμος, που θέλουμε, δημιουργείται από τα κάτω με συλλογικούς αγώνες. Η επικείμενη αλλαγή εκλογικών συσχετισμών στην Ελλάδα αποτελεί αντανάκλαση των βαθιών αλλαγών μέσα στην Ελληνική κοινωνία, που έχουν φέρει οι λυσαλλέοι αγώνες των προηγούμενων ετών, από τον Δεκέμβρη του 2008 και το κίνημα των πλατειών μέχρι τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2012, ως απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση του συστήματος.

Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές αποτελούν αφετηρία για έναν νέο γύρο κοινωνικών συγκρούσεων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ανεξαρτήτως έκβασης, με τη λήξη των εκλογών οι αυταπάτες της ως δια μαγείας επίλυσης των προβλημάτων μας δια της ανάθεσης θα εξαντληθούν και μία πυκνή χρονική περίοδος θα ξεκινήσει, όπου οι νέες συνθέσεις θα γίνουν σε κλίμα μεγάλης κοινωνικής πόλωσης. Στις συγκρούσεις, που έπονται, τα κοινωνικά κινήματα και οι ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις καλούνται να ανασυγκροτηθούν, να πάρουν θέσεις μάχης, να εκμεταλλευθούν στο έπακρο όλες τις αντιφάσεις και τις ρωγμές του συστήματος για τη διεύρυνση της συλλογικής μας δύναμης έναντι του κεφαλαίου και του κράτους και να καθορίσουν τις εξελίξεις σε απελευθερωτική κατεύθυνση.

Στα 11 χρόνια δράσης της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση αποτέλεσε και αποτελεί κομμάτι των κοινωνικών αγώνων, αναπόσπαστο μέρος μίας ολόκληρης κοινωνίας σε κίνηση. Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε δεκάδες αγώνες μαζί με την κοινωνία, ήμασταν παρόντες στις μεγάλες συγκρούσεις πάντα από την πλευρά των καταπιεζόμενων, που σήκωναν κεφάλι, και συμβάλαμε με τις δυνάμεις μας για το άνοιγμα απτών εναλλακτικών απέναντι στην σοβούσα καπιταλιστική κρίση. Τώρα είναι η ώρα της ανασυγκρότησης δυνάμεων και της αντεπίθεσης ενάντια στην κυριαρχία για το άνοιγμα μίας σύγχρονης απελευθερωτικής προοπτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο η Αντιεξουσιαστική Κίνηση διεξάγει Πανελλαδική Συνάντηση στις 16 - 18 Γενάρη στην Αθήνα με το εξής πρόγραμμα:

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

19:00: Έναρξη Πανελλαδικού
- Κεντρική διακήρυξη 11ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ της Α.Κ.
- Γενικές εισηγήσεις
- Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση και παράθεση των προβληματισμών στη βάση της κοινωνικής αναμέτρησης αλλά και του ρόλου της Α.Κ. σε αυτή.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου

10:00-12:00: Γενικές εισηγήσεις από τις πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης (Αθήνα, Γιάννενα, Πάτρα, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη)

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι θεματικές που έχουν επιλεγεί για κουβέντα και προτάσεις επί των δράσεων της Α.Κ. καθώς και οι καμπανιακού τύπου δράσεις:

12:00-13:00: Κοινά Αγαθά

13:00-14:00: Πλάνο Αντίστασης (Καταστολή-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Μεταναστών)

15:00-16:00: Αλληλέγγυα Οικονομία

16:00-17:00: Πρόταση για ΒΙΟΜΕ

17:00-19:00: Ζητήματα Οικολογίας και Περιβάλλοντος - Αποανάπτυξη
- Η πρόταση της Αποανάπτυξης
- Διαχείριση των απορριμμάτων
- Διαχείριση του Νερού
- Πρόταση για Σκουριές

19:00-19:30: Πρόταση για ΕΡΤ

19:30-20:00: Ζητήμα LGBTQ

20:00-21:00: Συγκρότηση Δομών

Κυριακή 18 Ιανουαρίου

10:00-13:00: Οριστικοποίηση αποφάσεων και δέσμευση για τις Καμπάνιες της Α.Κ. / Πανελλαδικές Δομές & Δράσεις

13:00-14:00: Οργανωτική Ανασυγκρότηση & Διεύρυνση του Δικτύου / Διεθνής Δικτύωση

14:00-16:00: Συζήτηση για την εκ νέου σημασιοδότηση της Αντιεξουσιαστικής / Δημιουργία Κεντρικού Κειμένου γενικών θέσεων επί της πολιτικής και κοινωνικής απεύθυνσης / Διακήρυξη της Συνάντησης

16:00: Οριστικοποίηση ημερομηνίας της επόμενης πανελλαδικής συνάντησης / Κλείσιμο πανελλαδικού

Αλλάζουμε τον Κόσμο χωρίς να Καταλάβουμε την Εξουσία

Ούτε ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ Ούτε ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας - Antiauthoritarian Movement
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Πάτρας
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής
Χειρονομία/Αντιεξουσιαστική Κίνηση-Antiauthoritarian Movement

