Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 στις 15.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες και μνήμης στο Σεχζάτ Λουκμάν

Οι Σύροι πρόσφυγες και η Συνέλευση Αλληλεγγύης, καλούν το Σάββατο 17 Γενάρη, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Σεχζάτ Λουκμάν, στις 3μμ, σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση.

Οχι στην Ευρώπη - φρούριο.
Ταξιδιωτικά έγγραφα & αξιοπρεπή διαβίωση για όλους/ες

Οι Σύροι πρόσφυγες και η Συνέλευση Αλληλεγγύης

πηγή: https://www.facebook.com/events/432871386860350/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular&source=1


1 2 3 4 5 6

Σάββατο 17/1 - 15:00 Πορεία Αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες

Από τα μέσα του περασμένου Νοέμβρη δύο αντίρροπες δυνάμεις συγκρούονται με γνώμονα τους Σύρους και τις Σύρες πρόσφυγες πολέμου και τα αιτήματά τους από το ελληνικό κράτος. Συγκρούεται η κοινωνική αλληλεγγύη με την κρατική υποκρισία, η ταξική ενότητα με τις ρατσιστικές πολιτικές, η αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή με τους εχθρούς της ίδιας της ζωής. Από τα μέσα του περασμένου Νοέμβρη, οι Σύροι και οι Σύρες πρόσφυγες πολέμου συνεχίζουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και υπάρχουν όλοι οι λόγοι του κόσμου να βρεθεί στο πλάι τους ολόκληρη η εκμεταλλευόμενη κοινωνία.

Αν και αρχικά το Υπουργείο Εσωτερικών είχε δεσμευθεί πως θα δίνεται άσυλο σε δέκα ενήλικες την ημέρα μαζί με τα παιδιά τους καθώς και προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, η Υπηρεσία Ασύλου εξετάζει λιγότερες από δέκα αιτήσεις την ημέρα συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών. Το ζήτημα της κάλυψης στέγασης παρεμένει ανοιχτό για εκατοντάδες πρόσφυγες και είναι το κίνημα αλληλεγγύης που φιλοξενεί στις δομές του πολλούς από τους Σύρους ενώ ταυτόχρονα, το ελληνικό κράτος δηλώνει με περισσή υποκρισία πως δεν μπορεί να καλύψει την σίτιση των προσφύγων που βρίσκονται σε ξενοδοχεία.

Οι δεσμεύσεις των επίσημων θεσμών, που προέκυψαν έπειτα από τις κινητοποιήσεις και την πίεση των Σύρων προσφύγων και των αλληλέγγυων που βρίσκονται στο πλάι τους, δεν τηρούνται αλλά αυτό δεν προξενεί καμία ιδιαίτερη έκπληξη. Πρόκειται άλλωστε για τους ίδιους ανθρώπους, που τα ξημερώματα της 15ης Δεκέμβρη μεθόδευσαν την κατασταλτική επιχείρηση-σκούπα στο Σύνταγμα προκειμένου να εκκενώσουν την πλατεία από τους Σύρους ώστε να μην χαλάσει το «χριστουγεννιάτικο κλίμα» της Αθήνας. Πρόκειται για το ίδιο κράτος που βρίσκει στήριγμα πάνω στην καλλιέργεια του κοινωνικού ρατσισμού και την ενίσχυση της ξενοφοβίας και του φασισμού. Πρόκειται για τις ίδιες πολιτικές που γεννάνε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που πνίγουν μετανάστες στο Αιγαίο, που πριν δύο χρόνια οδήγησαν στην φασιστική δολοφονία του Πακιστανού εργάτη, Σεχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ΟΤΙ οι ίδιοι αυτοί μηχανισμοί ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ δώσουν λύσεις στους Σύρους πρόσφυγες. Και τώρα και πάντα, οι λύσεις δίνονται από την ενεργοποίηση της ταξικής αλληλεγγύης στον δρόμο και εκεί σκοπεύουμε να τις διεκδικήσουμε. Ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο και την κρατική υποκρισία, ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργατών είναι το μεγαλύτερο όπλο μας.

Την Πέμπτη 15/1 στις 8μμ, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση Σύρων και αλληλέγγυων στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 15.

