Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

2ο μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ Βόλου

2ο Μαθητικό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Βόλου - Art against fascism

πηγή : https://www.facebook.com/events/777319338983733/


2ο μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ Βόλου - art against fascism

Σάββατο 21 Μαρτίου - παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού

Αρχιτεκτονική Σχολή - ώρα έναρξης 6:00μμ

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και ο μαθητικός πυρήνας, διοργανώνουν το «art against fascism».

Ένα μαθητικό φεστιβάλ που προτάσσει την ελεύθερη καλλιτεχνική δημιουργία απέναντι στη βαρβαρότητα, το μίσος και τη βία του φασισμού και του ρατσισμού.

Στο φετινό φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου στο χώρο του κυλικείου της Αρχιτεκτονικής, παίρνουν μέρος συνολικά 10 μουσικά συγκροτήματα της πόλης του Βόλου εκ των οποίων τα 8 είναι μαθητικά. Παράλληλα με τις συναυλίες στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής και δημιουργία γκράφιτι από μαθητές.

Μέσα από μια γιορτή ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης το 2ο art against fascism απευθύνει ένα δυνατό κάλεσμα για μαζική δυναμική αντιφασιστική δράση τώρα!

Η φασιστική - ναζιστική απειλή σηκώνει ξανά κεφάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη χώρα μας. Φασιστικά και ναζιστικά κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή οργανώνουν τάγματα εφόδου και θανάτου και βάζουν στο στόχαστρο μετανάστες, πρόσφυγες, ομοφυλόφιλους, συνδικαλιστές, αγωνιστές της αριστεράς και του αναρχικού χώρου, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και γενικά κάθε εστία αντίστασης απέναντι σε ένα σύστημα που σαπίζει.

Απέναντι σε αυτή την απειλή δεν μένουμε απαθείς. Εμείς οι μαθητές, οι νέοι, και όλοι όσοι δεν θέλουμε να ζήσουμε όσα έζησαν οι προηγούμενες γενιές στην Χούντα ή στην Κατοχή έχουμε χρέος να αγωνιστούμε και θα το κάνουμε! Με όπλο μας την τέχνη, τον πολιτικό λόγο αλλά και την μαζική κινητοποίηση στους δρόμους, οφείλουμε να μην επιτρέψουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στο ναζισμό, το φασισμό και το ρατσισμό να προκαλέσουν όσα δεινά προκάλεσαν στο παρελθόν.

Για αυτό απαιτούμε οι ναζί ηγέτες της Χρυσής Αυγής, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Σαζχατ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα και τόσων ακόμη «ανώνυμων» ανθρώπων, να μπούνε στη φυλακή και να σαπίσουν εκεί. Αγωνιζόμαστε για να ξεριζώσουμε το φασισμό από κάθε σχολείο και κάθε γειτονιά. Αγωνιζόμαστε για να αντιμετωπίζονται όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες σαν άνθρωποι. Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο ανθρώπινο, χωρίς φτώχεια, χωρίς δυστυχία και χωρίς φασισμό.

Όλοι και όλες στο 2ο μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ art against fascism!

Τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν είναι οι:

The Law breakers - Εκτός Νόμου - Ζαφίνα - Soul Matters - Chaos - Promises Broken - Οffection- Blue Cord -Ηχώ των Δρόμων - Band Fatale

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

Μαθητικός Πυρήνας Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/03/21-2-art-against-fascism.html