Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στις 14.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συλλαλητήριο κατά του φασισμού και του ρατσισμού

21 Μάρτη, παγκόσμιος ξεσηκωμός κατά του φασισμού και του ρατσισμού

KEERFA_FEB_2015_21_MAR_print_poster_1.jpg

Στη φυλακή οι δολοφόνοι ναζί της Χρυσής Αυγής

Νόμιμοι οι μετανάστες,

Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά

Όχι στην ισλαμοφοβία, άσυλο στους πρόσφυγες

Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Διαλύστε την FRONTEX

Ένα διεθνές κύμα διαδηλώσεων έρχεται στις 21 Μάρτη κατά του φασισμού και του ρατσισμού!

Μας καλεί το κίνημα του Φέργκουσον από τις ΗΠΑ, οι συγγενείς των θυμάτων των ρατσιστικών αστυνομικών δολοφονιών, ο κόσμος που μας θυμίζει ότι και με μαύρο πρόεδρο ο ρατσισμός καλά κρατεί στην πρωτεύουσα του ιμπεριαλισμού, στη χώρα που δολοφονήθηκε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

Μας καλούν οι αντιφασίστες από τη Γερμανία, δίνοντας συνέχεια στο ξεσηκωμό ενάντια στο ρατσιστικό ισλαμοφοβικόPEGIDA που οι ηγέτες του στη Δρέσδη αποκαλύφθηκαν ως οπαδοί του Χίτλερ.

Μας καλούν οι αντιφασίστες από τη Γαλλία όπου οι δολοφονίες στο CharlieHembo τροφοδότησαν κύμα νέου ρατσισμού αλλά και μέτρα τρομοκρατίας ανάλογα με αυτά στις ΗΠΑ μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους. Όλα αυτά για να συγκαλύψουν ότι ένοχος για τις δολοφονίες είναι ο ίδιος ο γαλλικός ιμπεριαλισμός που στο πλευρό των ΗΠΑ σκορπάει το θάνατο στη Μ.Ανατολή, τη Αφρική και την Ασία, για χάρη των εταιριών πετρελαίου και της ηγεμονίας τους.

Μας καλεί η κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό της Βρετανίας(UAF) που δίνει μάχη ενάντια στο ξενοφοβικό κόμμα UKIP, το κόμμα που διεκδικεί να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια όπως η Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία. Μας καλούν κινήματα από την Καταλωνία, τη Δανία, την Αυστρία και αλλού.

Διώξαμε τους Σαμαροβενιζέλους και συνεχίζουμε χωρίς καμιά αναμονή!

Χαιρόμαστε γιατί η 21 Μάρτη έρχεται μετά τη κατάρρευση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την οποία το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα έπαιξε κεντρικό ρόλο μαζί με τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Έρχεται μετά την πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα στην Αθήνα και το Πειραιά, όπου το αντιφασιστικό κίνημα δεν τους άφησε σπιθαμή γης να περπατάνε μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν δεν τους κάλυπταν οι Μπαλτάκοι της ΝΔ που εμπόδισαν να γίνει μέχρι σήμερα η δίκη. Στη προεκλογική περίοδο οι Βορίδηδες τους έστρωσαν περισσότερο το έδαφος για να παριστάνουν το «νόμιμο κόμμα» με τις επιθέσεις κατά της αριστεράς εμφυλιοπολεμικού τύπου.

Οι μετεκλογικές διακηρύξεις προθέσεων της νέας κυβέρνησης που κουβαλάει μέσα της το βαρίδι του ξενοφοβικού, ρατσιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ, για να γίνουν πράξη και να αντιστοιχούν με τους αγώνες μας έχουν ένα και μόνο δρόμο. Όχι την ενσωμάτωση στα υπουργεία και την αναμονή στον καναπέ πότε θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις αλλά την άμεση κινητοποίηση για να επιβάλουμε νίκες και καταχτήσεις εδώ και τώρα.

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Θα επιτρέψουμε να αφήσουν ελεύθερους τους προφυλακισμένους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στις 24 Μάρτη λόγω λήξης του δεκαοκτάμηνου, με την δίκη της εγκληματικής οργάνωσης να βρίσκεται ακόμη στον αέρα; Ζητάμε να οριστεί άμεσα η ημερομηνία και να παραπεμφθούν χωρίς καμία έκπτωση στις κατηγορίες. Να χυθεί άπλετο φως στην συνεργασία με την ΕΛΑΣ με την Χρυσή Αυγή, στη κάλυψη από δικαστές και εισαγγελείς, στη χρηματοδότηση από εφοπλιστικά γραφεία. Ώρα να κλείσουν τα γραφεία της συμμορίας, να διακοπεί η χρηματοδότηση που τους παρέχει το κράτος ακόμη και σήμερα.

