Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 στις 17.30

Μικροφωνική αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους αγωνιστές από την Τουρκία

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ AΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δίκη στις 15 Γενάρη στο Εφετείο Μυτιλήνης

Στις 15 Γενάρη 2015 αρχίζει στην Μυτιλήνη η δίκη 9 αγωνιστών επαναστατών από την Τουρκία οι οποίοι συνελήφθησαν στις 30 Ιουλίου ανοιχτά της Λέσβου.Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Ερκάν, πολύ γνωστός στην ελληνική αριστερά και την κοινή γνώμη σαν εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.

Ο ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

Στα τέλη Γενάρη συμπληρώνονται 18 μήνες απο τη σύλληψή τους. Αυτή η δίκη, με 17 κατηγορούμενους (εκ των οποίων 13 κρατούνται) είναι μια δίκη πολιτικής εξόντωσης των αγωνιστών για την αντίσταση τους στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Το εκατοντάδων σελίδων κατηγορητήριο, δεν τους δόθηκε μεταφρασμένο, και έτσι τους στερήθηκε το δικαίωμα (όπως καταγγέλουν οι δικηγόροι τους) να έχουν γνώση των κατηγοριών, για την κατανόηση του κατηγορητηρίου και την καλύτερη προετοιμασία στην υπεράσπισή τους. Η κράτηση τους σε διαφορετικές φυλακές (Δομοκό, Λάρισα, Θεσσαλονίκη,Ναύπλιο τους στέρησε το δικαίωμα συνεργασίας με τους δικηγόρους τους.Απορρίφθηκε επίσης το αίτημα να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα. Μιλάμε για μια δίκη ειδικών συνθηκών, τρομοκράτησης και καταπάτησής των στοιχειωδών δικαιωμάτων,με σκοπό την τρομοκράτηση όσων διώκονται και αυτών που τους υπερασπίζονται.

Η ιστορία της υπόθεσης

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 30 Ιούλη 2013. Στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, σε μια βάρκα, συνελήφθησαν δύο επαναστάτες από την Τουρκία μέλη του DHKP-C (Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου).Στη βάρκα που τους μετέφερε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάποια όπλα. Απο την στιγμή αυτή ξεκινούν εισβολές σε γραφεία και στέκια των αγωνιστών,σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συλλαμβάνονται και μέλη της επιτροπής Αλληλεγγύης με προφανή σκοπό την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στον δίκαιο αντιφασιστικό αγώνα που διεξάγουν οι αγωνιστές επαναστάτες.

Στην Αθήνα, οι έρευνες στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους, εμβαδού 50 τ.μ., κράτησαν 45 ώρες. Επί 5 μέρες δεν επέτρεπαν σε κανέναν να μπει στο γραφείο, ούτε και στους δικηγόρους. Οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, για να λάβουν πληροφορίες για την οργάνωση DHKP-C, την οποία συμπεριλαμβάνουν στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, συμμετείχαν στις ανακρίσεις. Μάλιστα, πήγαν και στις φυλακές Κορυδαλλού, επιδιώκοντας να πάρουν εκβιαστικά ομολογίες ενοχής, ενός σαθρού κατηγορητηρίου,αλλά εκδιώχθηκαν απο τους πολιτικούς αγωνιστές.Δεν είναι η πρώτη φορά που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με γκαστερικό τρόπο πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εμπλέκονται, και καθοδηγούν ουσιαστικά τον αγώνα δίωξης και τρομουστερίας κατά παράβαση των διεθνών νόμων δικαίου.

