Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 στις 18.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Από τις 2 Μαρτίου δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας ενάντια στην «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» που εκφράζεται με το ειδικό κατασταλτικό/νομικό πλαίσιο που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια και με το μονιμοποιημένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης καθώς και τις προφυλακίσεις συγγενών τους.

Εμείς ως Συνέλευση Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων και παλεύουμε μαζί τους για:

- Κατάργηση της ειδικής «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187) - Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος) - Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων - Οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο - Την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που παρόλο το 98% αναπηρίας που εξοντώνεται συστηματικά εδώ και 13 χρόνια από το κράτος - Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Σ.Π.Φ.

Η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων είναι άρρηκτα συνδεμένη με τους αγώνες του
σήμερα και του αύριο.
Οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι αιχμάλωτοι του πολέμου ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο
και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ: Παρασκευή 13 Μαρτίου 17:00, Προπύλαια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Την ίδια μέρα 18:30 φυλακές Κορυδαλλού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ: Σάββατο 14 Μαρτίου 12:00 Πλ.Συντάγματος

ΠΟΡΕΙΑ: Τρίτη 17 Μαρτίου 18:00 Πλ.Μοναστηράκι

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1540740/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Σ.Π.Φ.

Τη Δευτέρα 2/3 η αντιτρομοκρατική εισβάλει στο σπίτι της μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπου συλλαμβάνει την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου και τη σύζυγο του τελευταίου. Ταυτόχρονα συλλαμβάνεται και η μητέρα των συντρόφων στο Εφετείο όπου είχε παρουσιαστεί να καταθέσει οικειοθελώς και ο ανακριτής δεν τη δέχτηκε. Σε μια πρωτόγνωρη μεθόδευση του κρατικού μηχανισμού, αντί οι δύο γυναίκες να παραπεμφθούν μόνο για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία, το οποίο δικάζεται στο Πλημμελειοδικείο του Πειραιά ως αυτόφωρο αδίκημα στις 12/3, ο ειδικός εφέτης ανακριτής Νικόπουλος, σχηματίζει και δεύτερη δικογραφία εις βάρος τους κακουργηματικού χαρακτήρα αυτή τη φορά για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση προφυλακίζοντάς τες με συνοπτικές διαδικασίες. Παρά τον διακαή πόθο της αντιτρομοκρατικής και των δικαστών δεν κατάφεραν να τους αποδώσουν οποιαδήποτε πράξη ή κάποιο στοιχείο εμπλοκής τους στην οργάνωση.

Στο εφετείο μετά από την οικειοθελή εμφάνισή του να καταθέσει συλλαμβάνεται την Παρασκευή 05/03 και ο αδερφός του Γιώργου Πολύδωρου, μέλους της ΣΠΦ, ο οποίος θα οδηγηθεί στον ανακριτή την Τρίτη 10/03 καθώς και πάλι ο Νικόπουλος αρνήθηκε να τον αφήσει να καταθέσει οικειοθελώς.

Αντιλαμβανόμαστε αυτές τις εξελίξεις ως ποινικοποίηση ακόμα και των συγγενικών σχέσεων των εκάστοτε διωκόμενων συντρόφων και ως μια ανήθικη εκδικητικότητα σε συντρόφους που όσο και να προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να τους λυγίσουν.

Και ακόμα περισσότερο ως μια παραδειγματική τιμωρία των ανθρώπων που δεν εγκαταλείπουν τους δικούς τους, που δεν κλείνουν την πόρτα σε κυνηγημένους, που έχουν τη δύναμη και την αξιοπρέπεια να στέκονται αγέρωχα δίπλα τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του εγκλεισμού τους.

