Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία Ενάντια στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα .

Να νομιμοποιηθούν όσοι μετανάστες θέλουν να μείνουν.

ΠΟΡΕΙΑ Πέμπτη 26.02 6μ.μ Πλατεία Αγίου Νικολάου Βόλος

Ανοικτή Συνέλευση Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης Μαγνησίας

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/55725/


1 2 3 4

Πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

Στις 13/2/15 ο Μοχάμεντ Ναντίμ 22 χρ. Πακιστανός, αυτοκτονεί στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας όπου «φιλοξενείεται» για τρίτη φορά.

Δεν είναι ο πρώτος που εξοντώνεται από τη ρατσιστική πολιτική του κράτους, που έχει πολλούς τόπους, χρόνους και τρόπους να σε εξοντώσει (φυσικά και ψυχολογικά): στα σύνορα του Έβρου κατά την είσοδο, στα ρατσιστικά πογκρόμ των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας , στην απομόνωση των κρατητηρίων, στα εργασιακά κάτεργα των Ολυμπιακών ή στα χωράφια της Μανωλάδας…

Η χώρα του Ξένιου Δία, δίνει τον καλύτερό της εαυτό και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφέροντας άθλιες συνθήκες κράτησης, κελιά-κοντέινερ, απουσία ρεύματος και νερού, ελάχιστο φαγητό και καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα σύγχρονα Αουσβιτς. Πληρώνεται, μάλιστα, για να παρέχει τις εν λόγω υπηρεσίες από την Ευρώπη. Γύρω από το σύγχρονο δουλεμπόριο στήνεται ένα ολόκληρο πλέγμα συμφερόντων μικρών και μεγάλων, ντόπιων και ξένων αφεντικών: από εργολάβους, μέχρι catering και συστήματα ασφαλείας.

Άμεση κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Νομιμοποίηση των μεταναστών που θέλουν να παραμείνουν στη χώρα.

Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα.

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ:ΠΕΜΠΤΗ 26/2 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Φεβρουάριος 21h


1 2 3 4

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το ΕΕΚ συμμετέχει και καλεί

σε συγκέντρωση - πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης,

την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου,

στις 6μμ, στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Τρεις δολοφονίες, δύο εισβολές των ΜΑΤ στην Αμυγδαλέζα και δύο ξυλοδαρμοί μεταναστών από τη Χ.Α. είναι ο απολογισμός των τελευταίων εβδομάδων γύρω από το ζήτημα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Την Τετάρτη 11 Φλεβάρη αυτοκτόνησε στα κρατητήρια αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη 23χρονος Φατάλ Αμπντούλ από την Υεμένη.

Την επόμενη μέρα,ο Σαγιέντ Μεχντί Αχμπαρί, 23 χρονών από το Αφγανιστάν βρέθηκε επίσης νεκρός, από παθολογικά αίτια αυτή τη φορά, στο νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ δύο μέρες μετά αυτοκτόνησε στο κελί του στην Αμυγδαλέζα ο 28χρονος Μοχάμεντ Ναντίμ από το Πακιστάν.

Με αφορμή την αυτοκτονία του Μοχάμεντ Ναντίμ, ξέσπασε στην Αμυγδαλέζα εξέγερση η οποία καταστάλθηκε άμεσα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η Χ.Α. επέστρεψε στο κέντρο της πόλης κάνοντας δύο επιθέσεις το βράδυ του Σαββάτου στην Ομόνοια. Ενώ ο αρμόδιος υπουργός στέκεται με έκπληξη μπροστά στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας και μιλάει για το σταδιακό κλείσιμο των στρατοπέδων, το κράτος και το παρακράτος του παραφυλάνε στη γωνία για να τσακίσουν, ξερνώντας ρατσιστικό μίσος και φασισμό τα ταξικά μας αδέρφια, μέσα και έξω από τα στρατόπεδα.

Η Αμυγδαλέζα, μαζί και οι άλλοι 51 χώροι εγκλεισμού μεταναστών, που σύμφωνα με τη Migreurop καταγράφονται στην Ελλάδα, δεν είναι μια παραφωνία μέσα στην αστική δημοκρατία, αλλά η ουσία της παρακμής και της χρεοκοπίας τόσο αυτής όσο και του καπιταλισμού. Στα σύγχρονα αυτά στρατόπεδα συγκέντρωσης κρατούνται χωρίς δίκη και χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα χιλιάδες άνθρωποι, κατηγορούμενοι όχι για κάτι που έκαναν, αλλά για αυτό που είναι. Άλλωστε δεν είναι άγνωστες οι περιπτώσεις που στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας μεταφέρθηκαν άστεγοι, οροθετικοί, τοξικοεξαρτημένοι. Στο σώμα καθενός που πετιέται στο περιθώριο από τον σαπισμένο καπιταλισμό, εντοπίζεται η απειλή αυτής της διαφορετικότητας, με τους μετανάστες να γίνονται οι κύριοι στόχοι.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών είναι ένας μηχανισμός ελέγχου και επιτήρησης της ζωής σε όλες της της εκφάνσεις. Από τις Αμυγδαλέζες και τα υπόγεια των Α.Τ. το κράτος επιτηρεί και καταστέλλει προληπτικά κάθε μορφή αντίστασης στο δημόσιο χώρο, προειδοποιώντας όποιον αντιστέκεται για το τι τον περιμένει. Στοχεύοντας στον πιο αδύναμο κρίκο, τους μετανάστες, εξαπολύει μια απειλή για όλη την εκμεταλλευόμενη και καταπιεσμένη εργατική τάξη.