Είναι γνωστή η περίπτωση του Μπουλούτ Γιαιλά, ο οποίος απήχθη στην Αθήνα και παραδόθηκε στην Τουρκία. Οι Αμερικανοί πράκτορες θέλησαν να τον ανακρίνουν και στα Τουρκικά κρατητήρια,αλλά η Τουρκία δεν τους το επέτρεψε. Ο Μπουλούτ Γιαιλά, σε βάρος του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας δεκάδες χαλκευμένα δημοσιεύματα, κρατήθηκε 10 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος. Αποδείχθηκε στην περίπτωσή του οτι οι κατηγορίες ήταν ένα σενάριο, που στόχο είχε την τρομοκράτηση του λαού και την δικαιολόγηση των απαγωγών, των συλλήψεων, και των κρατήσεων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ

Αυτές οι συλλήψεις στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ελληνικού με το Τούρκικο κράτος.

Μέσα απο τις άγριες πολιτικές διώξεων και εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, προσπαθούν να επιβάλλουν συνθήκες κινεζοποίησης και φασιστικοποίησης και στην χώρα μας.Στόχος του κεφαλαίου και των διαχειριστών του είναι στην πραγματικότητα ο λαός. Ένας λαός που δεν θα αγωνίζεται,αλλά θα είναι υποδουλωμένος, για την πιο άγρια εκμετάλλευσή του.Οταν πρόκειται για την υπεράσπισή των συμφερόντων του, το κεφάλαιο, συνεργάζεται άψογα με την "εχθρική" Τουρκία.Ας θυμηθούμε πόσο φασιστικά αντιμετώπισε το σύστημα τον αξιοπρεπή και δίκαιο αγώνα του Ν. Ρωμανού για να αντιληφθούμε τη λύσσα τους απέναντι σε κάθε αγωνιστή που δεν γονατίζει.

Όλες λοιπόν αυτές τις συλλήψεις μόνο μέσα στο πλαίσιο αυτό μπορούν να κατανοηθούν και να γίνουν αντιληπτές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Moustafa Lafci. Συνελήφθη στις 3 Οκτώβρη στον πάγκο του όπου πούλαγε κουλούρια,αφού είχαν εκδοθεί δύο εντάλματα σύλληψής του.Το πρώτο αφορούσε πρόστιμα (για παράνομη πώληση), που δεν μπορούσε να πληρώσει.Το ίδιο το κράτος βέβαια δεν του χορηγεί δικαίωμα άδειας πώλησης. Το δεύτερο ένταλμα αφορούσε την υπόθεση της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη.Αλλά πως κατόρθωσαν να τον συνδέσουν μ΄αυτήν την υπόθεση;ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ! Βεβαίως είναι μια πρόφαση!Σε κάθε μέρος, σε κάθε πορεία, στα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζονται υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα.Αν επιτρέψουμε να συλλαμβάνονται άνθρωποι με τέτοιες σαθρές ενδείξεις, δεν είναι μακριά οι μέρες που οι ελληνικές φυλακές θα γεμίσουν με πολιτικούς κρατούμενους.

Ο Ερκάν (Σερίφ Τουρούνς) και οι υπόλοιποι πολιτικοί πρόσφυγες και μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης από την Τουρκία, κατηγορούνται για συλλογή πληροφοριών και συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθήσουν την οργάνωση.

Ο αγώνας για την υποστήριξη του αγώνα των λαών της Τουρκίας και των πολιτικών κρατουμένων που δίνεται εδώ και πολλά χρόνια, πλέον προβάλλεται σαν αδίκημα. Εάν καταδικαστούν με τέτοιους ισχυρισμούς, θα σημαίνει ότι αύριο θα προβάλλεται ως αδίκημα η υποστήριξη στον αγώνα όλων των καταπιεσμένων λαών. Με μεγάλη ευκολία θα θεωρείται αδίκημα και η συγκέντρωση φαρμάκων και χρημάτων για να σταλούν στους Παλαιστίνιους και σε κάθε λαό που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή του.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες, αντιφασίστες, αντιιμπεριαλιστές να παραβρεθούν στις δίκες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟΓΩΝΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/01 17.30 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/1 6.00 μ.μ. ΚΑΜΑΡΑ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Αγωνιστές & προσφυγες απο την Τουρκία


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στις 15 Γενάρη ξεκινάει στο εφετείο της Μυτιλήνης η δίκη 9 αγωνιστών από την Τουρκία για την υπόθεση της Χίου.

