Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 στις 18.00

Αντιεκλογική συγκέντρωση

Κάλεσμα για αντιεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αγ.Παντελεήμονα

Ένα παλιό σύνθημα των αναρχικών λέει: "Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα ήταν παράνομες" . Σύμφωνα με τη δική μας ανάλυση, μπορεί μεν να υπάρχουν κακοί η χειρότεροι διαχειριστές του, αλλά σε κάθε περίπτωση το σύστημα είναι καπιταλιστικό και ο καπιταλισμός δεν ανατρέπεται με ψήφους αλλά με αγώνες.

Σας καλούμε την Παρασκευή 23/1/2015 στη πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα στις 6:00μμ στην αντιεκλογική συγκέντρωση που διοργανώνει το Αντιφασιστικό - αντιεξουσιαστικό στέκι "Δίστομο"

Aν οι εκλογές αλλάζουν κάτι, αυτό σίγουρα είναι προς το χειρότερο

Σε λίγες μέρες πάμε σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση. Κόμματα και πρόσωπα που ανήκουν σε αυτά ζητιάνε επίμονα την ψήφο μας, υποσχόμενοι ένα καλύτερο μέλλον, ότι θα λυθούν τα προβλήματα που βασανίζουν εμάς, τους πολλούς, άμα έρθουν αυτοί στην εξουσία. Ακούμε για προγράμματα σωτηρίας μας και υποσχέσεις ότι θα γίνουν πράγματα για το κοινό καλό. Καθένας τους κρίνει τους αντιπάλους πολιτικούς για όσα έκαναν στο παρελθόν και παρουσιάζεται σαν σοφός ευεργέτης μας. Ένας χείμαρρος από ΘΑ μας κατακλύζει καθημερινά.

Είναι όμως έτσι; Πόσες φορές μας έχουν υποσχεθεί ότι νοιάζονται, ότι νομοθετούν για μας τους πολλούς, τη συντριπτική πλειονότητα του λαού, και σχεδόν πάντα συμβαίνει το αντίθετο; Πάρα πολλές. Και έτσι, μόλις πάρουν την ψήφο μας και καθίσουν στις καρέκλες της εξουσίας, φανερώνεται η αλήθεια: ότι λειτουργούν προς όφελος των λίγων, των οικονομικά ισχυρών. Λαμβάνουν μέτρα και ψηφίζουν νόμους που σαν σκοπό έχουν να προστατέψουν τα
συμφέροντα των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων τις ολιγαρχίας του πλούτου, ντόπιας και ξένης. Στο όνομα του κοινού καλού επιβάλουν μνημόνια, συνάπτουν στο όνομα μας συμφωνίες με επαχθείς όρους που καταστρέφουν την ζωή μας, ρημάζουν τον τόπο και καταδικάζουν τον λαό στην ανεργία, την ανέχεια, και την δυστυχία.

Ταυτόχρονα σκορπίσανε απλόχερα χρήμα και υποσχέσεις για να φτιάξουν τους προσωπικούς και κομματικούς μηχανισμούς. Έτσι η διαφθορά γενικεύεται, διαβρώνει συνειδήσεις και η συναλλαγή καθίσταται κυρίαρχη κοινωνική σχέση: όλα πουλιούνται κι όλα αγοράζονται, είσαι ό,τι έχεις. Κύριος εκφραστής και ακούραστος βοηθός της ολιγαρχίας που κυβερνά τον τόπο, σ' αυτό το παιχνίδι χυδαιότητας και διαφθοράς, είναι τα ΜΜΕ που με το λόγο και την εικόνα προβάλουν έναν δήθεν λαμπερό κόσμο ως τη μόνη δυνατή πραγματικότητα, μόνο που για να τον κατακτήσεις πρέπει να πατήσεις στο κεφάλι του διπλανού σου, να δώσεις για αντάλλαγμα την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό σου.

