Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στις 14.00

Συλλογική κουζίνα

Πρόγραμμα εβδομάδας ως Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου:

- 2 μμ: Συλλογική Κουζίνα

- 8:15 μμ: Φιλοσοφικά Μαθήματα (Στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου:

Οι κοινωνίες, τα κινήματα και οι ιδέες). Στην 16η συνάντηση του κύκλου ανοικτών μαθημάτων Ιστορίας και Φιλοσοφίας στη «Λαμπηδόνα», ο Βασίλης Μπογιατζής (διδάκτωρ ΕΚΠΑ-ΕΜΠ), θα μιλήσει με θέμα: «Φασισμός και μοντερνισμός στον δημόσιο λόγο του ελληνικού μεσοπολέμου»

____________________________________________

Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου: Cine Λαμπηδόνα: Προβολή της ταινίας "Pride". Η ομάδα κινηματογραφικών προβολών σας καλεί την Πέμπτη 26 Φλεβάρη και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας "Pride" του Matthew Warchus. Λίγα λόγια για την ταινία: Ένα πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα πριν από 30 χρόνια, μας θυμίζει η βρετανική ταινία «Pride». «Αν ρωτήσετε εμένα ή οποιονδήποτε άλλο από τη γενιά μου, ποια ήταν τα πιο σημαντικά επιτεύγματα που ζήσαμε στη δική μας περίοδο, οι περισσότεροι ,συμπεριλαμβανομένου και μένα, θα υποστήριζαν ότι είναι η χειραφέτηση των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών και το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων στην Αμερική ίσως. Αυτά είναι τα ζητήματα που σε κάνουν κρυφά περήφανο, που τα έζησες ή βρέθηκες στην εποχή τους. Η ταινία το κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό, με έναν πολύ ψυχαγωγικό τρόπο. Εστιάζει και στην απεργία των ανθρακωρύχων, για την οποία δεν υπήρχαν πολλές αξιόπιστες πληροφορίες εκείνη την εποχή. Μαθαίνεις λοιπόν ένα μέρος της αλήθειας» επισήμανε ο ηθοποιός Bill Nighy.


Τον Μάρτιο του 1984, η κυβέρνηση Θάτσερ ανακοίνωσε την απόφασή της να κλείσει 20 ανθρακωρυχεία και σε μελλοντική προοπτική συνολικά 70. Υπήρξαν τεράστιες διαδηλώσεις και απεργίες. Οι ανθρακωρύχοι της Νότιας Ουαλίας επέδειξαν τότε μια αξιοθαύμαστη ενότητα και αλληλεγγύη. Πολλές ομάδες ομοφυλοφίλων από το Λονδίνο ενίσχυσαν τον αγώνα τους.

_____________________________

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου:

- 2 μμ: Συλλογική Κουζίνα


- ΑΥΤΟ το Σάββατο στις 4μμ θα συναντηθούμε για να χορέψουμε αντικρυστούς σκοπούς από την Ερυθραία της Μικράς Ασίας, από τους οποίους προέκυψαν από την εν λόγω περιοχή τα αστικά μετεξελιγμένα άσματα ή αλλιώς: ρεμπέτικα. Οι χοροί είναι οι εξής: Καρσιλαμάς, Αργιλαμάς, Κανελόριζα, Καμηλιέρικος, Απτάλικος, Ζεϊμπέκικος (βασικά μοτίβα του). Δηλαδή χορεύονται τα ρεμπέτικα; Ελάτε να δούμε!

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
http://politistikokentrovirona.blogspot.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Φεβρουάριος 13h