Αυτές οι διώξεις όμως έχουν ως αποδέκτες και ολόκληρο το αναρχικό κίνημα και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να στηρίζει τους πολιτικούς και αγωνιζόμενους κρατούμενους. Είναι ένα μήνυμα εκφοβισμού όσων δεν εγκαταλείπουν τους αιχμαλώτους πολέμου στα χέρια του κράτους και με την πολύμορφη αλληλεγγύη τους γκρεμίζουν καθημερινά τα τείχη των φυλακών σπάζοντας την εκκωφαντική σιωπή της απομόνωσης.

Το πολεμικό σκηνικό συμπληρώνει για άλλη μια φορά ο κανιβαλισμός των μίντια που σαν αρπακτικά πήραν την ευκαιρία που τους πρόσφεραν οι πάνοπλοι αντιτρομοκρατικάριοι. Η Αγγελική Σπυροπούλου και η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου περιφέρονται ως λάφυρα στα πρωτοσέλιδα, τα blogs και τα και τα κεντρικά δελτία με κουκούλες στο κεφάλι και χειροπέδες πισθάγκωνα.

Από τη Δευτέρα 2/3 τα μέλη της Σ.Π.Φ. και η Αγγελική Σπυροπούλου έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας έως την απελευθέρωση των δυο γυναικών.

Ταυτόχρονα από 2/3 σε απεργία πείνας βρίσκονται οι πολιτικοί κρατούμενοι Δ. Κουφοντίνας, Κ. Γουρνάς, Ν. Μαζιώτης και οι συμμετέχοντες από το Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων, Α. Σταμπούλος, Τ. Θεοφίλου, Φ. Χαρίσης, Α. Ντάλιος, Γ. Καραγιαννίδης και οι αγωνιζόμενοι κρατούμενοι Γ. Σοφιανίδης και Μοχάμεντ Σαίντ Ελτσιμπάχ διεκδικώντας την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', των τρομονόμων, του κουκουλονόμου, την οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας DNA σαν αποδεικτικό μέσο, και, τέλος, την άμεση απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού. Στηρίζουμε τον αγώνα των πολιτικών και αγωνιζόμενων κρατουμένων οι οποίοι βάζουν ανάχωμα τα σώματά τους ενάντια στην κατασταλτική αυθαιρεσία και το δόγμα της μηδενικής ανοχής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Στεκόμαστε στο πλάι τους

Καμία αλητεία της αντιτρομοκρατικής δεν θα μείνει αναπάντητη

Κάτω τα ξερά σας από τις οικογένειες των αγωνιστών

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ:Παρασκευή 13 Μαρτίου, 17:00 Προπύλαια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ
Παρασκευή 13 Μαρτίου18:30 στις φυλακές Κορυδαλλού
Σάββατο 14 Μαρτίου 12:00 Πλατεία Συντάγματος

ΠΟΡΕΙΑ:Τρίτη 17 Μαρτίου 18:00 Πλατεία Μοναστηράκι

Αναρχικοί/Aναρχικές

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1540820/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

10η μέρα: Νίκη στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων

Η απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων διανύει σήμερα τη 10η μέρα της και από κυβερνητικής πλευράς έχουν περισσέψει τα λόγια, αλλά λείπουν παντελώς οι πράξεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος δεν έκανε ούτε μια πρώτη κίνηση καλής θέλησης: να καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση του φασιστονόμου Αθανασίου για τις φυλακές Γ τύπου, τον οποίο δηλώνει ότι θέλει να καταργήσει. Μπορούσε να το κάνει στο νομοσχέδιο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», που είναι ένα πολυνομοσχέδιο-κουρελού, οι περισσότερες διατάξεις του οποίου αφορούν ζητήματα οργάνωσης της κυβέρνησης.

