Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 19.00

Βραδιά νεολαίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΙΣΚΡΑ 25/03 - 29/03


ΤΕΤΑΡΤΗ 25/03
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 12:00 εώς τις 16:30

Συλλογική κουζίνα - λαϊκό γλέντι

Με μπακαλιάρο - σκορδαλιά και παραδοσιακή - λαϊκή μουσική

ΠΕΜΠΤΗ 26/03
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Διασκεδάζουμε παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια ... με χαλαρή μουσική υπόκρουση...Σε μια περίοδο όπου εδώ και πολύ καιρό κυριαρχεί, κυρίως στην νεολαία, η ατομικοποίηση και η στρεβλή έννοια της διασκέδασης σε αυτό τον τομέα, στη μορφή και το περιεχόμενό της (ίντερνετ καφέ, τυχερά παιχνίδια, απρόσωπα παιχνίδια μέσω του Η/Υ κ.α.) κάνουμε μια προσπάθεια μέσω των επιτραπέζιων παιχνιδιών (και όχι μόνο) ώστε να διασκεδάσουμε πραγματικά. Συγχρόνως να κοινωνικοποιηθούμε, να έρθουμε σε επαφή, να παράγουμε κριτική σκέψη, ικανότητες και δεξιότητες, να πάρουμε γνώσεις, εργαλεία χρήσιμα σε τελική ανάλυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Με ένα πνεύμα, όπου κανείς δεν βγαίνει χαμένος στο τέλος του παιχνιδιού ή κανείς δεν είναι πιο "τυχερός" από τον άλλο, όπου με την έννοια της κρίσης αναδεικνύεται ο "καλύτερος"!

-----------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/03
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 18:30

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

"ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Ο αγώνας για Γη - Ελευθερία - Δικαιοσύνη συνεχίζεται"

Ομιλητές συναγωνιστές από την Χαλκιδική

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:00

Θα ακουλουθήσει
Προβολή ντοκιμαντερ: "Η Παλιόστρατα των Ρεβενικίων"

Ένα οδοιπορικό που ξεκινάει από τη Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής, οδηγεί στο δάσος των Σκουριών και καταλήγει στη γενέτειρα του φιλοσόφου Αριστοτέλη. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την εξέλιξη της περιοχής από τους Ελληνιστικούς χρόνους, έως και τις μέρες μας.
Παράλληλα καταγράφει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στις εξορύξεις χρυσού και στην καταστροφή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών.
Η Παλιόστρατα, ήταν ένα μονοπάτι που ξεκινούσε από τη Μεγάλη Παναγία, περνούσε από το Όρος Κάκκαβος και έφτανε μέχρι τα Αρχαία Στάγειρα. Σήμερα κόβεται βίαια από τις εκσκαφές και την αποψίλωση του δάσους, που διεξάγει η χρυσοθηρική εταιρεία.

Συντελεστές
Σενάριο - Σκηνοθεσία, Δημήτρης Καραθανάσης
Έρευνα - Κείμενα, Δώρα Καραθανάση
Μουσική, Δημήτρης Πλαζομίτης
Αφήγηση, Ελευθερία Φαραντάκη, Θανάσης Βικόπουλος.

------------------------------

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/03

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Βραδιά νεολαίας

-------------------------------

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/03

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Προβολή ταινίας: Η ζωή του Μπράιαν

(The life of Brian)

Ώρα έναρξης 20:00 .

O Mπράιαν γεννήθηκε σε ένα στάβλο την ημέρα των Χριστουγέννων, ακριβώς δίπλα στο στάβλο που γεννήθηκε...ξέρετε ποιος. Οι Τρεις Μάγοι με τα Δώρα φτάνουν στο στάβλο του και τα αποθέτουν στην ποδιά του, όταν, όμως, το αστέρι προχωρά, καταλαβαίνουν το λάθος τους και παραδίδουν τα δώρα τους στον διπλανό στάβλο. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής του Μπράιαν: πάντα κατά λάθος, όλοι νομίζουν πως είναι ο Μεσσίας. Το πρόβλημα είναι πως εκείνος δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να τους πείσει πως δεν πρέπει και να... σταυρωθεί κατά λάθος!

Η ταινία είναι γυρισμένη το 1979, δυο μόλις χρόνια μετά την υπερπαραγωγή του Franco Zeffirelli "Jesus of Nazareth", η ταινία θα μιλήσει για έναν συμπατριώτη του Χριστού. Ο Brian Cohen είναι ένας Εβραίος που έχει την ατυχία να γεννηθεί την ίδια μέρα με τον Χριστό. Στην διάρκεια της ζωής του τα μπερδέματα που προκύπτουν από αυτήν την παράξενη σύμπτωση δεν θα τον αφήσουν να ησυχάσει.

Η ομάδα των "Monty Python" στην τρίτη της ταινία επιχειρεί να δει με μια ανατρεπτική ματιά τα γεγονότα που αποτέλεσαν την βάση του χριστιανισμού. Παρόλη την ανεκτικότητα της Δύσης και την κατοχύρωση ήδη από την εποχή του Διαφωτισμού της ανεξιθρησκίας και της ελευθερίας του λόγου, η ταινία συνάντησε δυσκολίες. Τόσο στην εύρεση παραγωγού που θα την χρηματοδοτούσε όσο και από την καθολική εκκλησία και άλλες εκκλησιαστικές οργανώσεις που την κατήγγειλαν ανοιχτά και συνέστησαν στους πιστούς να απέχουν από τις αίθουσες. Παραγωγός της ταινίας τελικά βρέθηκε στο πρόσωπο ενός "σκαθαριού", του George Harrison. Έχοντας στην παραγωγή τους ένα μέλος από το συγκρότημα που ισχυρίστηκε στο απόγειο της δόξας του πως είναι διασημότερο από τον Χριστό, δεν θα μπορούσαν να είναι λιγότερο ασεβείς με το χιούμορ τους.

"Η ζωή του Μπράιαν", παρ' όλες τις αντιξοότητες, κατάφερε να γίνει η βρετανική ταινία που έκοψε τα πιο πολλά εισιτήρια στην άλλη όχθη του Ατλαντικού την χρονιά που προβλήθηκε. Κεντρικό θέμα της ταινίας είναι η διακωμώδηση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, της τάσης των ανθρώπων να μπερδεύουν το μέσο με το σκοπό και τελικάτης εκμετάλλευσης της ανάγκης των ανθρώπων να ανήκουν σε ένα σύνολο. Είτε αυτό το σύνολο είναι μια πολιτική οργάνωση είτε μια θρησκεία, στην ταινία διαπιστώνουμε μια κοινή οπτική. Ο Brian είναι αυτό που λέμε ο λάθος άνθρωπος στην λάθος στιγμή. Σε αντίθεση με τον Χριστό, εκείνος το μόνο που θέλει είναι η απελευθέρωση της Ιουδαίας από τους Ρωμαίους. Στην προσπάθεια του αυτή θα μπλέξει με επαναστατικές οργανώσεις, οι οποίες αποτελούν γραφειοκρατικές καρικατούρες, που δεν κάνουν τίποτα για να αποτινάξουν τον ρωμαϊκό ζυγό. Στην συνέχεια, θα ερωτευτεί μια γυναίκα που και αυτή τελικά θα δει στο πρόσωπο του τον ήρωα και τελικά θα βρεθεί, μετά από πάρα πολλές παρεξηγήσεις, πάνω στον σταυρό του μαρτυρίου.

πηγή : http://stekiiskra.blogspot.gr/p/blog-page.htm