Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στις 9.00 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συνέχεια δίκης της υπόθεσης του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (Σκουζέ 3-5), 9πμ

Η δίκη της υπόθεσης του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/03/31.html


1 2 3 4 5 6 7

Αμέριστη αλληλεγγύη στον Ουαλίντ Ταλέμπ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (Σκουζέ 3-5), 9πμ,την Τρίτη 31 Μαρτίου.

Στις 31 Μάρτη συνεχίζεται η δίκη των Γ. και Στ. Σγούρδα, του F.Zoto και του Γ. Ζαχαριάδη, βασανιστών του εργαζόμενου Αιγύπτιου μετανάστη Ουαλίντ Ταλέμπ το Νοέμβριο του 2012 στη Σαλαμίνα, μετά από πολλές αναβολές. Ο Ουαλίντ υπέστη από τον εργοδότη, το γιο του κ τους φίλους τους κτηνώδη και διαστροφικό βασανισμό όταν τον έκλεισαν σε ένα στάβλο κ επί ένα 24ωρο τον χτυπούσαν αλύπητα, έκαιγαν πάνω του αποτσίγαρα, τον έδεσαν με αλυσίδα και τον βίασαν με σιδερόβεργα, αφού έκλεψαν τις οικονομίες του κ έσκισαν τις φωτογραφίες της οικογένειάς του από το πορτοφόλι του. Ο φούρνος "Σταρ" λειτουργεί ακόμα κ σήμερα στη Σαλαμίνα πουλώντας το βρώμικο ψωμί του κ οι δήμιοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι, κάνοντας μάλιστα απειλητικές χειρονομίες στο θύμα, δυόμισι χρόνια μετά.

Υπάρχει ένα κοινωνικό συνεχές που εκτείνεται από την δυσανεξία στους μετανάστες, τη στερεοτυπική τους φαντασιακή συγχώνευση σε μη πρόσωπα, που περνά από την παραγνώριση στην ανοχή της αδικίας, σε συνέχεια της κακοποίησης, ακουμπά τη συνενοχή κ φτάνει στα ποσοστά των φασιστών στις εκλογές που σοκάρουν τους ευηπόληπτους φιλελεύθερους πολίτες. Όμως αρκετά με την υποκρισία, έχουν τελειώσει τα παραμύθια των φτωχών ντόπιων που δε γνωρίζουν ποιο είναι το πρόσωπο του ρατσισμού και του φασισμού και πέφτουν θύματα της φασιστικής προπαγάνδας, η τράπουλα έχει από καιρό ανοιχτεί.

Οι Σγούρδες κ οι συνεργάτες τους δε θα δηλητηρίαζαν το σώμα του κοινωνικού πολιτισμού με βασανιστήρια αν οι συμπολίτες τους, δεν έκλειναν τα μάτια να μη γνωρίζουν. Δε θα εγκληματούσαν και δε θα κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι αν η δικαιοσύνη δεν ήταν τυφλή στα απανωτά εγκλήματα ρατσιστικής βίας εδώ κ πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Λιμενικοί που βιάζουν με γκλοπ, εργοδότες φραουλοπαραγωγοί της Μανωλάδας που εκμεταλλεύονται βάναυσα κ κακοποιούν, τίμιοι οικογενειάρχες που φυλακίζουν κ διακινούν παράνομα μετανάστριες κ τη βγάζουν λάδι, λιμενικοί που πνίγουν γυναίκες κ παιδιά στο Φαρμακονήσι κ αλλού, που αθωώνονται ενώ κατηγορούνται προκλητικά τα θύματα ως θύτες, είναι λίγα πρόχειρα παραδείγματα. Απανωτές οι καμπάνες από τα ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δε θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν τον κατήφορο της δικαστικής εξουσίας, αντανάκλαση μιας όλο και πιο ρατσιστικής όλο και πιο κανιβαλικής κοινωνικής συνείδησης.

