Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 στις 10.30 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε διωκόμενους για τις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια

  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ της Τετάρτης 18/2, 10.30π.μ. Δικαστήρια Λάρισας
  • στη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ θα συζητηθεί και το θέμα των ΔΙΟΔΙΩΝ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 19/2, 6.00μ.μ. στην αίθουσα του Π.Σ. (παλιά Νομαρχία)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ & ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΩΡΑ

Στις 18 Φεβρουαρίου για μια ακόμα φορά, παραπέμπονται σε δίκη δεκάδες Θεσσαλοί πολίτες για τις κινητοποιήσεις των περασμένων χρόνων στους σταθμούς διοδίων. Εδώ και καιρό έχει στηθεί βιομηχανία δικών παρά τις μέχρι τώρα αθωωτικές αποφάσεις με στόχο την παρατεταμένη ομηρία όσων αντιστάθηκαν στην ληστρική εκμετάλλευση των δημόσιων δρόμων από τους μεγαλοεργολάβους.

Ταυτόχρονα με τις συνεχιζόμενες παραπομπές των αγωνιστών σε επαναλαμβανόμενες δίκες, οι μεγαλοεργολάβοι αποθρασύνονται και κοινοποιούν μπιλιέτα σε πολίτες με χρεώσεις ποσών από διελεύσεις, συνοδευόμενα από απειλητικές επιστολές για 20πλάσιες χρεώσεις σε περίπτωση που δεν πληρωθούν σε διάστημα 15 ημερών.

Στο βωμό των υπέρογκων κερδών τους δεν υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή. Γιατί τα θανατηφόρα αρκετές φορές τροχαία δυστυχήματα τόσο στην Π.Ε.Ο. όσο και στους παράδρομους της Ε.Ο. δεν σταμάτησαν και ούτε πρόκειται να σταματήσουν.

Δεν θα σταματήσουν, γιατί απλά η ύπαρξη των 3 σταθμών διοδίων μέσα στο νομό Λάρισας και οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές τους, έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτροπή της οδικής κυκλοφορίας από την Ε.Ο. στο οδικό δίκτυο καρμανιόλα των παράδρομων και της Π.Ε.Ο. .Και συνεχίζουν ακάθεκτοι με τη δημιουργία νέων πλευρικών σταθμών όπως στο Ευαγγελισμό.

Όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο θάνατος είναι το τίμημα του ξεπουλήματος της οδικής ασφάλειας
στο βωμό της απληστίας των μεγαλοεργολάβων.

Έχουν τεράστια ευθύνη όσοι ψήφισαν την αποικιοκρατική σύμβαση παραχώρησης του εθνικού δικτύου στους μεγαλοεργολάβους ακόμα κι αν σήμερα παριστάνουν τις όσιες παρθένες από την καρέκλα του αυτοδιοικητικού. Ευθύνη όμως θα έχουν και όσοι θα συνεχίσουν να ανέχονται το ληστρικό αυτό καθεστώς που μετατρέπει όλους εμάς που κινούμαστε στο δίκτυο καρμανιόλα σε μελλοθάνατους.

Αρνούμαστε να σιωπήσουμε.

Όλοι εμείς , που αντισταθήκαμε στις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και κοινωνικών δομών, με όπλο την αλληλεγγύη των «από τα κάτω», θα συνεχίσουμε τη δράση μας με στόχο την κατάργηση όλων των διοδίων που βάζουν μπάρες στη ζωή μας.

Τοπικοί φορείς των δήμων και της περιφέρειας, σύλλογοι και σωματεία οργανώσεις και κόμματα, επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες έχουμε χρέος να σηκώσουμε το ανάστημα απέναντι στη διαπλοκή και τα συμφέροντα των κερδοσκόπων.

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα θέση.

Απαιτούμε:

· Να σταματήσουν τώρα όλες οι ποινικές διώξεις των αγωνιστών για την κατάργηση των διοδίων.

· Να δικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί των ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ.

. Να καταργηθούν τα διόδια

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Φεβρουάριος 17h