Δεν το έκανε, γιατί θέλει να «παίξει» με τη ζωή και την υγεία των απεργών πείνας, όπως έχουν κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν. Από τη στιγμή που δεν πέτυχε η αποστολή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λάμπρου και της βουλευτίνας Β. Λέβα, που προσπάθησαν να πείσουν τους πολιτικούς κρατούμενους για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης, είναι προφανές ότι πάρθηκε απόφαση για σκλήρυνση της κυβερνητικής στάσης έναντι των απεργών πείνας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ οι πολιτικοί κρατούμενοι χρειάζονται την πιο πλατιά και ενεργή αλληλεγγύη. Η κινητοποίησή τους πρέπει να καταστεί κεντρικό πολιτικό γεγονός. Με όλα τα μέσα ζύμωσης και με κινητοποιήσεις στους δρόμους πρέπει να μεταφέρουμε στον ελληνικό λαό το μήνυμα των πολιτικών κρατούμενων, να ενεργοποιήσουμε τα αντανακλαστικά του, να πυκνώσουμε τις γραμμές των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης, αναβιώνοντας τις καλύτερες παραδόσεις του κινήματος.

Στο πλαίσιο αυτή της κινητοποίησης η «Κόντρα» τύπωσε αφίσα με τα αιτήματα των απεργών πείνας, ενώ άρχισε και καμπάνια με την ανάρτηση αεροπανό σε κομβικά σημεία.

Ολοι την Παρασκευή 13/3 στις 5μμ στη μοτοπορεία από τα Προπύλαια και στις 6:30μμ στη συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ολοι την Τρίτη 17/3 στις 6μμ στην πορεία (από το Μοναστηράκι).

ΚΟΝΤΡΑ
www.eksegersi.gr

πηγή : http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ανακοίνωση για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων

Το αντιεξουσιαστικό αντιφασιστικό στέκι «Δίστομο» ανακοινώνει ότι στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι σύντροφοι πολιτικοί κρατούμενοι που είναι σε απεργία πείνας.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης ανακοινώνουμε ότι το στέκι δε θα λειτουργήσει την Τρίτη 17 Μάρτη και καλούμε συντρόφους και φίλους να συμμετέχουν μαζικά και οργανωμένα στη πορεία που έχει εξαγγελθεί.

δίστομο

πηγή: http://distomo.espivblogs.net/announcement-hunger-strike/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΠΟΡΕΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ !!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/3 ΣΤΙΣ 18.00 !!

κάλεσμα : Αναρχικοί-ές από τα Δυτικά της Αθήνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56091/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 17/3 ΣΤΙΣ 18.00

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ...

κάλεσμα : ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-ΕΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56094/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ανακοίνωση Κατάληψης Νομικής

Από τις 2 Μαρτίου, πολιτικοί κρατούμενοι και φυλακισμένοι αγωνιστές διεξάγουν έναν αγώνα με ανάχωμα το σώμα τους, πραγματοποιώντας απεργία πείνας η οποία κλιμακώνεται, με τη σταδιακή ένταξη περισσότερων κρατουμένων στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Εμείς, από τη μεριά μας, στηρίζουμε τον αγώνα των αιχμάλωτων συντρόφων και απαιτούμε:

  • Την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, άρθρα 187 και 187Α.
  • Την κατάργηση του ειδικού κατασταλτικού νόμου («κουκουλονόμος»).
  • Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ (ειδικές συνθήκες κράτησης και απομόνωσης).
  • Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών της αναρχικής επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
  • Την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού (μέλους της ε.ο. 17Ν) για λόγους υγείας, με αναπηρία 98%.
  • Την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA), με βάση το οποίο έχουν στηθεί σκευωρίες και καταδίκες αγωνιστών.

Ο αγώνας των συντρόφων/συντροφισσών πολεμά τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και του κεφαλαίου, που στοχοποιούν τον κόσμο του αγώνα και της επανάστασης, εντός και εκτός των τειχών, μεθοδεύσεις οι οποίες αυξάνονται και εξελίσσονται αφενός όσο εμβαθύνεται η δομική κρίση του καπιταλισμού, αφετέρου όσο οργανώνεται και αντεπιτίθεται ο κόσμος του αγώνα. Η κατάργηση του «κουκουλονόμου» και του «τρομονόμου», που έχουν χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς για να αναβαθμίσουν κατηγορητήρια και να φουσκώσουν ποινές, αφορούν άμεσα κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο που αμφισβητεί την αστική νομιμότητα. Γι' αυτό και αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη με τους κρατούμενους αγωνιστές ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα, ως μια αμοιβαία και πολύμορφη σχέση.