πηγή: https://el-gr.facebook.com/events/1533480180262181/


16-18 ΓΕΝΑΡΗ ΑΘΗΝΑ

Ώρες έναρξης : 19μμ Παρασκευή Σάββατο / Κυριακή, 09:00μμ

(Νοσότρος, Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια

Η ιστορία δεν προχωρά γραμμικά. Η εξέλιξή της είναι πάντοτε συγκρουσιακή, αποτέλεσμα κάθε φορά των συσχετισμών ανάμεσα σε αντίπαλες κοινωνικές δυνάμεις. Η σημερινή συγκυρία αποτελεί κρίσιμη καμπή της κοινωνικής σύγκρουσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καθώς τώρα κορυφώνονται όλες οι αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του συστήματος. Σε αυτή τη συγκυρία οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα αποτελέσουν μια μόνο στιγμή στην συμπύκνωση του κοινωνικού ανταγωνισμού. Αμέσως μετά ξεκινά μία πυκνή χρονική περίοδος, όπου οι νέες συνθέσεις θα γίνουν σε κλίμα μεγάλης κοινωνικής πόλωσης.

Οι σημερινές εξελίξεις δεν έπεσαν από τον ουρανό αλλά είναι αποτέλεσμα λυσσαλέων κοινωνικών αγώνων. Τα ανταγωνιστικά κινήματα, κομμάτι των οποίων αποτελούμε, μπορεί μέχρι σήμερα να μην στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αλλά σίγουρα δεν έχασαν ευκαιρία να αναμετρηθούν με την κυριαρχία και μπόλιασαν αποφασιστικά την κοινωνία με τον σπόρο της ελευθερίας. Στις συγκρούσεις, που έπονται, τα κινήματα καλούνται να ανασυγκροτηθούν, να πάρουν θέσεις μάχης, να εκμεταλλευθούν στο έπακρο όλες τις αντιφάσεις και τις ρωγμές του συστήματος για τη διεύρυνση της συλλογικής μας δύναμης έναντι του κεφαλαίου και του κράτους και να καθορίσουν τις εξελίξεις σε απελευθερωτική κατεύθυνση.

Στα 11 χρόνια δράσης της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση αποτέλεσε κομμάτι των κοινωνικών αγώνων, αναπόσπαστο μέρος μίας ολόκληρης κοινωνίας σε κίνηση. Για πολλά έτη δώσαμε δεκάδες αγώνες μαζί με την κοινωνία, με όλες τις αντιφάσεις μας προσπαθήσαμε, κερδίσαμε ό,τι έχει κερδηθεί, γιατί τίποτα δεν μας χαρίστηκε, συντριφτήκαμε από το άτεγκτο της κυριαρχίας και ξαναξεκινήσαμε. Σύντροφοι, αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ. Τώρα όμως δεν υπάρχει χρόνος να κοιτάξουμε πίσω. Τώρα είναι η στιγμή της ανασυγκρότησης, της επίθεσης, της εξόδου προς το μέλλον.

Σε αυτό το κοινωνικό - ιστορικό πλαίσιο η ΑΚ προτείνει για διαβούλευση τους ακόλουθους

Άξονες λόγου και δράσης και προσδοκεί να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος των επερχόμενων κοινωνικών αντιστάσεων:

Αλλάζουμε τον Κόσμο χωρίς να Καταλάβουμε την Εξουσία

ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

. ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ (αποκεντρωμένη οικονομική και κοινωνική αναδημιουργία, χρυσός, σκουπίδια)

. ΚΟΙΝΑ - (κοινή παραγωγή / διαχείριση στο νερό, στην ενέργεια, στον δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην παιδεία, στην πληροφόρηση, στη γνώση / τεχνολογία, στον πολιτισμό)

. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (Συνεργατισμός, ισότητα, συλλογικότητα, βιομε, ερτ)

. ΕΡΓΑΣΙΑ - (ομότιμη παραγωγή, εργατικός έλεγχος, εργατική αυτοδιεύθυνση)

. ΙΣΟΤΗΤΑ - (πλήρη και ίσα δικαιώματα των μεταναστών, κατάργηση στρατοπέδων συγκέντρωσης, καμία διάκριση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό)

. ΠΛΑΝΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (κατάργηση φυλακών υψίστης ασφαλείας, σωφρονιστικού κώδικα, αντιτρομοκρατικών νόμων, αφοπλισμός αστυνομίας)

.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (κοινωνική αντιεξουσία, άμεση δημοκρατία, κοινωνική αυτονομία)

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Στον λίγο χρόνο, που απομένει, καλούμε όλους τους συντρόφους να ρίξουν όσες δυνάμεις διαθέτουν για την προετοιμασία αυτής της συνάντησης, την συμμετοχή στις εργασίες και στον σχετικό διάλογο και κυρίως την διεξαγωγή μίας ουσιαστικής και κοινωνικά ανοιχτής Πανελλαδικής Συνάντησης, που να γίνει αφορμή για επανεκκίνηση του αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα.

πηγή : http://www.ak2003.gr/index.php/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/2015-01-09-15-56-52.html