Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στις 16.00

Διήμερο για το μεταναστευτικό στο Στέκι Μεταναστών

Αθήνα 14 & 15 Μάρτιου: Πανελλαδική δικτύωση και συντονισμού αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών συλλογικοτήτων

Κάλεσμα για μία πανελλαδική συνάντηση συντονισμού αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών συλλογικοτήτων

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Στέκι Μεταναστών Τσαμαδού 13α

Η βίαιη κατάργηση των δικαιωμάτων και το κυνήγι που εξαπέλυσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, οδήγησαν σε υποχώρηση και το επίπεδο δράσης και συντονισμού του μεταναστευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Παρά τη συνέχιση της τοπικής μας δράσης και τις περιστασιακές συνεργασίες, οι μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες έχουμε πάνω από 5 χρόνια να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας.

Η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης, αλλά και -ακόμα περισσότερο- τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι χιλιάδες κρατούμενοι και εκατοντάδες χιλιάδες «χωρίς χαρτιά», τα παιδιά που στερούνται την ιθαγένεια και τα τόσα άλλα ανοιχτά μέτωπα, καθιστούν σήμερα αυτή την ανάγκη ακόμα πιο επιτακτική. Γνωρίζουμε ότι τίποτα από αυτά δεν μπορεί να αλλάξει, χωρίς τη συνεχή δράση του ίδιου του κινήματος.

Καλούμε έτσι σε μία πανελλαδική συνάντηση συντονισμού των αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών συλλογικοτήτων, στην Αθήνα στις 14-15 Μάρτη, ώστε να καταγράψουμε ξανά τις δυνάμεις (και τις αδυναμίες) μας, να συζητήσουμε τη νέα συγκυρία, να συνδιαμορφώσουμε τα αιτήματα αιχμής και να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινηματικές μας δράσεις.

Το πρόγραμμα της συνάντησης θα συνδιαμορφωθεί από όσες συλλογικότητες δηλώσουν συμμετοχή, ως και μία εβδομάδα πριν.

Αρχική πρόταση:

Σάββατο 14 Μάρτη, 16.00

- Σύντομη παρουσίαση συμμετοχών - συλλογικοτήτων

- Συζήτηση για την πολιτική συγκυρία

- Συζήτηση για το μεταναστευτικό (νομιμοποίηση, ιθαγένεια, κοινωνική εξίσωση, δικαίωματα)

Κυριακή 15 Μάρτη, 11.00

- Συζήτηση για πρόσφυγες-σύνορα (στρατόπεδα συγκέντρωσης, κράτηση, πρόσβαση στο άσυλο, δικαιώματα προσφύγων, ευρωπαϊκές συνθήκες, καταστολή στα σύνορα)

- Συζήτηση για κοινά κείμενα, δράσεις, δικτύωση και αντιρατσιστικά φεστιβάλ

πηγή : http://tsamadou13-15.espivblogs.net/2015/03/1...