Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στις 11.00

Μαζική εξόρμηση - μικροφωνική

Καταγγελία ρατσιστικής επίθεσης στη Ν.Ιωνία

Η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας, καταγγέλει τη ρατσιστική επίθεση από φασιστοειδές, σε βάρος του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν, Σαγκίρ Α, που συνέβη πριν λίγες ημέρες στην οδό Σαπουντζάκη, στη Ν.Ιωνία.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) αναφέρει ότι:
"Ο Σαγκίρ βρισκόταν εν ώρα εργασίας ξεφορτώνοντας κιβώτια από σταθμευμένο φορτηγό, όταν το φασιστοειδές, χωρίς καμία πρόκληση κατέβηκε από μηχανάκι που οδηγούσε και λέγοντας "τι κοιτάς ρε;" γρονθοκόπησε τον Σαγκίρ, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει και να τραυματιστεί βαριά. Ο γιατρός που τον περιέθαλψε έκανε σαφές ότι το χτύπημα "δεν ήταν τυχαίο", θυμίζοντάς του άλλες φασιστικές επιθέσεις που έχει περιθάλψει.

Μερικές μέρες αργότερα ο ίδιος που έκανε την επίθεση πέρασε από το ίδιο σημείο δείχνοντας το θύμα του σε γυναίκα που τον συνόδευε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η πινακίδα της μηχανής και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη να γίνουν γνωστά τόσο στον Σαγκίρ και τους συναδέλφους του, όσο και την Πακιστανική Κοινότητα που εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί και νομικά.

Η νέα αυτή ρατσιστική επίθεση είναι μια πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Συνέβη λίγες μέρες πριν τη μεγάλη αντιφασιστική επέτειο της πόλης μας για τα 71 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας και το μεγάλο αντιφασιστικό κι αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, στις 21 Μάρτη.

Είναι φανερό ότι οι πλάτες του κράτους απέναντι στους νεοναζί, με την καθυστέρηση της δίκης και την πιθανή αποφυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, στο τέλος του μήνα, αποθρασύνει κάθε λογής φασιστοειδή να βγαίνουν στο δρόμο και να επιτίθενται σε μετανάστες εργάτες. Δεν είναι τυχαίο ότι παρόμοιες επιθέσεις σημειώθηκαν αυτές τις μέρες και στη Νίκαια και αλλού.

Δεν θα περάσουν! Στη γειτονιά μας, την πόλη της προσφυγιάς και της αντίστασης, κάθε χέρι φασίστα που θα απλώνεται πάνω σε μετανάστη ή ντόπιο αγωνιστή, θα κόβεται με τη μαζική απάντηση του αντιφασιστικού κι αντιρατσιστικού κινήματος. Τέτοια απάντηση θα λάβουν στις 21 Μάρτη όταν χιλιάδες αντιφασίστες κι αντιφασίστριες θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, των Χανίων.
Η ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας καλεί όλους τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τη νέα αυτή ρατσιστική επίθεση.
Καλεί όλες και όλους το Σάββατο 14/3, στις 11πμ, σε μαζική εξόρμηση - μικροφωνική στην πλ.Σημηριώτη

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη, διεθνή ημέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, στις 2μμ στην Ομόνοια και στη συναυλία που θα ακολουθήσει στο Σύνταγμα".

πηγή : http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/i