Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση ενάντια στη δολοφονική επίθεση

Την τετάρτη το βράδυ, ο φίλος και σύντροφός μας Δημήτρης χτυπήθηκε από 4-5 φασίστες. Πρώτα με λοστό ύπουλα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στη συνέχεια στο πρόσωπο και το κεφάλι όσο ήταν κάτω. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κάταγμα προσωπικού κρανίου στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Χανίων. Ευτυχώς η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική. Της δολοφονικής επίθεσης προηγήθηκε επίθεση της ομάδας των ατόμων σε επίσης φίλο και σύντροφο μετανάστη. Και οι δυο συμμετείχαν ως μουσικοί σε συναυλία με τραγούδια από την κοινή παράδοση ελλήνων και τούρκων που πραγματοποιήθηκε από το μουσικό σύνολο yar aman, δίπλα στο Γιαλί Τζαμσί, λίγες ώρες πριν..

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συνάνθρωποί μας, τρομοκρατούνται, χτυπιούνται, μαχαιρώνονται, δολοφονούνται από φασίστες και ρατσιστές. Δυστυχώς ο φασισμός, ο ρατσισμός, η τυφλή βία του δυνατού απέναντι στον αδύνατο έχουν ριζώσει βαθειά στην ελληνική κοινωνία. Και συνήθως, όπως και σε αυτή την περίπτωση, ο "δυνατός" είναι αυτός που χτυπάει πισώπλατα.

Η ελληνική κοινωνία με την αδιαφορία και το φόβο της τον άφησε το ρατσισμό να ριζώσει. Τα σχόλια και οι λεκτικές επιθέσεις απέναντι στους μετανάστες, τους αριστερούς, τους ομοφυλόφιλους, τους διαφορετικούς που ακούγονται στις γειτονιές μας, στα σχολεία μας, στους χώρους εργασίας μας δεν απομονώθηκαν, έδωσαν τη θέση τους στους λοστούς, τις σιδερογροθιές, τα μαχαίρια. Οι πρώτες σποραδικές επιθέσεις συγκαλύφθηκαν από την αστυνομία, αθωώθηκαν από τα δικαστήρια, δικαιολογήθηκαν από τα ΜΜΕ, έγιναν ανεκτές από την κοινωνία, και οδήγησαν σε δολοφονικά χτυπήματα στο κέντρο των πόλεων μας.

Ελπίζουμε πως το χτύπημα στο Δημήτρη να είναι το τελευταίο. Απαιτούμε η αστυνομία να συλλάβει όλους τους ενόχους, η δικαιοσύνη να τους δικάσει ανεπηρέαστη από πολιτκές πιέσεις, ζητάμε τα ΜΜΕ θα παρουσιάσουν τα γεγονότα όπως πραγματικά έγιναν. Κυρίως όμως ελπίζουμε πως η χανιώτικη κοινωνία θα απομονώσει κάθε φασίστα, κάθε ρατσιστή, κάθε επίδοξο δολοφόνο. Πως δε θα ανεχθεί πιά τα σχολεία μας, οι δουλειές μας, οι γειτονιές μας να μολύνονται από ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες και συμπεριφορές, πως οι φορείς αυτών των ιδεών θα είναι παντού και πάντα δακτυλοδεικτούμενοι.

ΥΓ. Μετά τη δολοφονική επίθεση το βράδυ της τετάρτης, πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία αντιφασιστών -στριων που έκλεισε καταστρέφοντας τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης χρυσής αυγής. Τα γραφεία αυτά, ντροπή της πόλης και οργανωτικό κέντρο τόσων και τόσων επιθέσεων που έχουν γίνει κατά καιρούς πρέπει να παραμείνουν κλειστά. Φυσικά, η αντιφασιστική δράση καμία σχέση δεν έχει με το σπάσιμο της βιτρίνας του γαλανόλευκου φάρου. Όσο και αν η προώθηση του εθνικής ποδοσφαιρικής περηφάνιας με πλαστικές σημαιούλες δεν μας ταιριάζει ούτε πολιτικά ούτε αισθητικά, τέτοιες τυφλές καταστροφές μόνο ζημιά κάνουν στον αντιφασιστικό αγώνα και το κίνημα οφείλει να τις αποτρέψει.

Καλούμε το λαό της πόλης σε συγκέντρωση ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις και τη ρατσιστική βία, το Σάββατο 28 Μάρτη στις 12.00 στην πλατεία αγοράς

Καλούμε κάθε σωματείο, σύλλογος, φορέας, συλλογικότητα, πολιτική οργάνωση να καταδικάσουν τη δολοφονική επίθεση και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση του Σαββάτου

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά

E-mail: stekichania@gmail.com

Web: www.stekichania.gr

attachment: application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document

πηγή : email received on 27 Μάρτιος 00h


1 2 3

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/3 12μεσ πλατεία Αγοράς ΧΑΝΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/3 12μεσ πλατεία Αγοράς

26 Μάρτη, ΚΕΕΡΦΑ ΧΑΝΙΩΝ

Καταγγέλουμε τη φασιστική επίθεση στο γιατρό και μουσικό Δημήτρη Μακρέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου στην οδό Δασκαλογιάννη.Το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής,αφού προπυλάκισε ένα Μαροκινό μετανάστη στην οδό Χατζημιχάλη Νταλιάνη,στοχοποίησε το Δημήτρη που έβγαινε από το Στέκι Μεταναστών και του επιτέθηκε με μαφιόζικο τρόπο λίγα μέτρα παρακάτω,απέναντι από τη Σπλάτζια,με μια ομάδα που κατέβηκε από το αμάξι και έναν που έδινε οδηγίες με κινητό από πίσω.Ήταν μια δολοφονική και οργανωμένη επίθεση με λοστάρια και γροθιές και τον οδήγησε με πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι στα επείγοντα.Δηλώνουμε ότι δε θα ανεχθούμε ούτε στα Χανιά ούτε πουθενά τη δράση των νεοναζί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν.Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση στο Δημήτρη Μακρέα.Την εκδίκαση και την παραδειγματική καταδίκη των συλληφθέντων ηγετών της Χρυσής Αυγής.Καλούμε τα σωματεία,τους φορείς της πόλης,κάθε αντιφασίστα/τρια σε μαζικό συλλαλητήριο-απάντηση ση δολοφονική επίθεση το Σάββατο 28/3 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΧΑΝΙΩΝ

πηγή: http://www.antiracismfascism.org/index.php/actions/2013-09-08-23-06-21/2013-09-08-23-06-54/item/1220-oloi-sto-antifasistiko-syllalitirio-savvato-28-3-12mes-plateia-agoras-xanion


1 2 3

Αντιφασιστικό κάλεσμα Σάββατο 28/03/2015 στις 12 στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς στα Χανιά

Μετά τον προπηλακισμό εις βάρος μετανάστη και την άνανδρη επίθεση και τον τραυματισμό του γιατρού απο αγέλη φασιστών της Χρυσής Αυγής την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 28/03/2015 και ώρα 12.00 στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Κάθε πέτρα στην Κρήτη είναι βαμμένη με το αίμα όσων αντιστάθηκαν στον ναζισμό των SS του Χίτλερ. Οι φασίστες ναζιστές οπαδοί του Χίτλερ είναι προσβολή της ιστορίας και του αγώνα κατά τιυ φασισμού. Καμμία ανοχή στους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

Αντιφασίστες Χανιά Κρήτης

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1541904/