Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 στις 18.30

Παρέμβαση Όταν η εγκυμοσύνη σημαίνει απόλυση…

ΟΤΑΝ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ………….ΑΠΟΛΥΣΗ

Η Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης καταγγέλλει την εταιρία MIGATO AE για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου.

Η συνάδελφος εργαζόταν στην εταιρεία, υπό το άθλιο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών, που όλο και πιο συχνά χρησιμοποιούν οι εργοδότες καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων. Όταν η συνάδελφος ανακοίνωσε στην εταιρία την εγκυμοσύνη της, η εργοδοσία την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασης της, την παραίτησή της δηλαδή, επικαλούμενη υπογραφή νέας με αλλαγή των όρων εργασίας.

Ωστόσο, η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της συναδέλφου για την υπογραφή νέας σύμβασης, η εταιρία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση!

Την Τρίτη 27/01 δοθηκε μια πρώτη απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία της MIGATO A.E., έπειτα από κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, στο οποίο ανήκει η απολυμένη, με μαζική διαμαρτυρία στα γραφεία της εταιρείας στον Άλιμο. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, εκτός από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Σωματείο Εργαζόμενων του δήμου Αγ. Δημητρίου και η Ανοικτή Συνέλευση Αλίμου. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας παρέμειναν αδιάλλακτοι και δεν δέχτηκαν να συναντήσουν τους εκπροσώπους των σωματείων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών, που με την πολιτική των κυβερνήσεων, των μνημονίων και της ΕΕ, μας έχουν φέρει 100 χρόνια πίσω, Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, να εκβιάζονται, να απειλούνται και να εργάζονται μέσα στην ανασφάλεια και το φόβο.

Εμείς τους απαντάμε ότι δεν θα αφήσουμε αναπάντητα την επίθεση στη μητρότητα, τη τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, την εργοδοτική ασυδοσία, την καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και τη χειροτέρευση της ζωής μας και των όρων εργασίας μας.

Την Τετάρτη 4 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας της Ηλιούπολης, ενώ θα προηγηθούν κι άλλες παρεμβάσεις από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και άλλες εργατικές συλλογικότητες.

Η ΕΛΝΣ στέκεται αλληλέγγυα στην απολυμένη συνάδελφο. Θα παλέψει μαζί με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και τις άλλες συλλογικότητες και σωματεία για την επαναπρόσληψη και την άμεση και πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της συναδέλφου!

Οι εργαζόμενοι και άνεργοι της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης πιστεύουμε ότι συλλογικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φόβο και την επίθεση στην τσέπη μας, στη δουλειά μας, στην αξιοπρέπειά μας. Γι' αυτό, στα 3 χρόνια της δράσης μας, σταθήκαμε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που απευθύνθηκε στην εργατική λέσχη για να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να ζει και να δουλεύει με αξιοπρέπεια.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του!

Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

Δεν θα χορτάσουμε καταπίνοντας την οργή μας!

Να στοχεύσουμε όσους μας καταδυναστεύουν.

Να φοβηθούν τη δύναμή μας!

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2015/02/0...