Για να δεχτούμε ως αληθινά όλα τα παραπάνω, μας φοβερίζουν με το γκλοπ του αστυφύλακα, ενώ μας λένε ότι για όλα τα δεινά μας (φτώχεια, ανεργία κλπ) φταίνε κάποιοι άλλοι άνθρωποι που ήρθαν από άλλους τόπους και βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα από ό,τι εμείς, λες κι αυτοί είναι που ορίζουν τη τύχη μας. Παράλληλα επιστρατεύουν μηχανισμούς όπως οι παρακρατικοί φασίστες της Χ.Α. για να εκτονώσουν την αγανάκτηση μας σε λύσεις που συμφέρουν μόνο τους λίγους ισχυρούς του πλούτου. Και κάπου εκεί συνειδητοποιούμε ότι έτσι είναι τα πράγματα, και ή δίνουμε την ψήφο μας σε αυτούς προσδοκώντας ένα ξεροκόμματο από την εξουσία, ή τους γυρνάμε τη πλάτη, απέχουμε από τις εκλογές και στηριζόμαστε στη συλλογική μας δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας.

Δεν φτάνει όμως να απέχουμε από τις εκλογές, πρέπει να δράσουμε, να εργαστούμε, να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Να δώσουμε εμείς οι πολλοί, οι δήθεν αδύναμοι, την λύση στο προβλήματα που μας βασανίζουν, σχηματίζοντας τις δικές μας ανεξάρτητες δομές αυτοδιαχείρισης και αλληλεγγύης. Να στήσουμε στις γειτονιές μας Λαϊκές Συνελεύσεις, όπου θα συζητάμε, θα αποφασίζουμε και θα δρούμε από κοινού για τα ζητήματα που μας απασχολούν, με διαδικασίες απλές και ξεκάθαρες, ενάντια σε λογικές ανάθεσης, δήθεν ειδικούς και άνωθεν σωτήρες,
ανοιχτές και κατανοητές σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς που οφείλονται στην φυλή, το φύλο, την ηλικία ή άλλουςδιαχωρισμούς.

Μέσα από τις συνελεύσεις μας θα δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες μας, όπως η υγεία, η παιδεία, η εξασφάλιση τροφής για όλους μας, η ψυχαγωγία και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε. Όμως, ας μην γελιόμαστε, ο δρόμος θα είναι μακρύς και γεμάτος δυσκολίες. Θα έχουμε να αντιπαλέψουμε την κρατική βία, τους τραπεζίτες, τα αφεντικά ντόπια και ξένα, που λυμαίνονται τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Κανείς δεν θα μας χαριστεί και ο αγώνας θα είναι σκληρός και μακροχρόνιος.

Αρκετά πια με τους πολέμους για αλλωνών τις σημαίες. Αρκετά με τους φασίστες, τους παπάδες και τους "δάσκαλους" που αναπαράγουν τον κανιβαλισμό των από τα κάτω και βάζουν να σκοτώνονται έλληνες και ξένοι, χριστιανοί και αλλόθρησκοι, λευκοί και έγχρωμοι. Εκατοντάδες τα ιστορικά παραδείγματα για λαούς που αλληλοεξοντώθηκαν για την επικράτηση των συμφερόντων των αφεντάδων τους.

Πολλά κι αυτά που έχουμε να κερδίσουμε γυρνώντας τους τη πλάτη και πρώτα από όλα η αξιοπρέπεια μας και η χαρά του να δημιουργούμε το κόσμο μας με τα χέρια μας και το μυαλό μας. Να δώσουμε χρώμα στις γειτονιές μας μέσα από τις πολυποίκιλες εικαστικές και καλλιτεχνικές μας παρεμβάσεις. Να διώξουμε τον φόβο που μας προκαλεί κάθε εξουσίααποφασίζοντας εμείς για εμάς, με γνώμονα τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα χωρίς να χρειάζονται από πάνω φωστήρες και μεσσίες.

ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

ΜΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

αντιφασιστικό - αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1538566/