Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στις 21.00

Ανοιχτή συζήτηση

Ανοιχτή συζήτηση : Ο ρόλος των κοινωνικών κινημάτων στα νέα πολιτικά δεδομένα και τα ερωτήματα που προκύπτουν

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελλάδας και σε μια ιστορική στιγμή όπου η νεοφιλελεύθερη επίθεση οδηγεί την κοινωνία στα όριά της τσακίζοντας εργασιακά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, εκλέχτηκε μια κυβέρνηση που έχει ως βασικό κορμό ένα αριστερό κόμμα. Διακηρυκτικά, η νέα κυβέρνηση έχει ως θέσεις πολλά από τα αιτήματα που έχουν αναδειχτεί από τα κοινωνικά κινήματα και τους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή, τα κινήματα λόγω ίδιων αδυναμιών αλλά και ως αποτέλεσμα της καταστολής και της επικράτησης του φόβου και της ηττοπάθειας βρίσκονται μακριά από το να αποτελούν βασικό παράγοντα στο πολιτικό γίγνεσθαι. Η ελληνική κοινωνία, με στοιχεία αισιοδοξίας και ελπίδας μετά από πολύ καιρό, μοιάζει να αναθέτει στο κυβερνών κόμμα και τους υπουργούς του τους όρους επιβίωσής της

Αυθόρμητα, σε πολλούς κινηματικούς χώρους ανοίγει μια συζήτηση επαναπροσδιορισμού των στρατηγικών, των αιχμών αλλά και της σχέσης των κινημάτων με το κυβερνητικό επίπεδο.

Το κοινωνικό στέκι-στέκι μεταναστών, με στόχο τον εμπλουτισμό του δημόσιου πολιτικού διαλόγου, καλεί σε ανοιχτή συζήτηση/εκδήλωση την Παρασκευή 20/03 στις 21.00, στο χώρο του κοινωνικού στεκιού (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5), με θέμα :

"Ο ρόλος των κοινωνικών κινημάτων στα νέα πολιτικά δεδομένα και τα ερωτήματα που προκύπτουν"

Θα τοποθετηθούν :

  • Νίκος Γιαννόπουλος ( δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα)
  • Σάμη Αλεξανδρίδης ( Κοινωνικά κινήματα της πόλης )
  • Χρήστος Πιπεράγκας (Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών)

Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Μάρτιος 15h