Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 20.00

Εκδήλωση για τις καταλήψεις

Στην Ισπανία, όπως και στην Ελλάδα, οι καταλήψεις, οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, οι κοινωνικές (αντι)δομές έχουν μπει στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών του Κράτους, που εν μέσω της όξυνσης των οικονομικών και κοινωνικών αντιθέσεων επιδιώκει να συντηρηθεί, επιτιθέμενο σε ό,τι αντιστέκεται στη νεοφιλελεύθερη επέλαση.

Τον περασμένο Μάη πραγματοποιήθηκε η εκκένωση τoυ κοινωνικού κέντρου της Can Vies στη Βαρκελώνη, που ανακαταλήφθηκε και ανακατασκευάζεται, συσπειρώνοντας ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης. Στα τέλη Δεκέμβρη, έπειτα από την ψήφιση του αυταρχικού Νόμου Φίμωτρου, που ποινικοποιεί ουσιαστικά την πολιτική δράση, το ισπανικό κράτος εξαπολύει την «επιχείρηση Πανδώρα», στοχοποιώντας το αναρχικό κίνημα, εισβάλλοντας σε καταλήψεις και φυλακίζοντας συντρόφους/ισσες. Όλα αυτά, φυσικά, σε συνεργασία με τα κυρίαρχα ΜΜΕ, που ανέλαβαν την υπεράσπιση της κρατικής τρομοκρατίας.

Αντίστοιχα, στην Ελλάδα,οι καταλήψεις, που αποτελούν απ' τη μία εστίες αντίστασης στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας κι απ' την άλλη ψήγματα αντιπρότασης για την οικοδόμηση της ελευθεριακής κοινωνίας, βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωπες με το μακρύ χέρι του κράτους καθώς η επίθεση στις ζωές μας, απ' την Kasa de la Muntanya μέχρι τη Villa Amalias, πρέπει να περάσει και πάνω απ' το τσάκισμα των αντιστάσεων, του ριζοσπαστικού λόγου και πράξης.

Tην Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 20:00 στην κατάληψη apertus θα πραγματοποιηθεί προβολή/συζήτηση από την συντακτική ομάδα Ιωαννίνων της εφημερίδας δρόμου Άπατρις με βασικές θεματικές:

- Can Vies: Εκκένωση / Ανακατάληψη / Ανακατασκευή, προβολή βίντεο, συνέντευξης με συντρόφισσα απ' τη Βαρκελώνη
- Παρουσίαση του Νόμου Φίμωτρου και της Επιχείρησης Πανδώρα στην Ισπανία.

Θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης της εφημερίδας δρόμου άπατρις.

afisa-apertus.jpg

πηγή : http://apertus.squat.gr/?p=3003