Στις 30 Ιουλίου 2013 στα ανοιχτά της Λέσβου συλλαμβάνονται 2 Τούρκοι αγωνιστές μέλη του DHKP-C (Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου), μέσα σε βάρκα την ώρα που μετέφεραν οπλισμό. Το επόμενο διάστημα ακολουθούν εισβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα γραφεία του περιοδικού Ο ΑΓΩΝΑΣ και της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων προσάγονται και συλλαμβάνονται πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν τους οποίους οι κατασταλτικοί μηχανισμοί προσπαθούν να συνδέσουν με την ίδια υπόθεση.

Ένα χρόνο μετά στις 27 Ιουνίου 2014 πραγματοποιείται θεαματική επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια, κατά την οποία συλλαμβάνονται 3 ακόμη αγωνιστές/αγωνίστριες μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης με σταθερή παρουσία σε αγώνες και κινηματικές δράσεις στην Ελλάδα. Η κατηγορία με την οποία διώκονται είναι η συλλογή πληροφοριών και η οικονομική υποστήριξη της DHKP-C, εφαρμόζεται ουσιαστικά για πρώτη φορά η παράγραφος 6 του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α, που στοχεύει στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των συντροφικών σχέσεων, με κύριο σκοπό την πολιτική, και σωματική εξόντωση όσων αντιστέκονται.

Από την πρώτη στιγμή της κράτησής τους οι αγωνιστές βίωσαν τις ειδικές συνθήκες κράτησης, απομόνωση, γεωγραφική διασπορά σε φυλακές της χώρας, περικοπή των επισκεπτηρίων και των τηλεφωνικών επικοινωνιών, συχνοί σωματικοί έλεγχοι, πειθαρχικές διώξεις εκφοβισμός και εκδικητικότητα.

Ειδικές συνθήκες αντιμετωπίζουν και στον τρόπο διεξαγωγής της δίκης τους στις 15/1. Η ογκώδης δικογραφία τους δεν έχει μεταφραστεί, παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα των δικηγόρων τους, για την κατανόηση του κατηγορητηρίου και την προετοιμασία της υπεράσπισής τους. Ενώ απορρίφθηκε και το αίτημα τους για πραγματοποίηση της δίκης στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας.

Ενώ η πραγματικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας βιώνεται σε διεθνές επίπεδο, οι κυβερνήσεις Ελλάδας - Τουρκίας εξαγγέλλουν την περίφημη «ανάπτυξη» προβαίνοντας σε οικονομικές συμφωνίες, με στόχο ακόμα μεγαλύτερο κέρδος για την υπάρχουσα οικονομική ελίτ και ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων σε όλα τα επίπεδα (εργασία, υγεία, εκπαίδευση κλπ). Σε αυτό το αλισβερίσι η συμμαχία τους για την πάταξη της «τρομοκρατίας» απόκτησέ μια κοινή στρατηγική με στόχο τους αγωνιζόμενους σε Ελλάδα και Τουρκία.

Στα πλαίσια αυτά οι Τούρκοι αγωνιστές αντιμετωπίζουν το κατασταλτικό πογκρόμ των μηχανισμών του Ελληνικού κράτους σε συνεργασία με τις τουρκικές, ευρωπαϊκές και αμερικάνικες αρχές. Με απαγωγές, συλλήψεις, εκδόσεις, τρομοεισβολές σε σπίτια και στέκια των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, το κράτος τηρεί το δόγμα της μηδενικής ανοχής και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Η αλληλεγγύη μας στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που με συνέπεια μάχονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και το φασιστικό κράτος της Τουρκίας είναι αδιαμφισβήτητη. Η αλληλεγγύη μας σε όλα τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας από τους απεργούς έως τους ένοπλους επαναστάτες διεθνώς είναι μέρος της δράσης μας. Σε όλους όσους αγωνίζονται ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, σε όσους αγωνίζονται για την κοινωνική επανάσταση.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

https://athens.indymedia.org/post/1538059/


AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ AΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

