Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 στις 17.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση για διαγραφή του χρέους

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ 5μμ στον Λευκό Πύργο

Στις 3/2, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε να μην αναγνωρίζει τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για να παρέχει ρευστότητα (δηλαδή χαρτονομίσματα) στις ελληνικές τράπεζες. Έκλεισε έτσι μια απ' τις βασικές αρτηρίες χρηματοδότησης στη χώρα μας, αφήνοντας ανοιχτή μόνο την έκτακτη χρηματοδότηση μέσω ELA. Αυτή η επιθετική κίνηση σφίγγει τη θηλιά γύρω απ' τον λαιμό της οικονομίας και κυρίως του ελληνικού λαού. Υλοποιεί τις δηλώσεις όλων των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών (Σουλτς, Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντζι κ.α.) ότι «σέβονται» την απόφαση του ελληνικού λαού, αλλά. οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα! Με άλλα λόγια: «μπορεί να ψηφίζετε ο,τι θέλετε, αλλά τα μνημόνια θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, το χρέος σας ισχύει ολόκληρο και θα εξακολουθήσετε να το πληρώνεται κανονικά! Διαφορετικά θα σας οδηγήσουμε στην χρεοκοπία». Αυτός είναι ο ωμός, στυγνός εκβιασμός των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Στις εκλογές της 25ης Γενάρη, οι έλληνες εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έδειξαν τη θέλησή τους να σταματήσουν τα μνημόνια, την κατεδάφιση μισθών και συντάξεων, τις ληστρικές φοροεπιδρομές, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τη δουλοποίησή μας, την καταστροφή της παιδείας, υγείας και ασφάλισης, τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Χτύπησαν το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, αυτή τη δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα, τους ξυλοδαρμούς των διαδηλώσεων και απεργιών από τα ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ κ.α., τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις επιστρατεύσεις των απεργιών κ.α. Σήκωσαν μπαϊράκι ενάντια στον αχαλίνωτο πλουτισμό μιας χούφτας καπιταλιστών, ντόπιων και ευρωπαίων, που μέσα στη μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε η χώρα, αυξάνουν τις περιουσίες τους. Ενάντια στην αιμορραγία αποπληρωμής του χρέους στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους. Οι μνημονιακές δυνάμεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα δεκανίκια τους ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή, οι φερέλπιδες αντικαταστάτες τους όπως το Ποτάμι), υπέστησαν βαρύτατη ήττα. Αυτή δεν ήρθε από το πουθενά, δεν είναι απλώς αποτέλεσμα της οργής και αγανάκτησής μας από μια 5ετία βαθιάς οικονομικής κρίσης και μνημονίων. Είναι κυρίως αποτέλεσμα των μεγάλων και ηρωικών αγώνων αυτής της 5ετίας: περίπου 30 Πανεργατικών Γενικών Απεργιών, εξεγέρσεων και συγκρούσεων (5 Μάη 2010, κίνημα πλατειών και Ιουνιανά, 12 Φλεβάρη 2012), αναρίθμητων μικρών και μεγάλων απεργιών και αγώνων (ΕΡΤ, καθαρίστριες, σχολι-κοί φύλακες κ.α.).

Όμως στις 25 Γενάρη κερδίσαμε μόνο μια πρώτη μάχη - ο πόλεμος συνεχίζεται και η σύγκρουση θα είναι σκληρή, μια μάχη ζωής ή θανάτου. Τόσο με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές όσο και με τους έλληνες καπιταλιστές, με την «Πέμπτη Φάλαγγα» των πρόθυμων μνημονιακών στη χώρα μας, που θα κοιτάξουν να αντεπιτεθούν, όσο κι αν σήμερα είναι μαζεμένοι απ' την εκλογική κατραπακιά που έφαγαν. Ούτε τα μνημόνια, ούτε το χρέος μπορούν να σκιστούν μόνο από ένα εκλογικό αποτέλεσμα ή μέσω των κοινοβουλευτικών θεσμών. Γιατί πολύ απλά το μαύρο μπλοκ των υποστηρικτών τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι λυσσασμένος, ορκισμένος εχθρός των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τα μνημόνια και το χρέος πρέπει να τα καταργήσουμε στην πράξη, με τους αγώνες μας. Για να βρουν δουλειά οι 1,5 εκ. άνεργοι, να βγουν από την εξαθλίωση τα 4 εκ. και από

την φτωχοποίηση το σύνολο του ελληνικού λαού, να αναστυλώσουμε την παιδεία, την υγεία και ασφάλιση, να επαναφέρουμε τις εργασιακές σχέσεις και τα πολιτικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, για να ανατάξουμε την κατεστραμμένη οικονομία. Για να σαρώσουμε το μνημονιακό καθεστώς χρειάζεται:

* Πλήρης και οριστική κατάργηση των Μνημονίων. Άμεση παύση πληρωμών του χρέους και των τόκων. Διαγραφή όλου του χρέους.

* Έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, γιατί δεν μπορεί από την μια να ζητάμε την πλήρη και οριστική διαγραφή των μνημονίων και του χρέους και από την άλλη να παζαρεύουμε με την Ευρωζώνη και την ΕΕ, την διατήρησή τους.