Ο αρχιβασανιστής του Ουαλίντ μπήκε στη δίκη καμαρωτός και βγήκε σκυφτός και με συνοδεία αστυνομικών γιατί έστω και τώρα συναντήθηκε με την οργή, την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα των αντιρατσιστών. Ας είμαστε όλοι κ όλες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (Σκουζέ 3-5), 9πμ ,την Τρίτη 31 Μαρτίου για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: μια δίκαιη δίκη για τον Ουαλίντ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή: http://migrant.diktio.org/node/744


1 2 3 4 5 6 7

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (οδός σκουζέ και φίλωνος) 31/3/2015 - 9 πμ

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης

27/3/2015 - 17.30 - Πλ.Βικτωρίας


OYALID 31 03 2015

αντιφασιστες-αντιφασιστριες απο τις γειτονιες του κεντρου της Αθηνας

πηγή: http://antifascismroute.espivblogs.net/2015/03/23/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83/


1 2 3 4 5 6 7

31 Μαρτίου δικαστήρια Πειραιά: Όλοι για τον Ουαλίντ

Το πρωινό της 31 Μαρτίου στις 9 πμ στα δικαστήρια Πειραια συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης Ουαλίντ ενάντια στους βασανιστές του. Συνεχίζεται η μάχη για να παύσουν οι φασίστες να τρομοκρατούν μετανάστες. Μία μάχη που στοχο έχει να δείξει ότι ο μαχητικός αντιφασισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ξεριζώσει τους φασίστες από τις γειτονιές.

Orma_31 marti_2_out

πηγή: https://ormantifa.wordpress.com/2015/03/26/31-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στον μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

Αλληλεγγύη στον μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ που βασανίστηκε και ληστεύτηκε από το αφεντικό του (Ιδιοκτήτης των φούρνων "Star") Γιώργο και τον γιο του Σταμάτη Σγούρδα, τον Frederic Zoto και τον Γεώργιο Ζαχαριάδη στη Σαλαμίνα το 2012.

Στις 10/03 ξεκίνησε η εκδίκηση της υπόθεσης του Ουαλίντ εναντίον των βασανιστών του στα δικαστήρια Πειραιά και συνεχίζεται στις 31/03

Πορεία- παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στις γειτονίες μας στις 7/3 από πλατεία Αμερικής

Πορεία- παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στις γειτονίες μας
στις 7/3 από πλατεία Αμερικής

Στις 3/11/2012, o Ουαλίντ Τάλεμπ μεταφέρει από το σπίτι του στο φούρνο όπου εργάζεται, θεωρώντας τον ασφαλέστερο μέρος φύλαξης, την τσάντα του με (περίπου) 12.000 ευρώ, δεδουλευμένα μηνών του ίδιου και άλλων συμπατριωτών του τα οποία έχουν σκοπό να στείλουν στις οικογένειές τους στην Αίγυπτο. Για τη μεταφορά αυτή ενημερώνει το αφεντικό του Γιώργο Σγούρδα, ο οποίος του κλέβει τα χρήματα και με τη συνδρομή του γιού του Σταμάτη, που έχει συχνά πάρε-δώσε με τα τοπικά γραφεία της χρυσής αυγής, και άλλο ένα υποκείμενο, του περνούν στο λαιμό αλυσίδα 8 μέτρων, την κλείνουν με λουκέτο και τον μεταφέρουν σ' ένα στάβλο. Εκεί φτάνει και ένας τέταρτος. Για 18 ώρες τον έχουν δεμένο, τον χτυπούν με την αλυσίδα και με γροθιές μέχρι λιποθυμίας, τον περιλούζουν με μπίρα βρίζοντας τη θρησκεία του, τον βασανίζουν με φρικτές μεθόδους. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι τρώνε και πίνουν, απολαμβάνοντας τις πράξεις τους. Τις πρωινές ώρες, μόλις φεύγουν οι βασανιστές του, ο Ουαλίντ καταφέρνει να διαφύγει από το στάβλο σπάζοντας το λουκέτο της αλυσίδας με μια πέτρα. Κάτοικοι της Σαλαμίνας τον βρίσκουν σε κεντρικό δρόμο, κάτω από ένα δέντρο, σχεδόν αναίσθητο και με την αλυσίδα ακόμη στο λαιμό του. Ο Ουαλίντ έχει υποστεί μόνιμες σωματικές βλάβες: έχασε οριστικά την όρασή του από το αριστερό μάτι λόγω των επαναλαμβανόμενων χτυπημάτων με την αλυσίδα, επιδεινώθηκε σοβαρά ένα πρόβλημα υγείας που είχε από το παρελθόν στα πόδια του, έχει συνεχώς έντονους πονοκεφάλους. Παρόλα αυτά, παρά τις απειλές και την τρομοκράτηση που δέχεται σχεδόν καθημερινά από τους βασανιστές του, ο Ουαλίντ παραμένει στη Σαλαμίνα, δείχνοντας αξιοπρέπεια και σθένος. Η δίκη των 4 βασανιστών του, μετά από 5 αναβολές, ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου 2015 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για αρπαγή, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Από τις απεργίες των αιγύπτιων αλιεργατών στο λιμάνι της Μηχανιώνας και των πακιστανών εργατών στη Σκάλα Λακωνίας μέχρι τις εργασιακές συνθήκες δουλείας στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, από την επίθεση φασιστών σε αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα μέχρι το βιτριόλι στο πρόσωπο της Κ. Κούνεβα και το βασανισμό της μετανάστριας από τη Βουλγαρία στην Εύβοια, μετανάστες εργάτες, μετανάστριες εργάτριες «αμείβονται» με πυροβολισμούς, βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς, βαρβαρότητα. Καθημερινά, μετανάστες και μετανάστριες ζουν σε «καθεστώς εξαίρεσης», αντιμετωπίζουν κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, ρατσισμό, εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Απέναντι στην φασιστική αντίληψη που θέλει τους μετανάστες υπανθρώπους. Απέναντι στη στυγνή εκμετάλλευση και στη βαρβαρότητα των αφεντικών. Απέναντι στην εξάπλωση του εκφασισμού. Αλληλεγγύη στον μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ που βασανίστηκε και ληστεύτηκε από το αφεντικό του Γιώργο Σγούρδα, τον γιο του Σταμάτη και δύο ακόμα άτομα στην Σαλαμίνα το Νοέμβρη του 2011 Ο δρόμος της ελευθερίας θα περάσει από πάνω τους. Σπάζοντας τις αδιάφορες ή συνένοχες σιωπές.

ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ 31/3 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι άνω-κάτω Πατησίων

πηγή : http://anokatopatision.espivblogs.net/?p=1000


1 2 3 4 5 6 7

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1541958/


1 2 3 4 5 6 7

Για τη δίκη των βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ που συνεχίζεται στις 31/3, 9πμ στα δικαστήρια Πειραιά

Στις 3/11/2012, o μετανάστης εργάτης από την Αίγυπτο Ουαλίντ Τάλεμπ, αλυσοδένεται και βασανίζεται άγρια από το αφεντικό του Γιώργο Σγούρδα (ιδιοκτήτη των φούρνων STAR στη Σαλαμίνα), τον γιο του (που έχει επαφές με τα τοπικά γραφεία της χρυσής αυγής), τον επιστάτη του και ένα τέταρτο άτομο. Του αποσπούν ποσό 12.000 ευρώ, δεδουλευμένα μηνών του ίδιου και άλλων μεταναστών εργατών, τα οποία είχαν σκοπό να στείλουν στους δικούς τους στην Αίγυπτο, τον έχουν δεμένο με αλυσίδα σε έναν στάβλο για 18 ώρες (μέχρι να κατορθώσει κατά την απουσία τους να δραπετεύσει), τον βρίζουν και τον χτυπούν μέχρι λιποθυμίας, τον εξευτελίζουν με φρικτές μεθόδους.

Πρόκειται για τη συμπυκνωμένη βία 25 χρόνων «ζεστής ελληνικής φιλοξενίας» στους μετανάστες και τις μετανάστριες, του θεσμικού και κοινωνικά διάχυτου ρατσισμού, της πιο άγριας εκμετάλλευσης και σκόπιμης παρανομοποίησης, του εγκλεισμού σε αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα συγκέντρωσης, της εξαναγκαστικής πορνείας και κάθε είδους υποτιμητικής συμπεριφοράς. Όπως με τον βιτριολισμό της γυναίκας-μετανάστριας-εργάτριας Κωνσταντίνας Κούνεβα από μπράβους της εργολαβικής εταιρείας καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ. Όπως οι ξυλοδαρμοί και οι πυροβολισμοί εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας. Όπως η δολοφονική επίθεση από φασίστες στο Πέραμα κατά αιγύπτιων αλιεργατών που ενοχλούσαν τους μεγαλέμπορους ψαριών της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου. Και η λίστα είναι ατελείωτη.

Οι 4 βασανιστές, μετά από 5 αναβολές της δίκης, δικάζονται στις 10 Μάρτη 2015 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για αρπαγή, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Κι αν η τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας, διατηρώντας τη γνωστή συνένοχη σιωπή που συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχει απομονώσει όλα αυτά τα χρόνια ούτε κοινωνικά ούτε επαγγελματικά τον βασανιστή, πρώην αντιδήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Σγούρδα και τη "διαλεχτή" παρέα του, εμείς δε σκοπεύουμε να αφήσουμε τίποτα να ξεχαστεί

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ

& ΣΙΩΠΗΡΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2015/03/313-9...