--------------------------------------------------------------------------

Δίκη στις 15 Γενάρη στο Εφετείο Μυτιλήνης

Στις 15 Γενάρη 2015 αρχίζει στην Μυτιλήνη η δίκη 9 αγωνιστών επαναστατών από την Τουρκία οι οποίοι συνελήφθησαν στις 30 Ιουλίου ανοιχτά της Λέσβου.Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Ερκάν, πολύ γνωστός στην ελληνική αριστερά και την κοινή γνώμη σαν εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους.

Ο ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ

Στα τέλη Γενάρη συμπληρώνονται 18 μήνες απο τη σύλληψή τους. Αυτή η δίκη, με 17 κατηγορούμενους (εκ των οποίων 13 κρατούνται) είναι μια δίκη πολιτικής εξόντωσης των αγωνιστών για την αντίσταση τους στο φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας. Το εκατοντάδων σελίδων κατηγορητήριο, δεν τους δόθηκε μεταφρασμένο, και έτσι τους στερήθηκε το δικαίωμα (όπως καταγγέλουν οι δικηγόροι τους) να έχουν γνώση των κατηγοριών, για την κατανόηση του κατηγορητηρίου και την καλύτερη προετοιμασία στην υπεράσπισή τους. Η κράτηση τους σε διαφορετικές φυλακές (Δομοκό, Λάρισα, Θεσσαλονίκη,Ναύπλιο τους στέρησε το δικαίωμα συνεργασίας με τους δικηγόρους τους.Απορρίφθηκε επίσης το αίτημα να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα. Μιλάμε για μια δίκη ειδικών συνθηκών, τρομοκράτησης και καταπάτησής των στοιχειωδών δικαιωμάτων,με σκοπό την τρομοκράτηση όσων διώκονται και αυτών που τους υπερασπίζονται.

Η ιστορία της υπόθεσης

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 30 Ιούλη 2013. Στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, σε μια βάρκα, συνελήφθησαν δύο επαναστάτες από την Τουρκία μέλη του DHKP-C (Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου).Στη βάρκα που τους μετέφερε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάποια όπλα. Απο την στιγμή αυτή ξεκινούν εισβολές σε γραφεία και στέκια των αγωνιστών,σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συλλαμβάνονται και μέλη της επιτροπής Αλληλεγγύης με προφανή σκοπό την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης στον δίκαιο αντιφασιστικό αγώνα που διεξάγουν οι αγωνιστές επαναστάτες.

Στην Αθήνα, οι έρευνες στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους, εμβαδού 50 τ.μ., κράτησαν 45 ώρες. Επί 5 μέρες δεν επέτρεπαν σε κανέναν να μπει στο γραφείο, ούτε και στους δικηγόρους. Οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, για να λάβουν πληροφορίες για την οργάνωση DHKP-C, την οποία συμπεριλαμβάνουν στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, συμμετείχαν στις ανακρίσεις. Μάλιστα, πήγαν και στις φυλακές Κορυδαλλού, επιδιώκοντας να πάρουν εκβιαστικά ομολογίες ενοχής, ενός σαθρού κατηγορητηρίου,αλλά εκδιώχθηκαν απο τους πολιτικούς αγωνιστές.Δεν είναι η πρώτη φορά που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με γκαστερικό τρόπο πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εμπλέκονται, και καθοδηγούν ουσιαστικά τον αγώνα δίωξης και τρομουστερίας κατά παράβαση των διεθνών νόμων δικαίου.

