Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 8.30 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση συμπαράστασης στη συναδέλφισσα Ελένη Σ.

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Μάρτιος 03h


1 2 3 4

Ενημέρωση κινητοποιήσεων για επαναπρόσληψη της Ελένης Σ. από ΑΒ‏ Χολαργού

Μετά την εξέλιξη της αναβολής της τριμερούς συνάντησης στην επιθεώρηση εργασίας (λόγω μη προσέλευσης της εργοδοσίας), στη συνέλευση αλληλεγγύης για την απολυμένη συναδέλφισσα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/03 έγινε ενημέρωση για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις και αποφασίστηκαν δράσεις για το επόμενο διάστημα.

1. Το Σάββατο 14/03 στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - παρέμβαση στο κατάστημα του ΑΒ στο Χολαργό, Περικλέους 56.

2. Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/03 στις 8.30μμ στα γραφεία του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου, Λόντου 6, Εξάρχεια

3. Την Παρασκευή 20/03 στις 8.30 πμ στηρίζουμε με μαζική παρουσία τη συγκέντρωση συμπαράστασης στην Επιθεώρηση Εργασίας Αγίας Παρασκευής (Λ. Μεσογείων 427)

Συνέλευση Αλληλεγγύης* στην απολυμένη συναδέλφισσα Ελένη Σ

*που συγκροτείται από εργαζόμενους/ες στο εμπόριο, σωματεία, εργατικές ομάδες, συνελεύσεις κατοίκων, καταλήψεις και συλλογικότητες

πηγή: http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.no/2015/03/blog-post_15.html


1 2 3 4

Παρέμβαση στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Περιστέρι για την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Ελένης Σ.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας πανελλαδικών κινητοποιήσεων σε καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, ενάντια στην εκδικητική απόλυση της Ελένης Σ. πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σε κατάστημα του Περιστερίου στην Εθνάρχου Μακαρίου 54. Η παρέμβαση κράτησε για δύο ώρες (12-14) όπου μοιράστηκε το κείμενοτων εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου, αναρτήθηκαν πανό και κολλήθηκαν αφίσες. Ενημερώσαμε τους εργαζόμενους για την εκδικητική απόλυση της συναδέλφισσάς τους και αφού συνομιλήσαμε με καταναλωτές τους καλούσαμε είτε να μην ψωνίσουν κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, είτε να διαμαρτυρηθούν στη διεύθυνση του καταστήματος, στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα της απολυμένης Ελένης. Η παρέμβαση εκτιμήθηκε θετικά καθώς πολλοί καταναλωτές μαθαίνοντας για το γεγονός δυσανασχετούσαν με την εργοδοσία, απέφευγαν να ψωνίσουν και αποχωρούσαν. Παράλληλα, στο ίδιο κατάστημα, πραγματοποιούσε παρέμβαση και η εργατική λέσχη Περιστερίου.

Τα δικαιώματα μας, τα εργατικά μας κεκτημένα, η συλλογική μας αξιοπρέπεια δεν παραχωρούνται από κανέναν μεσσία και καλοθελητή παρά κατακτιούνται από την συλλογική μας οργάνωση και δράση μέσα στους χώρους δουλειάς. Στηρίζουμε τις κινήσεις αλληλεγγύης και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της Ελένης Σ.

Παρασκευή 20/3 στις 8.30 π.μ. συγκέντρωση συμπαράστασης στην επιθεώρηση εργασίας Αγίας Παρασκευής (Λ. Μεσογείων 427)

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

πηγή: http://sineleusiperisteri.blogspot.gr/2015/03/blog-post_15.html


1 2 3 4

Παρέμβαση στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στην Καλογρέζα

Πραγματοποιήθηκε τηνΠαρασκεύη 13/3 το απόγευμα 2ωρη παρέμβαση στο σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ της Καλογρέζας, επειτα από κάλεσμα της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η εκδικητική απόλυση της Ελένης Σ, εργαζόμενης για 15 περίπου χρόνια σε καταστήματα της εταιρίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργατικές συλλογικότητες και συλλογικότητες της γειτονιάς μας, ενώ έγινε ενημέρωση με ανακοινώσεις σε καταναλωτές, περαστικούς και υπαλλήλους του μαγαζιού, για την απόλυση της Ελένης Σ. Η συμπαράσταση κόσμου που ερχόταν να ψωνίσει και μετά την ενημέρωση επέλεξε να μην το κάνει, δίνει δύναμη στο αγώνα μας.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Ελένης Σ.. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις:

  • Το Σάββατο 14/3 στις 7μμ, στο κατάστημα του Χολαργού (Περικλέους 56)
  • Την Παρασκευή 20/3 στις 8.30 π.μ. στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην Επιθεώρηση Εργασίας Αγ. Παρασκευής (Λ. Μεσογείων 427)

Η συλλογικότητα είναι το όπλο μας! Με αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.

DSC_0137DSC_0138

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΥΓ. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η εταιρία φρόντισε να καλέσει από νωρίς την αστυνομία, η οποία παρακολουθούσε την κινητοποίησή μας σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα, αλλά κυρίως την παρουσία σεκιούριτι και μπράβων με πολιτικά οι οποίοι βρίσκονταν καθ' όλη τη διάρκεια της παρέμβασής μας μέσα στο κατάστημα.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας

πηγή: http://ydragogeio.gr/paremvasi-ab-basilopoulos/