Το Σάββατο 17/1, δύο χρόνια από τη φασιστική δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα:

* Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση μνήμης στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Μερκούρη, στα Πετράλωνα

  • Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες πολέμου, στις 3μμ στα Προπύλαια.

-ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ-ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ

-Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
Συνέλευση Αλληλεγγύης στους/στις Σύρους/ες Πρόσφυγες

πηγή : http://katadimadim.blogspot.com/2015/01/171-1...


1 2 3 4 5 6

Κοινή συνέλευση Σύρων και αλληλέγγυων

Οι Σύριοι συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι να κερδίσουν όλα τα δικαιώματά τους

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από την βίαιη εκκένωση της πλατείας Συντάγματος και τα αιτήματα των Σύρων προσφύγων παραμένουν και ο αγώνας τους συνεχίζεται αφού οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για γρήγορη διαδικασία ασύλου, ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και στέγασης και σίτισης δεν έχουν υλοποιηθεί.

Στα πλαίσια του αγώνα αυτού, την Πέμπτη το πρωί έγινε συγκέντρωση Σύρων και αλληλέγγυων στην Κατεχάκη μπροστά από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αντιπροσωπία αλληλέγγυων και Σύρων συναντήθηκε με την δ/ντρια της Υπηρεσίας Ασύλου και έθεσε τα αιτήματα των προσφύγων. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Μετά την συζήτηση δόθηκαν ακόμα μια φορά διαβεβαιώσεις, ότι θα εξετάζονται οι αιτήσεις και θα δίνεται άσυλο σε 10 άτομα την ημέρα συμπεριλαμβανομένων όμως και των παιδιών ενώ αρχικά η κυβέρνηση, μέσω του ΓΓ του ΥΠΕΣ Συρίγου, είχε πει για 10 ενήλικες εκτός των παιδιών και θα δίνεται προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι Συρίας στο εξής θα συμπεριλαμβάνονται στην ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους Σύρους, κάτι που μέχρι τώρα δεν γίνεται, και όλοι μετά το άσυλο θα παίρνουν σε 15 μέρες περίπου ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το ζήτημα της στέγασης για 50 περίπου πρόσφυγες παραμένει καθώς και το ζήτημα της σίτισης όσων βρίσκονται στα ξενοδοχεία, που γίνεται μόνο με την προσπάθεια του κόσμου της αλληλεγγύης αφού το κράτος υποκριτικά δηλώνει αδυναμία κάλυψης αυτών των αναγκών.

Μπροστά σ' αυτές τις καιρικές συνθήκες γίνεται επιτακτικό για όποιον άνθρωπο βρίσκεται στο δρόμο ή σε πλατείες άστεγος να βρεθεί άμεσα στέγη, τη στιγμή μάλιστα που δημόσια κτίρια παραμένουν κενά ενώ θα μπορούσαν να καλύψουν άμεσες ανάγκες.

Στον Ασύρματο στην κατειλημμένη καφετέρια συνεχίζουμε να φιλοξενούμε τους Σύρους κινητοποιώντας ταυτόχρονα άτομα και συλλογικότητες από τις γύρω περιοχές, που στηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν, την κοινή αυτή προσπάθεια. Βρισκόμαστε στον Ασύρματο κάθε μέρα 6-8 το απόγευμα για να συνδιαμορφώνουμε ότι προκύπτει και να αντιμετωπίζουμε μαζί τις ανάγκες, στηρίζοντας παράλληλα τον αγώνα τους για δίκαιη και μόνιμη λύση. Επίσης κάθε Τετάρτη έχουμε την κοινή συνέλευση μας με τους πρόσφυγες στις 17:00.

Ο αγώνας για την δικαίωση όλων των αιτημάτων των προσφύγων, που γλίτωσαν από την φρίκη του πολέμου αλλά και από τα δουλεμπορικά σαπιοκάραβα, δεν γίνεται και δεν μπορεί να παραμείνει στις υποσχέσεις ούτε στα όποια κωλύματα προβάλει το κράτος ως πρόσχημα.

Μπροστά στην Ευρώπη φρούριο, που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στην χώρα πρώτης υποδοχής όπως είναι η Ελλάδα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μόνο ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών μπορεί να σταματήσει την κρατική υποκρισία και να οδηγήσει σε δίκαιη λύση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ασφαλή ζωή για όλους.