Προτάσσουμε την πολύμορφη δράση, την δημιουργία υποδομών, την όξυνση και την αλληλοϋποστήριξη όλων των αγώνων. Εκτιμάμε ότι η δράση του κινήματος αλληλεγγύης μπορεί να ενισχύσει καταλυτικά την απεργία των συντρόφων/συντροφισσών, συμβάλλοντας αφενός στην δικαίωση όλων των αιτημάτων τους, αφετέρου στην δημιουργία μιας ακόμα παρακαταθήκης για τους αγώνες που έπονται.

Ένα μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης, σε συνάρτηση με την δυναμική της ίδιας της απεργίας των συντρόφων, μπορεί να τσακίσει προκαταβολικά την όποια «μερική» οπισθοχώρηση ή την ονομαστική και μόνο τροποποίηση των νομοσχεδίων, που ενδεχομένως θα επιχειρήσει το κράτος κατά την απόπειρά του να διαχειριστεί την απεργία πείνας .

Για όλους τους παραπάνω λόγους προβαίνουμε στην κατάληψη του κτιρίου της Νομικής σχολής, επιχειρώντας να δημιουργήσουμε ένα πολύμορφο κέντρο λόγου και δράσης, μέχρι την δικαίωση και του τελευταίου ή της τελευταίας απεργού πείνας.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ 13 Μαρτίου, 17:00 στα Προπύλαια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Την ίδια μέρα 18:30 φυλακές Κορυδαλλού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ: Σάββατο 14 Μαρτίου 12:00 Πλ.Συντάγματος

ΠΟΡΕΙΑ: Τρίτη 17 Μαρτίου 18:00 Πλ.Μοναστηράκι

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1540964/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Όταν ο Γιάννης Πανούσης στις πρώτες του δημόσιες τοποθετήσεις ως νέος Υπουργός Δημοσίας Τάξεως δήλωνε πως «η Αντιτρομοκρατική κάνει καλά την δουλεία της» δεν άφηνε και πολλά περιθώρια παρερμηνειών. Άλλωστε, τα έργα και οι ημέρες της κακόφημης αυτής Υπηρεσίας είναι αρκετά γνωστά για να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Η εμπιστοσύνη, λοιπόν, με την οποία έσπευσε να την περιβάλλει είναι ενδεικτική των προθέσεων και των επιλογών του.

Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να πεισθούμε για αυτό. Το πογκρόμ που εξαπέλυσε η Αντιτρομοκρατική την προηγούμενη εβδομάδα υπογράμμισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το κράτος έχει συνέχεια και στο πεδίο της καταστολής.

Οι συλλήψεις των συγγενών και των φίλων των εγκλείστων μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και οι προκλητικές προφυλακίσεις της μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και της συζύγου του δεύτερου, συνέθεσαν ένα σκηνικό ποινικοποίησης φιλικών και συγγενικών σχέσεων με στόχο τον συναισθηματικό εκβιασμό των ίδιων των κρατουμένων.