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν δεν ανήκουν σε «νόμιμο πολιτικό κόμμα» αλλά σε εγκληματική οργάνωση ναζιστών και η θέση τους είναι βαθιά στη φυλακή.

Δεν θα επιτρέψουμε να παριστάνουν την αντιπολίτευση από τα δεξιά οι νεοναζί δολοφόνοι.

Ώρα να ξηλώσουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Οι εξαγγελίες της υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Τ.Χριστοδουλοπούλου για ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών , «Αμυγδαλέζα τέλος» και άσυλο στους πρόσφυγες γίνονται κάτω από την πίεση του κινήματος μας. Δώσαμε μάχες για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να σταματήσει η FRONTEΧ και το Λιμενικό να πνίγουν γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο και τον Έβρο. Δώσαμε μάχη ενάντια στο ρατσιστικό αποκλεισμό στο δικαίωμα στην ιθαγένεια και τη ψήφο στις δημοτικές εκλογές. Δώσαμε μάχες στην Ν.Μανωλάδα και τη Γενική Ανακύκλωση για νομιμοποίηση των μεταναστών και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς.

Για αυτό η κατάργηση των ρατσιστικών νόμων που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο αδιαπραγμάτευτο βήμα.

Ζητάμε άμεσα την ιθαγένεια για τα παιδιά που γεννήθηκαν και σπούδασαν στη χώρα χωρίς τις γραφειοκρατικές προϋποθέσεις του νόμου Ραγκούση.

Να πάρουν χαρτιά οι μετανάστες, να νομιμοποιηθούν για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και η εκμετάλλευση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, για να οργανωθούν τώρα στα συνδικάτα. Να αποσυνδεθεί η ανανέωση των αδειών από τα ένσημα. Να συνενωθούν οι οικογένειες τους.

Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες με ταχείς ρυθμούς, με στελέχωση της υπηρεσίας ασύλου και ανεξαρτητοποίησης της από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια. Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι για να μπει τέλος στην αυθαιρεσία της παράτασης φυλάκισης μετά το δεκαοχτάμηνο.

Αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης, διατροφής και διαβίωσης για τους πρόσφυγες και εξασφάλισης ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύγκρουση με τις πολιτικές της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο με κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, των εμποδίων στην ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων, του Δουβλίνου 3 και της Σένγκεν, με άνοιγμα των συνόρων παντού, με γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο.

Ζητάμε την τιμωρία των οργάνων του κράτους, των αστυνομικών και άλλων παραγόντων που εμπλέκονται σε ρατσιστικές επιθέσεις, σε βασανισμούς μέσα στα κρατητήρια, σε συγκάλυψη επιθέσεων κατά θυμάτων ρατσιστικής και φασιστικής βίας. Αποκατάσταση-αποζημίωση των θυμάτων.

Η ισλαμοφοβία είναι ώρα να ξεριζωθεί!

Οι επιθέσεις κατά των μουσουλμάνων είναι ώρα να πάρουν τέλος. Οι ναζί της Χρυσής Αυγής έκαψαν χώρους λατρείας, υπόγεια τζαμιά στην Αθήνα και η Δεξιά πολεμάει χρόνια για να μην κτιστεί τζαμί στην Αθήνα. Είναι καιρός οι μουσουλμάνοι, ντόπιοι και μετανάστες, να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα, στην ανέγερση χώρων λατρείας, όπως και οι πιστοί των άλλων θρησκειών.

Σήμερα, κινδυνολογούν για τους τζιχανστιστές για να συγκαλύψουν την συμμετοχή της Ελλάδας σε όλους τους πολέμους των ΗΠΑ και της ΕΕ που σκόρπισαν τη φρίκη και τη προσφυγιά σε εκατομμύρια στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και τη Μ.Ανατολή, την Αφρική. Τους ισλαμιστές που αποκεφαλίζουν τους εξέθρεψαν οι δικές τους επεμβάσεις και η φρίκη των βασανιστηρίων στα Γκουαντάναμο.

Τα τρισεκατομμύρια που σπατάλησαν οι ιμπεριαλιστές σε αυτές τις σφαγές θα άλλαζαν τις ζωές εκατομμυρίων. Η Ελλάδα σπαταλάει απίστευτα ποσά για πολεμικές δαπάνες την ώρα που οι άνεργοι, οι πεινασμένοι και οι άστεγοι υποφέρουν και πεθαίνουν.

Να οργανώσουμε την 21 Μάρτη!

Ήδη, αρκετά σωματεία, φοιτητικές συνελεύσεις και δημοτικά συμβούλια, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου της Αθήνας καλούν στις 21 Μάρτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, τις λαϊκές συνελεύσεις και τις κινήσεις στις γειτονιές, να οργανώσουμε μαζί τα συλλαλητήρια στις 21 Μάρτη.