Η πολιτική της Ε.Ε. γύρω από το ζήτημα της μετανάστευσης τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχει κλιμακωτά αναπτυχθεί γύρω από δύο πυλώνες: τον εγκλεισμό και τον έλεγχο. Τείχη, φράχτες, ελεγχόμενα σημεία εισόδου, προηγμένα συστήματα παρακολούθησης, συρματοπλέγματα,κελιά και στρατιωτικές ορδές ανθρωποφυλάκων στήνουν το σκηνικό μέσα στο οποίο η ευρωπαϊκή ταυτότητα χτίζεται, πάνω στην ετερότητα των ξένων ή των "βαρβάρων". Η αγωνία της αστικής τάξης σε ολόκληρη την Ευρώπη να μείνει στη θέση της, ενώ τρίζει κάτω από τα πόδια της το έδαφος, είναι δεμένη άρρηκτα με τον εγκλεισμό και τον έλεγχο των ζωής των "ανεπιθύμητων".

Η παγκόσμια, ιστορική, δομική κρίση του καπιταλισμού έχει συμπαρασύρει το οικοδόμημα της Ε.Ε. το οποίο αδυνατεί να επεκτείνει την επιρροή του στην Ανατολή. Στα απόνερα αυτής της καταστροφής συμπαρασύρονται οι πνιγμένοι της Λαμπεντούζας, του Φαρμακονησίου και οι δολοφονημένοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Ακούμε τις αναγγελίες για το κλείσιμο των στρατοπέδων από τη νέα κυβέρνηση και τη μετατροπή τους σε κέντρα φιλοξενίας. Δεν ξεχνάμε όμως τις χιλιάδες ονομασίες που βρέθηκαν για να περιγράψουν ανάλογους χώρους εγκλεισμού. Η επιλογή του όρου της "επιβλεπόμενης ελευθερίας" από το νέο υπουργό Προ.Πο. είναι επικίνδυνη. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει εδώ και τώρα να κλείσουν και οι έγκλειστοι να μεταφερθούν σε ανοιχτές δομές που ούτε θα φυλάγονται εσωτερικά ή εξωτερικά από την αστυνομία, ούτε θα βρίσκονται απομακρυσμένα έξω από την πόλη, αλλά μέσα στον αστικό ιστό κι αυτό να συνδυαστεί με την άμεση και χωρίς όρους νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Κάθε ολιγωρία είναι εγκληματική.

Η ενεργός επαναστατική κινητοποίηση των λαών της Ευρώπης για μια ενοποίηση πάνω σε σοσιαλιστικές βάσης είναι η μόνη εγγύηση για το τέλος της φρίκης των στρατοπέδων και των φασιστών που παραμονεύουν έξω από αυτά.

ΕΕΚ
26/02/2015

πηγή: http://eekmag.blogspot.gr/2015/02/blog-post_26.html


1 2 3 4

Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

Όλοι την Πέμπτη 26/2 στις 18.00 στην πορεία από τον Αγ. Νικόλαο.
Για ακόμη μία φορά το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα βρίσκεται στο προσκήνιο. Ο θάνατος δύο κρατουμένων μέσα σε μία βδομάδα αναδεικνύει την σκληρή και απάνθρωπη πραγματικότητα που βιώνουν οι μετανάστες κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Την Παρασκευή 13/2 αυτοκτόνησε ο Μοχάμεντ Ναντίν, μετανάστης από το Πακιστάν, ο οποίος κρατούνταν για τρίτη φορά στην Αμυγδέζα. Λίγες μέρες πριν από αυτόν ο Αφγανός Σαγιέντ Μεχτντί Αχμπάρ, κρατούμενος κι αυτός στο ίδιο στρατόπεδο αφέθηκε να πεθάνει από φυματίωση. Μια μέρα μετά ο Φατά Αμπντούλ,, μετανάστης από την Υεμένη αυτοκτόνησε σε κρατητήριο της διεύθυνσης αλλοδαπών στην Θεσσαλονίκη.

Οι θάνατοι αυτοί δεν είναι τυχαία περιστατικά αλλά κρατικές δολοφονίες.

Χιλιάδες πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των δυτικών κρατών στις χώρες τους, φτάνουν στη Ελλάδα προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη. Αντί αυτού όμως, έρχονται αντιμέτωποι με την ρατσιστική πολιτική της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων-συμμάχων της, οι οποίοι τους θεωρούν ανεπιθύμητους και «παράνομους». Έτσι βρίσκονται φυλακισμένοι κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα.

Η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ δηλώνει ότι το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα στρατόπεδα αυτά δεν της επιτρέπει να τα κλείσει τώρα. Βάζει δηλαδή ξεκάθαρα τους νόμους πάνω από τις ανθρώπινες ζωές! Μας λέει ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να βρεθεί ένας άλλος τρόπος περιορισμού των μεταναστών, οι οποίοι δεν θα είναι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά θα βρίσκονται υπό καθεστώς «εποπτευόμενης ελευθερίας», συνεχίζοντας την ρατσιστική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, με έναν λίγο πιο ωραιοποιημένο τρόπο. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε έως ότου οι μετανάστες αποκτήσουν πραγματική ελευθερία και ίσες ευκαιρίες. Παλεύουμε στο πλευρό τους κόντρα στην καταπίεση, τον κοινωνικό ρατσισμό και την αδικία και μαζί αγωνιζόμαστε για μια άλλη κοινωνία.

Συμπαράσταση στους κρατούμενους της Αμυγδαλέζας.

Να κλείσουν επιτέλους όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

Κανένας άνθρωπος έρμαιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κάθε κυβέρνησης που υποτάσσεται σε αυτή.

ΕΑΑΚ ΒΟΛΟΥ

πηγή: https://cameraobscuraeaak.wordpress.com/2015/02/26/%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B3/