Αντίστοιχα, οι έφοδοι και οι έρευνες στα σπίτια αγωνιστών του αναρχικού χώρου με το γνωστό τέχνασμα των «ανώνυμων καταγγελιών», εντασσόμενες σε μία προσπάθεια επιβολής μιας οιονεί πολιτικής και φυσικής ομηρίας ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου, συμπλήρωσαν το ρεσιτάλ επίδειξης δύναμης της Αντιτρομοκρατικής. Αν πέρυσι, χρειάστηκε η εξαφάνιση του Χρ. Ξηρού για τις αντίστοιχες εφόδους, φέτος οι επιτελείς της Λ. Αλεξάνδρας αδιαφόρησαν για τα όποια προσχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις αυτές, με την προφανή πολιτική στήριξη που απολαμβάνουν, επιδιώκουν να εδραιώσουν -και υπό τις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η κυβερνητική εναλλαγή- το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που οικοδομείται τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, η χρονική σύμπτωση του κατασταλτικού πογκρόμ με την έναρξη της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων προδίδει την ανησυχία του πολιτικού-αστυνομικού-δικαστικού συμπλέγματος μπροστά στον αγώνα που ξεκίνησε μέσα στις φυλακές και την δυναμική του.

Εμείς από την πλευρά μας διαμηνύουμε σε όσους επιδιώκουν να επιβάλλουν στη κοινωνία το βασίλειο του φόβου και της υποταγής πως ματαιοπονούν. Η απεργία πείνας που ξεκίνησαν από τις 2 Μάρτη οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης δείχνει τον δρόμο της αντεπίθεσης. Οι αγώνες μέσα και έξω από την φυλακή θα συντρίψουν το σύγχρονο ολοκληρωτισμό και τα ερείσματά του.

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση των συγγενικών και φιλικών σχέσεων και τις εισβολές της Ασφάλειας στα σπίτια αναρχικών αγωνιστών. Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των απεργών πείνας και ειδικότερα:

  • Την κατάργηση του νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄
  • Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας
  • Την άμεση απελευθέρωση της μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και της συζύγου του δεύτερου και την παύση κάθε δίωξη εναντίων των συγγενικών και φιλικών τους προσώπων.
  • Την κατάργηση των ειδικών αντιτρομοκρατικών διατάξεων (άρθρα 187 και 187Α του Π.Κ.)
  • Την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμος»)
  • Την ακύρωση της εισαγγελικής διάταξης για βίαιη λήψη DNA και την οριοθέτηση στην χρήση και την επεξεργασία του σαν αποδεικτικού μέσου

Όλοι και όλες στην πορεία αλληλεγγύης στην απεργία πείνας

Τρίτη 17 Μαρτίου, 6.00μμ, Πλ. Μοναστηρακίου

Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1540990/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΛΙΤΟΥ ΒΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

"Την εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Αστυνομία, εξέφρασε ο Θοδωρής Δρίτσας τομεάρχης "Άμυνας του κόμματος." Λίγα μόλις λεπτά μετά από τη δημοσιοποίηση των exit polls των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, η παραπάνω είδηση αφορούσε στην πρώτη επίσημη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Από αυτή τη στιγμή η χώρα έχει κυβέρνηση", δηλώνει την επομένη ο αρχηγός του (συγκυβερνώντος) ακροδεξιού κόμματος, Καμμένος.

"Το Κράτος έχει συνέχεια", λέει, μεταξύ άλλων, τρεις μέρες αργότερα ο υπουργός οικονομικών Βαρουφάκης, κατά την παραλαβή του υπουργείου.

"Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται", καταλήγει στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Τσίπρας, αμέσως μετά την συμφωνία για την (κατ" αρχήν) τετράμηνη παράταση του μνημονίου.

Το ελληνικό Κράτος, πιστός και τυφλός δούλος του, παγκοσμιοποιημένου πια, καπιταλιστικού συστήματος, βασιζόμενο έως χθες στο "καθεστώς έκτακτης ανάγκης", την καταστολή και την αυταρχικότητα, επιχειρεί σήμερα να μεταλλαχθεί. Μετά από πέντε χρόνια φτωχοποίησης, εξαθλίωσης και εξευτελισμού του λαού, ύστερα από τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής πρόνοιας, νιώθοντας το βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, των χιλιάδων αστέγων, των χιλιάδων αυτόχειρων στην πλάτη του και κάτω από την απειλή πως η ασφυξία της κοινωνίας θα πνίξει τελικά το ίδιο, αντιλαμβάνεται πως -σαν γνήσιο φίδι- πρέπει να αλλάξει δέρμα. Δεν παραλείπει όμως ταυτόχρονα να δηλώνει πως κάτω από το καινούριο του κοστούμι, παραμένει φίδι. Και όλοι ξέρουν πως τα φίδια τσιμπούν μόνο τους ξυπόλυτους…

