Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 19.00

Το καραβάνι αλληλεγγύης στο Κομπάνι

Οκτώβρης 2014:

"Κομπάνι: Ένα μαζικό εθνικοαπελευθερωτικό αντάρτικο με αριστερό προσανατολισμό, με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, στις διαφορετικές θρησκείες, στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, είναι αυτό που προσπαθεί να βάλει φρένο στις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ανθρώπινης ιστορίας που φέρνουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή των ισχυρών αυτού του κόσμου…"

Ιανουάριος 2015:

"Από το πρωί της 26ης Ιανουαρίου του 2015, τα νέα και οι εικόνες από το Κομπάνι, έκαναν το γύρο του κόσμου ξαναγεμίζοντας ελπίδα, τους Κούρδους άνδρες και γυναίκες, της Ροζάβα και των υπόλοιπων κομματιών του Κουρδιστάν. Είναι γεγονός: Το Κομπάνι απελευθερώθηκε. Μετά από 134 ημέρες μαχών.

Αυτό που φάνταζε ως θαύμα, όταν όλα τα βλέμματα όλου του κόσμου στράφηκαν προς τα εκεί και η δραματική κατάσταση των υπερασπιστών του κορυφωνόταν, έγινε τελικά πραγματικότητα. Μετά από χιλιάδες στιγμές αγωνίας, από τότε που για πρώτη φορά οι μαύρες σημαίες των ισλαμοφασιστών του ISIS πλησίασαν στους λόφους γύρω από την πόλη. Αλλά και μετά από χιλιάδες στιγμές υπερηφάνειας, αισιοδοξίας και χαράς, για τους ηρωικούς μαχητές και μαχήτριες του στρατού των YPG-YPJ που όχι μόνο άντεξαν, αλλά άρχισαν σιγά σιγά να απελευθερώνουν κομμάτια της πόλης. Και έφτασε επιτέλους η στιγμή που ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μάχης, οι Κούρδισσες αντάρτισσες, ύψωσαν την δική τους σημαία στο λόφο Μιστενούρ, σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της πολύμηνης πολιορκίας της πόλης του Κομπάνι.

"Τώρα έχουμε τον έλεγχο ολόκληρης της πόλης και των χωριών από την ανατολή έως το νότο, αλλά στον πόλεμο όταν κατακτάς το πιο στρατηγικό σημείο, σημαίνει το τέλος για τον εχθρό- το ηθικό μας, όλων των μαχητών/ριων ήταν πάντα υψηλό, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές" , δήλωσε η Kendal και συνέχισε: "Υποσχόμαστε ότι θα παραδώσουμε τη νίκη σε όλες τις ηρωίδες μάνες του Κουρδιστάν που έχασαν τα παιδιά τους στον πόλεμο και θα συνεχίσουμε την πάλη στην οποία οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μας έπεσαν. Το Κομπάνι και η αντίσταση θα νικήσουν"!

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56163/