Ανοιχτά σύνορα για όλους - χαρτιά σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Η αλληλεγγύη δεν είναι θεωρία αλλά πράξη.

Στα πλαίσια του κοινού αγώνα Σύρων και αλληλέγγυων σαν Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις.

Κυριακή 11/1 στις 6μμ κοινή συνέλευση Σύρων και αλληλέγγυων στο Στέκι Μεταναστών Τσαμαδού 15

Σάββατο 17/1, δύο χρόνια από τη ναζιστική δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία στις 3μμ στα Προπύλαια μαζί με τους Σύρους πρόσφυγες πολέμου

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

πηγή : http://katadimadim.blogspot.com/2015/01/blog-...


1 2 3 4 5 6

Η υποκρισία περισσεύει! Αλληλεγγύη στους Σύρους πρόσφυγες!

Την ημέρα που οι Σύροι πρόσφυγες «στρατοπέδευσαν» στο Σύνταγμα τον Νοέμβριο, έγινε «ορατό» ένα ζήτημα που για καιρό η Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούσαν να αποκρύψουν. Χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται στην προσφυγιά και τη μετανάστευση από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στις οποίες συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή που τους ξεσπιτώνουν, οι ίδιες κυβερνήσεις της Ε.Ε. αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως «αόρατους».

Αυτή τη σκληρότητα έζησαν και οι Σύροι πρόσφυγες, όταν τα ΜΑΤ του Σαμαρά και του Καμίνη επενέβησαν εναντίον οικογενειών με παιδιά, για να μη χαλάσει η «βιτρίνα» της χριστουγεννιάτικης Αθήνας!

Το ότι οι Σύροι πρόσφυγες δεν είναι πια στο Σύνταγμα, μπορεί να έλυσε το «πρόβλημα» του Σαμαρά, της κυβέρνησής του και όποιου άλλου επιλέγει να σφυράει κλέφτικα απέναντι στις ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών, δεν έλυσε όμως κανένα από τα προβλήματα των Σύρων. Η απονομή ασύλου, που γίνεται με το σταγονόμετρο, και η προσωρινή στέγαση για ελάχιστες οικογένειες από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Δήμο Αθηναίων προφανώς δεν έλυσε το πρόβλημα.

Πολύ περισσότερο δεν έλυσε το πρόβλημα η «αριστερή Διοίκηση» της Περιφέρειας Αττικής, που παρά τις ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα υπεράσπισης, δεν κατάφερε ακόμη, δύο μήνες μετά, να προσφέρει στέγαση ή σίτιση ούτε σε μία οικογένεια Σύρων προσφύγων!

Τα αιτήματα των Σύρων προσφύγων δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, ούτε «εξαφανίζονται» επειδή έρχονται εκλογές. Συνεχίζουμε να παλεύουμε στο πλευρό τους, στο κίνημα, στο δρόμο και στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης -εκεί είναι η θέση της αριστεράς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ συμμετέχει και στηρίζει την πορεία που διοργανώνεται από τους Σύρους πρόσφυγες τη Συνέλευση Αλληλεγγύης, το Σάββατο 17 Γενάρη στις 3μμ, σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση.
Την ίδια μέρα, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Σεχζάτ Λουκμάν, καλούμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση μνήμης στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Μερκούρη, στα Πετράλωνα

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ-ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ

ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

πηγή: http://www.antarsya.gr/node/2812


1 2 3 4 5 6

Η ΕΣΕ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΕΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας συμμετέχει στην πορεία αλληλεγγύης στους σύρους πρόσφυγες και μνήμης για τη δολοφονία του Σεχζατ Λουκμαν από νεοναζί.

Η φιλόξενη Ελλάδα των καπιταλιστών-Φυλακή και τάφος των μεταναστών. Αλληλεγγύη στους Σύρους πρόσφυγες.

Όλοι/ες στη Διαδήλωση: Σάββατο 17/1 15:00 Προπύλαια

ΕΣΕ Αθήνας

ese.espiv.net / ese-ath@espiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/55141/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους Σύριους πρόσφυγες

Το Κοινωνικό Πολιτιστικο Κέντρο σας καλεί τo Σάββατο 17 Γενάρη σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους Σύριους πρόσφυγες πολέμου, στις 3μμ στα Προπύλαια.

- ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ

Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...