Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 στις 20.30

Προβολή ταινίας: Το κορίτσι με το αγγελικό πρόσωπο

Η Ομάδα Κινηματογραφικών Προβολών σας προσκαλεί τηνΠεμπτη 22 Γενάρη και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας"Το κορίτσι με το αγγελικό πρόσωπο" του Κιμ Κι-Ντουκ.

Λίγα λόγια για την ταινία

H ιστορία είναι κομμένη σε τρία επεισόδια: αφασία, αδιέξοδο, απελπισία. Το δακτυλικό αποτύπωμα της εποχής μας. Δύο ανήλικα πλάσματα, όμορφα σαν τα κρίνα, επιδίδονται στην πορνεία. Έτσι, για κάποια φράγκα, με προορισμό ταξίδι στην Ευρώπη! H πρώτη, η πιο αθώα, ανυπεράσπιστη και παλιομοδίτικη, με πίστη στη Νιρβάνα και τον Βούδα, με χαμόγελο και καρτερία. Δεν είναι χαλασμένη ούτε η ψυχή της κακοφορμισμένη. Ακριβώς το αντίθετο. Βαθιά πεπεισμένη πως το σώμα της είναι αντίδωρο που ευλογεί τη χαρά των αρσενικών! «Είναι σαν μικρά παιδιά», λέει. Ανατριχιαστικό. H δεύτερη, χριστιανή, κουμπωμένη, εντελώς εχθρική προς τους άνδρες. Το άγγιγμα του άλλου φύλου της προκαλεί αηδία. Κλείνει τα ραντεβού, φυλάει τσίλιες, μαζεύει τα φράγκα και λατρεύει, ακόμα και σεξουαλικά, τη φιλενάδα της. Γκέισα η πρώτη, μάνατζερ η δεύτερη. Στραμπουλιγμένες και οι δύο. Εμπορεύονται την αλλοτρίωσή τους (η πρώτη) και το μίσος τους (η δεύτερη). Τρεις κρίκοι αλυσίδας από κάτεργα φτιαγμένη. Παιδεραστία, εθελοντική παιδική πορνεία και ομοφυλοφιλία. H κατάληξη είναι σχεδόν αυτοκτονική. H συνέχεια είναι ακόμα πιο θανατερή.
Ο πατέρας (μπάτσος στο επάγγελμα) της δεύτερης, αντιλαμβάνεται την κόλαση του μονάκριβου παιδιού του και παίρνει σβάρνα την πελατεία. Τον πρώτο τον απειλεί, τον δεύτερο τον χαστουκίζει, τον τρίτο τον εκθέτει στη γυναίκα και τα παιδιά του, ώσπου φτάνει στον τελευταίο, που του ανοίγει το κεφάλι. Το γεωτρύπανο της απελπισίας χτυπάει φλέβα τυφλής μανίας. Ο κύκλος είναι φαύλος. H αναπαραγωγή της «αμαρτίας» προέρχεται από αυτούς που παριστάνουν τους αθώους. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την αφασία (πορνεία) και κανείς δεν μπορεί να τιμωρήσει και να διορθώσει με το έγκλημα και την αυτοδικία. Ο πατέρας όχι μόνο νιώθει (και είναι) ένοχος για τις «παράπλευρες» απώλειες της κόρης του, αλλά είναι και δολοφόνος. Δηλαδή χειρότερα και από... πόρνος! H συνέχεια είναι φυγή και τιμωρία.

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Ιανουάριος 20h