Κοντά δυο μήνες λοιπόν μετά το "για πρώτη φορά Αριστερά", οι μάσκες πέφτουν. Οι προεκλογικές εξαγγελίες μετατίθενται η μία μετά την άλλη στο απώτερο μέλλον ελέω "ορίζοντα τετραετίας". Η ρήξη με τους κακούς δανειστές, δίνει τη θέση της στην αντικατάσταση της "Τρόικας" από τους "Θεσμούς". Ο εγχώριος πόλεμος που υπόσχονταν τα επιφανή στελέχη της κυβέρνησης απέναντι σε μεγαλοεργολάβους, καναλάρχες και γενικότερη ντόπια οικονομική ελίτ, δίνει τη θέση της σε λογικές πάταξης της φοροδιαφυγής από τον απλό πολίτη/ρουφιάνο/φορολογικό κατάσκοπο. Οι αριστερές κορώνες περί διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας, μετατρέπονται σε άναρθρες κραυγές περιθωριοποιημένων "συνιστωσών". Και η κατρακύλα, προφανώς στα μάτια των απατημένων/προδομένων ψηφοφόρων και μόνο, δεν έχει τέλος…

Απέναντι από το καλό (αριστερό) και το κακό (δεξιό) Κράτος, κατά το "πρότυπο" του καλού και κακού μπάτσου, στέκονται οι πολιτικοί κρατούμενοι των φυλακών της αστικής δημοκρατίας.

Οι, από τις 2 Μαρτίου, απεργοί πείνας Δ. Κουφοντίνας, Ν. Μαζιώτης, Κ. Γουρνάς, τα μέλη του Δικτύου Αγωνιζόμενων Κρατουμένων και τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αντιλαμβανόμενοι πως η "αλλαγή φρουράς" στη διακυβέρνηση του εξαθλιωμένου λαού δεν είναι παρά μόνο μια κίνηση τακτικής στον ταξικό πόλεμο που μαίνεται, ζητούν την άνευ όρων δικαίωση τωνδίκαιων αιτημάτων τους.

Τις τελευταίες ημέρες αρχίζουν απεργία πείνας και Τούρκοι κρατούμενοι, κρατούμενοι από τη φυλακή του Δομοκού σε ένδειξη συμπαράστασης, δύο κρατούμενες από τις φυλακές Νεάπολης Λασιθίου, καθώς επίσης και ο κρατούμενος Μοχάμεντ-Σαιντ Ελτσιμπάχ, της ε1 πτέρυγας Δομοκού.

Τα αιτήματά τους είναι τα εξής:

  • Κατάργηση του νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄
  • Άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας
  • Άμεση απελευθέρωση της μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και της συζύγου του δεύτερου και την παύση κάθε δίωξη εναντίων των συγγενικών και φιλικών τους προσώπων.
  • Κατάργηση των ειδικών αντιτρομοκρατικών διατάξεων (άρθρα 187 και 187Α του Π.Κ.)
  • Κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμος»)
  • Ακύρωση της εισαγγελικής διάταξης για βίαιη λήψη DNA και την οριοθέτηση στην χρήση και την επεξεργασία του σαν αποδεικτικού μέσου

