Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 στις 10.00 πμ

Κάλεσμα στα δικαστήρια

Έχοντας νωπή ακόμη στη μνήμη μας την απάνθρωπη εκμετάλλευση των μεταναστών στη Μανωλάδα , ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέο περιστατικό , παρομοίου βελινεκούς , την εκμετάλλευση 9 μεταναστών υπό άθλιες συνθήκες στη Χαλανδρίτσα Ερυμάνθου .

Με καταγγελία εκ των 2 μεταναστών που το ''έσκασαν'', βρέθηκαν οι υπόλοιποι 7 υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης , με υποχρεωτική 19ωρη καθημερινή εργασία υπό καθεστώς ομηρίας , και με τη συνεχή απειλή όπλου. Από την πλευρά μας , καταδικάζουμε αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά , στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των μεταναστών και καλούμε την κοινωνία της Πάτρας όχι μόνο να καταδικάσει τα γεγονότα αλλά να δημιουργήσει ισχυρά αναχώματα ενάντια στην ανθρώπινη εκμετάλλευση σε μία πόλη που έχει παρελθόν και παρόν ισχυρού μεταναστευτικού ζητήματος.

Η γενικολογία περί του προτάγματος , μπορεί να τεθεί ως πρόχειρη και εύκολη κριτική , ωστόσο θεωρούμε πως πολιτικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσω της πολιτικής συλλογικοποίησης με όρους ισοτιμίας , άμεση δημοκρατίας και αντι-ιεραρχίας , την στρατηγική και την ριζοσπαστική άμεση δράση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΡΩΠΙΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Πάτρας καλεί την κοινωνία της Πάτρας ως ελάχιστο δείγμα καταδίκης του γεγονότος , να παρευρεθεί στα δικαστήρια στις 10:00 π.μ. Την Δευτέρα 16/3

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56142/