* Άμεσο σταμάτημα/αντιστροφή όλων των ιδιωτικοποιήσεων. Εθνικοποίηση των επιχειρήσεων και τομέων κλειδιών της οικονομίας, ιδιαίτερα των τραπεζών, κάτω από εργατικό έλεγχο. Για να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση και αύξηση της παραγωγής, το σταμάτημα των λουκέτων, την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που έκλεισαν. Για να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν επενδύσεις, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

* Να προχωρήσουμε μπροστά, για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα στηρίζεται στη δική μας αυτοοργάνωση, κινητοποίηση και αγώνα, σε κάθε επιχείρηση, γειτονιά, σχολείο και σχολή, μέχρι σε πανελλαδικό επίπεδο. Μια δύναμη που μπορεί να επιβάλλει στην πράξη ένα τέτοιο πρόγραμμα, να μας σώσει απ' την κρίση και χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος.

Δεν εκβιαζόμαστε και δεν υποκύπτουμε σε κανέναν ευρωπαίο αξιωματούχο, σε καμία αστική/ιμπεριαλιστική κυβέρνηση (της Μέρκελ, του Ολάντ, του Ρέντζι κ.α.), σε κανένα ευρωπαίο ή έλληνα τραπεζίτη και τοκογλύφο (Ντράγκι κ.α.), σε κανένα ευρωπαίο ή έλληνα καπιταλιστή. Μαζί μας είναι τα εκατομμύρια ευρωπαίων εργαζομένων και φτωχών λα-ϊκών στρωμάτων, που είτε στις ευρωεκλογές είτε με τους αγώνες τους (γενικές απεργίες σε Ιταλία και Βέλγιο, απεργίες και διαδηλώσεις σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία κ.α., κινήσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό) εναντιώνονται στη χούντα της Ε.Ε., των μνημονίων, του χρέους, των αγορών.

Πρέπει ν' αγωνιστούμε άμεσα για να μην περάσει ο εκβιασμός των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Αυτό το τεράστιο έργο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το εμπιστευτούμε ούτε στη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τα χέρια του είναι αδύναμα να το φέρουν σε πέρας. Γιατί οι σαθρές συμμαχίες, το άτολμο πρόγραμμα, οι αυταπάτες που καλλιεργεί για τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και πάνω απ' όλα η αναγνώριση των «ιερών και οσίων» της Ε.Ε., του Ευρώ και της αποπληρωμής του χρέους, δεν μπορούν παρά τελικά να μας οδηγήσουν σε συμβιβασμούς σε βάρος μας, σε διαψεύσεις και ήττες.

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Όλοι στις κεντρικές πλατείες των πόλεων, σε συγκεντρώσεις στις γειτονιές. Εμπρός για Γενική Πολιτική Απεργία, για καταλήψεις σε όλες τις σχολές και σχολεία. Για έναν ξεσηκωμό που θα επιβάλλει το δίκιο μας, ενάντια στο τείχος των εκβιασμών της Ε.Ε. και των Αγορών.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΟΚΔΕ

πηγή : http://antepithesi-ampelokipoi.blogspot.gr/2015/02/blog-post_10.html


1 2 3

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ 5μμ στον Λευκό Πύργο

Πολιτικό-πολιτιστικό Στέκι ΙΣΚΡΑ

πηγή: http://stekiiskra.blogspot.gr/


1 2 3

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ

- 6μμ στο Λευκό Πύργο και στις πλατείες όλων των πόλεων

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Ακόμη κι αν καταφέραμε με τους αγώνες μας να διώξουμε τη συγκυβέρνηση των μνημονίων, δυστυχώς δεν διώξαμε ακόμη, όλους όσους μας εκβιάζουν με κάθε τρόπο για να συνεχιστεί η εφαρμογή της ίδιας δολοφονικής πολιτικής της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας.

Χρειάζεται η συνέχιση του αγώνα ενάντια στους ευρωπαίους εκβιαστές (Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέρκελ, Σόιμπλε κτλ), αλλά και τους ντόπιους που εφάρμοζαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυτές τις δολοφονικές πολιτικές (διευθυντές και γραμματείς τραπεζών, υπηρεσιών, εφοριών, δημόσιων επιχειρήσεων, το κράτος έκτακτης ανάγκης κτλ.), για να πλουτίζουν μια χούφτα ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.

-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων κτλ.

στo τηλέφωνο:2310265730, στο email: epitropidrasis@gmail.com

στο blog: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/

Επόμενη συνέλευση: Πέμπτη 19 Φλεβάρη στις 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων.

Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής μαςπρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα. Όλοι στις κεντρικές πλατείες των πόλεων, σε συγκεντρώσεις στις γειτονιές. Για έναν ξεσηκωμό που θα επιβάλλει το δίκιο μας, ενάντια στο τείχος των εκβιασμών της Ε.Ε. και των Αγορών.

  • Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.
  • Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
  • Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
  • Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
  • Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
  • Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730, epitropidrasis@gmail.com,epitropidrasis.blogspot.gr

πηγή: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2015/02/blog-post_11.html