Είναι γνωστή η περίπτωση του Μπουλούτ Γιαιλά, ο οποίος απήχθη στην Αθήνα και παραδόθηκε στην Τουρκία. Οι Αμερικανοί πράκτορες θέλησαν να τον ανακρίνουν και στα Τουρκικά κρατητήρια,αλλά η Τουρκία δεν τους το επέτρεψε. Ο Μπουλούτ Γιαιλά, σε βάρος του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας δεκάδες χαλκευμένα δημοσιεύματα, κρατήθηκε 10 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος. Αποδείχθηκε στην περίπτωσή του οτι οι κατηγορίες ήταν ένα σενάριο, που στόχο είχε την τρομοκράτηση του λαού και την δικαιολόγηση των απαγωγών, των συλλήψεων, και των κρατήσεων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ

Αυτές οι συλλήψεις στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ελληνικού με το Τούρκικο κράτος.

Μέσα απο τις άγριες πολιτικές διώξεων και εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων, προσπαθούν να επιβάλλουν συνθήκες κινεζοποίησης και φασιστικοποίησης και στην χώρα μας.Στόχος του κεφαλαίου και των διαχειριστών του είναι στην πραγματικότητα ο λαός. Ένας λαός που δεν θα αγωνίζεται,αλλά θα είναι υποδουλωμένος, για την πιο άγρια εκμετάλλευσή του.Οταν πρόκειται για την υπεράσπισή των συμφερόντων του, το κεφάλαιο, συνεργάζεται άψογα με την "εχθρική" Τουρκία.Ας θυμηθούμε πόσο φασιστικά αντιμετώπισε το σύστημα τον αξιοπρεπή και δίκαιο αγώνα του Ν. Ρωμανού για να αντιληφθούμε τη λύσσα τους απέναντι σε κάθε αγωνιστή που δεν γονατίζει.

Όλες λοιπόν αυτές τις συλλήψεις μόνο μέσα στο πλαίσιο αυτό μπορούν να κατανοηθούν και να γίνουν αντιληπτές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Moustafa Lafci. Συνελήφθη στις 3 Οκτώβρη στον πάγκο του όπου πούλαγε κουλούρια,αφού είχαν εκδοθεί δύο εντάλματα σύλληψής του.Το πρώτο αφορούσε πρόστιμα (για παράνομη πώληση), που δεν μπορούσε να πληρώσει.Το ίδιο το κράτος βέβαια δεν του χορηγεί δικαίωμα άδειας πώλησης. Το δεύτερο ένταλμα αφορούσε την υπόθεση της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη.Αλλά πως κατόρθωσαν να τον συνδέσουν μ΄αυτήν την υπόθεση;ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ! Βεβαίως είναι μια πρόφαση!Σε κάθε μέρος, σε κάθε πορεία, στα ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζονται υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα.Αν επιτρέψουμε να συλλαμβάνονται άνθρωποι με τέτοιες σαθρές ενδείξεις, δεν είναι μακριά οι μέρες που οι ελληνικές φυλακές θα γεμίσουν με πολιτικούς κρατούμενους.

Ο Ερκάν (Σερίφ Τουρούνς) και οι υπόλοιποι πολιτικοί πρόσφυγες και μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης από την Τουρκία, κατηγορούνται για συλλογή πληροφοριών και συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθήσουν την οργάνωση.

Ο αγώνας για την υποστήριξη του αγώνα των λαών της Τουρκίας και των πολιτικών κρατουμένων που δίνεται εδώ και πολλά χρόνια, πλέον προβάλλεται σαν αδίκημα. Εάν καταδικαστούν με τέτοιους ισχυρισμούς, θα σημαίνει ότι αύριο θα προβάλλεται ως αδίκημα η υποστήριξη στον αγώνα όλων των καταπιεσμένων λαών. Με μεγάλη ευκολία θα θεωρείται αδίκημα και η συγκέντρωση φαρμάκων και χρημάτων για να σταλούν στους Παλαιστίνιους και σε κάθε λαό που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή του.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες, αντιφασίστες, αντιιμπεριαλιστές να παραβρεθούν στις δίκες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Ιανουάριος 11h