Όσες και όσοι συνειδητοποιούν πως για να υπάρξει μία πραγματική… ελπίδα για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία, δεν μπορούν παρά να σταθούν με κάθε τρόπο (ηθικό, υλικό, κινηματικό) αλληλέγγυες/οι στον αγώνα αυτόν. Η δράση και η αλληλεγγύη, με αφορμή τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων, είναι μία ευκαιρία να αποτελέσει την αρχή μιας κοινωνικής αντίστασης, ευκαιρία ανατροπής της λογικής της ανάθεσης και επομένως της αέναης υποταγής στους κάθε φορά και διαφορετικούς επίδοξους διασώστες, έχοντας ως τελικό στόχο την κοινωνική χειραφέτηση και αυτοδιεύθυνση.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

στους κρατούμενους απεργούς πείνας

ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ, 18.00, ΠΛ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΜΑΡΤΗΣ 2015

locos del pueblo,

αλληλέγγυες/οι

πηγή: http://locosdelpueblo.espivblogs.net/2015/03/14/%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%BF/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Από τις 2 Μαρτίου δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας ενάντια συνολικά στο ειδικό κατασταλτικό/νομικό πλαίσιο που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια και στο μονιμοποιημένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Η οικοδόμηση του κράτους έκτακτης ανάγκης όπως έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια δεν είναι τίποτα περισσότερο από την θωράκιση του καθεστώτος εν όψει των επερχόμενων κοινωνικών εκρήξεων. Η εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου, και η εδραίωση του αστυνομικού κράτους αποτέλεσαν τα δεδομένα των τελευταίων ετών πάνω στα οποία χτίστηκε το ειδικό κατασταλτικό/νομικό πλαίσιο σαν απαραίτητο εργαλείο προκειμένου να επιβληθεί βίαια η κοινωνικά απονομιμοποιημένη εξουσία. Επιβεβαιώνοντας όσους δεν έτρεφαν αυταπάτες, η «αριστερή» διαχείριση έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας εξουσίας σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό) τα οποία είναι πολύ διαφορετικά από τις προεκλογικές εξαγγελίες που δημιούργησαν αυταπάτες σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, και αργά ή γρήγορα θα συνεχίσει σε παρόμοιο μοτίβο όπως κάθε κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια: με νέα μνημόνια και οικονομική επίθεση στα λαϊκά στρώματα που θα συνοδεύονται με κατασταλτική επίθεση στην πολιτική αντίσταση.

Για όλους αυτούς του λόγους, οι πολιτικοί κρατούμενοι επιλέγουν να συνεχίσουν το αγώνα ακόμα και σε συνθήκες αιχμαλωσίας ξεκινώντας απεργία πείνας με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Ο αγώνας τους είναι μια μάχη για την κατάργηση συνολικά του ειδικού κατασταλτικού/νομικού πλαισίου με το οποίο το καθεστώς αντιμετωπίζει τους μαχητικούς κοινωνικούς αγώνες και τους πολιτικούς αντιπάλους του. Η υπόθεση της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους σημερινούς και τους μελλοντικούς αγώνες και με τους όρους με τους οποίους αυτοί θα διεξάγονται. Οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι αιχμάλωτοι του πολέμου ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.

Εμείς σαν Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των συντρόφων μας και παλεύουμε μαζί τους για:

  • Κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187).
  • Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).
  • Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.
  • Οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.
  • Την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που παρόλο το 98% αναπηρίας που έχει εξοντώνεται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια από το κράτος.
  • Την άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων συγγενών των μελών της Σ.Π.Φ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56162/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

[...] Γιατί δεν είσαι μονάχα σκλάβος. Ευτύς ως γεννήθηκες, μια νέα πιθανότητα γεννήθηκε μαζί σου.. Κάθε σου πράξη αντιχτυπάει σε χιλιάδες μοίρες [...]

