Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στις 14.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Μικροφωνική & μοτοπορεία αλληλεγγύης

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ MUSTAFA LAFCI
Απεργία πείνας ξεκίνησε (16/03) ο προφυλακισμένος στις φυλακές Διαβατών, πολιτικός πρόσφυγας απο την Τουρκία MUSTAFA LAFCI,συμμετέχοντας στην απεργία πείνας που κάνουν οι αγωνιστές πολιτικών και κοινωνικών αγώνων στην Τουρκία, πολιτικοί πρόσφυγες που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές,για να ενισχύσουν τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται σε απεργία πείνας απο τις 2 Μαρτίου,διεκδικώντας
Την κατάργηση του πλέγματος των τρομονόμων (άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, ειδική νομοθεσία, ειδικά δικαστήρια-έκτακτα στρατοδικεία κτλ.).
Την κατάργηση του γνωστού ως «κουκουλονόμου».
Την κατάργηση του φασιστονόμου Αθανασίου για τις φυλακές Γ τύπου.
Την απελευθέρωση για λόγους υγείας του Σάββα Ξηρού.
Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες στο ΔΑΚ (δίκτυο αγωνιστών κρατουμένων) απεργοί πείνας θέτουν και αιτήματα που αφορούν τη χρήση του γενετικού υλικού - DNA (κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA, πρόσβαση κι ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης του κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί, κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων).
Ο MUSTAFA LAFCI κάνει την απεργία πείνας και για να διεκδικήσει την άμεση αποφυλάκισή του (έχει υποβάλει την 2η αίτηση αποφυλάκισης)
Είναι προφυλακισμένος απο τις 3 Οκτωβρίου 2014 για την υπόθεση της Τριανδρίας χωρίς κανένα στοιχείο.
Ζει στην Ελλάδα 16 χρόνια κερδίζοντας την επιβίωσή του πουλώντας κουλούρια. Δυνατότητα που του στερήθηκε με την προφυλάκισή του,εκτός απο τη στέρηση της ελευθερίας του. Λίγες μέρες πρίν τη σύλληψή του, είχε ανανεώσει την άδεια παραμονής χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η υπόθεση της Τριανδρίας ( ενας πολιτικός πρόσφυγας απο την Τουρκία σκοτώθηκε απο έκρηξη σε ισογειο διαμέρισμα),χρησιμοποιήθηκε για να συρθούν σε δίκες και άλλοι Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα και έχουν αθωωθεί. Ο MUSTAFA LAFCI προφυλακίστηκε γιατί βρέθηκε αποτύπωμά του σε ενημερωτικό φυλλάδιο απο αυτά που μάζεψε η αστυνομία απο σπίτι ενος άλλου πολιτικού πρόσφυγα απο την Τουρκία!!!!!!!!
Η δίωξή τους αποτελεί μέρος της εφαρμογής της συνεργασίας του ελληνικού κράτους με το τουρκικό και με την συνδρομή των ΗΠΑ, στα πλαίσια της καταστολής και της τρομοκράτησης των λαών που βιώνουμε την και τη στέρηση βασικών εργατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων .
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜUSTAFA LAFCI
NΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες και Αγωνιστές απο την Τουρκία.


Εμείς οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία στις ελληνικές φυλακές, με σκοπό να στηρίξουμε την απεργία πείνας που άρχισαν οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές, από τις 11 Μάρτη αρχίσαμε τριήμερες κυλιόμενες απεργίες πείνας σε γκρουπ των 4 ατόμων. Υποστηρίζουμε όλα τα αιτήματα των κρατουμένων απεργών πείνας.

Οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, η καταπίεση και οι συλλήψεις οικογενειών, η μη αποφυλάκιση των αρρώστων και ανάπηρων κρατουμένων και η εγκατάλειψή τους στο θάνατο, η απομόνωση, θεωρούμε ότι είναι μια επίθεση ενάντια στον αγώνα των επαναστατών και στον αγώνα για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ο αγώνας ενάντια στις φυλακές τύπου F στην Τουρκία, που είναι όμοιες με τις φυλακές τύπου Γ, και ενάντια στους αντιτρομοκρατικούς νόμους, άρχισε στις φυλακές και έξω από αυτές το 2000 και κράτησε 7 χρόνια. Στην αντίστασή μας με Απεργία Πείνας Μέχρι Θανάτου, τόσο μέσα στις φυλακές όσο και έξω από αυτές με τη συμμετοχή των οικογενειών μας, δώσαμε μάρτυρες 122 κρατούμενους συντρόφους μας. Ταυτόχρονα, σε επίθεση που έγινε σε όλες τις φυλακές, με χημικά αέρια, με σφαίρες και με φλογοβόλα, δολοφονήθηκαν άγρια 28 σύντροφοί μας. Ανάμεσα σε αυτούς 6 συντρόφισσες μας κάηκαν ζωντανές. Κατά την απεργία πείνας, 600 σύντροφοί μας απεργοί πείνας, έμειναν παράλυτοι εξαιτίας των βίαιων επεμβάσεων αναγκαστικής σίτισης. Προσπαθούν να επιβιώσουν αντιμετωπίζοντας άλλοι προβλήματα σωματικής υγείας και άλλοι ψυχολογικά προβλήματα. Λόγω των βίαιων επεμβάσεων πολλοί σύντροφοί μας έχασαν την μνήμη τους. Ακόμη και τώρα πολλοί σύντροφοί μας κρατούνται στην απομόνωση, και με το βασανιστήριο της απομόνωσης προσπαθούν να τους δολοφονήσουν. Τελευταία, στο όνομα του νέου «νόμου εσωτερικής ασφάλειας» , το φασιστικό κράτος του ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξη) συνεχίζει τις επιθέσεις του δίνοντας στην αστυνομία το δικαίωμα να προβαίνει σε δολοφονίες. Παρόλες αυτές τις επιθέσεις, τις δολοφονίες και τις παραλυσίες δεν παραιτηθήκαμε από τις ιδέες μας και από τον αγώνα μας. Τόσο μέσα όσο και έξω ο αγώνας μας συνεχίζεται. Οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι προϊόντα του ιμπεριαλισμού. Μπήκαν σε ισχύ με στόχο να καταστείλουν τον επαναστατικό αγώνα, να υποτάξουν τους επαναστάτες, να τους δολοφονήσουν, να είναι μηχανισμός καταστολής, εκφοβισμού και τρομοκράτησης των λαών.

Στη χώρα μας που οι φυλακίσεις φτάνουν τα δεκάδες χρόνια, που πληρώνουμε το αντίτιμο των βασανιστηρίων δίνοντας θύματα, αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και των αντιτρομοκρατικών νόμων, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτά σε όλα τα μέρη του κόσμου. Και εδώ στην Ελλάδα που είμαστε κρατούμενοι, υποστηρίζουμε την απεργία πείνας που άρχισαν οι πολιτικοί κρατούμενοι για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και των αντιτρομοκρατικών νόμων, και απαιτούμε να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους.

Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη!

Λευτεριά στους Πολιτικούς Κρατούμενους!

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές από την Τουρκία

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Μάρτιος 11h


1 2 3

Μικροφωνική και Μοτοπορεία για απεργούς πείνας και Mustafa Lafci

Την Τρίτη 24/3 στις 2 θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια, στις 3, θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία στις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται ο πολιτικός πρόσφυγας από την Τουρκία Mustafa Lafci. Ο Mustafa βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 16/3 σε ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας που έχουν ξεκινήσει πολιτικοί κρατούμενοι από 2/3.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Μαύρο Πράσινο

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Μάρτιος 12h


1 2 3

Μικροφωνική και μηχανοκίνητη πορεία στις φυλακές Διαβατών

Την Τρίτη 24/3 θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 2 και στη συνέχεια, στις 3 μοτοπορεία προς τις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Mustafa Lafci.

Από τις 2/3 οι πολιτικοί κρατούμενοι δίνουν ακόμα έναν αγώνα ενάντια στο καθεστώς του εγκλεισμού. Bάζοντας ως τελευταίο ανάχωμα το σώμα τους μέσα σε αυτή την ασφυκτική συνθήκη

• Την κατάργηση του «τρομονόμου» 187
• Την κατάργηση του «τρομονόμου» 187Α
• Την κατάργηση του «κουκουλονόμου»
• Την παύση της βίαιης λήψης DNA και της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των 2 ατόμων όπως επίσης και την πρόσβαση και ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης του κατηγορουμένου
• Την κατάργηση των φυλακών τύπου γ'

Και απαιτούν:

Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα αυτό, απεργία πείνας ξεκινούν από 11/3 και οι πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές. Και από τις 16/3 συμμετέχει και ο Mustafa Lafci (προφυλακισμένος απο 3/10/2014), ο οποίος κάνει απεργία πείνας και για να διεκδικήσει την άμεση αποφυλάκισή του.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

κατάληψη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Μάρτιος 12h