Να στείλουμε το μήνυμα παντού ότι είναι ώρα να τελειώνουμε με τους ναζί της Χρυσής Αυγής, να τελειώνουμε με το ρατσισμό, να καταχτήσουμε νίκες!

KEERFA-JAN-2015-21-MAR-FR-flyer.jpg

Προκήρυξη στα γαλλικά

KEERFA-JAN-2015-21-MAR-EN-flyer.jpg

Προκήρυξη στα αγγλικά

KEERFA-FEB-2015-21-MAR-web-poster-FR.jpg

Αφίσα στα γαλλικά

KEERFA-FEB-2015-21-MAR-web-poster-EN.jpg

Αφίσα στα αγγλικά

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/actions/2013-09-08-23-06-21/2013-09-08-23-06-54/item/1189-katevaste-se-pdf-i-jpg-kai-diadoste-ta-ksenoglossa-keimena-kai-tis-afises-gia-ti-diethni-mera-kata-tou-fasismoy-kai-tou-ratsismoy-stis-21-marti


1 2 3 4

Δικαοσύνη για τον Μοχάμεντ Καμαρά - Κάλεσμα της Κοινότητας Γουινέας και της ΚΕΕΡΦΑ για τις 21 Μάρτη

KEERFA-FEB-2015-Kamara-print-poster-FR.jpg

πηγή: http://www.antiracismfascism.org/index.php/actions/2013-09-08-23-06-21/2013-09-08-23-06-54/item/1201-dikaosyni-gia-ton-moxament-kamara-kalesma-tis-koinotitas-gouineas-kai-tis-keerfa-gia-tis-21-marti


1 2 3 4

21 Μάρτη. "Δεν θα περάσει ο φασισμός"

03.2015, Νέα Ιωνία, Α. Σαγκίρ
02.2015, Αθήνα, Μοχάμεντ Καμαρά
09.2013, Κερατσίνι, Παύλος Φύσσας
01.2013, Πετράλωνα, Σαχζάτ Λουκμάν
11.2012, Σαλαμίνα, Ουαλίντ Τάλεμπ
06.2012, Πέραμα, Αμπουζέντ Μουμπάρακ

Παρά την έκρηξη του αντιφασιστικού κινήματος που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Σεπτέμβρη του 2013 και ανάγκασε τη συγκυβέρνηση Σαμαρά να διακόψει την ασυλία που παρείχε η αστυνομία και η δικαιοσύνη στη δράση της Χρυσής Αυγής, ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων του ρατσισμού και του φασισμού, εξακολουθεί να αυξάνεται. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η φασιστική άκρα δεξιά - πιόνι του συστήματος και μαριονέτα της αστικής τάξης, προκειμένου να «καλύψει» τα αφεντικά της, προσπαθεί με κάθε τρόπο να στρέψει το μένος του κόσμου για τις πολιτικές λιτότητας, τη φτώχεια και την ανεργία προς τους μετανάστες και να τον πείσει ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από αυτούς. Παρουσιάζει το μεταναστευτικό ως μείζον ζήτημα, αποπροσανατολίζοντας, έτσι, την κοινή γνώμη από τις ουσιαστικές αιτίες των προβλημάτων, δημιουργώντας σύγχυση και διχασμό.

Η 21η Μάρτη, Διεθνής μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού, είναι μέρα διαμαρτυρίας. Με τη στήριξη κινημάτων στη Μ. Βρετανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διεκδικούμε:

  • Πλήρη νομιμοποίηση των μεταναστών, παροχή ασύλου και εγγράφων
  • Ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους
  • Κατάργηση της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ», που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στη χώρα εισόδου τους στην Ε.Ε.
  • Τέλος στους θανάτους στα σύνορα, διάλυση της FRONTEX
  • Όχι στην ισλαμοφοβία
  • Όχι στο φασισμό
  • Όχι σε κάθε είδους ρατσισμό - αποκλεισμό

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, καταγωγή, σεξουαλική προτίμηση, θρησκεία, εθνικότητα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας - Υδραγωγείο, συμμετέχει στο συλλαλητήριο, το Σάββατο, 21 Μάρτη, στην Ομόνοια στις 2μ.μ. και στη συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μ.μ., για να σταματήσει να αυξάνεται ο κατάλογος των θυμάτων…

πηγή: http://ydragogeio.gr/21-marti-den-perna-o-fasismos/


1 2 3 4

13.00 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΡΟΣ για τη συμμετοχή στην πορεία για την Παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού

πηγή : https://antifaperformingarts.wordpress.com/