Ν. Καζαντζάκης

Απο τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, προχωρούν σε απεργία πείνας οι πολιτικοί κρατούμενοι των φυλακών τύπου Γ', Δ. Κουφοντίνας, Κ. Γουρνάς, Ν. Μαζιώτης και το Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων (Δ.Α.Κ). Σήμερα δεκαπέντε μέρες μετά, κυλιόμενα και κλιμακωτά, συμμετέχουν στην απεγεία πείνας αγωνιζόμενοι κρατούμενοι απο ολα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Απαιτούν τα εξής:

  • Την κατάργηση του πρώτου τρομονόμου του 2001 (άρθρο 187 - εγκληματική οργάνωση).
  • Την κατάργηση του δεύτερου τρομονόμου του 2004 (άρθρο 187Α - τρομοκρατική οργάνωση).
  • Την κατάργηση του κουκουλονόμου.
  • Την κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.
  • Την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA καθώς και στον τρόπο αξιολόγησής του.
  • Την κατάργηση του νόμου για τις φυλακές τύπου Γ΄.
  • Την άμεση αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού που ύστερα απο δεκατρία χρόνια φυσικής εξόντωσης έχει φτάσει να είναι κατα 98% ανάπηρος.

Παράλληλα, από τις 2 Μαρτίου προχώρησαν σε απεργία πείνας και τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ενάντια στις προφυλακίσεις συγγενικών και φιλικών τους προσώπων.

Η καταστολή, η φυλάκιση και η εξόντωση των ανθρώπων που επιλέγουν να σταθούν εμπόδιο, καταγγελία και ανάχωμα στη βάρβαρη κοινωνικά και οικονομικά πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης δεν είναι σημείο των καιρών. Είναι η πάγια και "φυσική" τακτική που επιστρατεύει το κράτος για να μπορέσει να υπάρξει ως προστάτης των λίγων, των ιδιωτών και ως διαχειριστής του πλούτου των ήδη εχόντων.

Όσο βίαια εξαπολύονται οι μηχανισμοί καταστολής τα τελευταία χρόνια ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται με κάθε τρόπο για την κοινωνική ανατροπή, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ποιοτικά δίκαιης και ενός βιωτικού επιπέδου ουσιαστικά αξιοπρεπούς, άλλο τόσο εξαπολύεται κ η οικονομική εξόντωση των χαμηλών στρωμάτων καθώς και η καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων που σαν ανθρωποι κ εργαζόμενοι με αγώνες έχουμε κατακτήσει.

Σε μία συγκυρία πολιτικά ιδιάζουσα λόγω της αλλαγής της κυβερνητικής σκυτάλης από την δεξιά της Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην "αριστερά" της εθνικής ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, οι φυλακισμένοι αγωνιστές και οι αγωνιστές κρατούμενοι επιλέγουν να προτάξουν τα έτσι και αλλιώς δίκαια αιτήματά τους και διεκδικώντας τα με το πιο αδιαπραγμάτευτο μέσο, την απεργία πείνας.

Η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε εναντιωθεί κ αποχωρήσει απο την ψήφιση του τρομονόμου κάτι που προεκλογικά είχε δεσμευτεί να καταργήσει, όπως και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ΄). Όσοι έχουν μάθει να αγωνίζονται έχουν όμως μάθει να μην περιμένουν και να μην εμπιστεύονται κανένα άλλο μέσο πέραν του ακηδεμόνευτου Αγώνα.

[...] Μα δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν θα νικήσουμε, δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν θα νικηθούμε.. Ό,τι κι αν είναι, εμείς πολεμούμε χωρίς βεβαιότητα, κι η αρετή μας, μη όντας σίγουρη για την αμοιβή, αποχτάει βαθύτατη ευγένεια. Μη καταδέχεσαι να ρωτας: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα! [...] Ν. Καζαντζάκης

Πορεία 17 Μαρτίου 18:00 πλ. Μοναστηρακίου

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Αλληλέγγυοι/ες από Ν.Φιλ/φεια - Ν. Ιωνία και γύρω περιοχές

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1541167/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάλεσμα του Κ*ΒΟΞ στην αυριανή πορεία για τους απεργούς πείνας

Σήμερα στις 18:00 στο Μοναστηράκι.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1541141/