Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στις 11.30

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τις συλλήψεις

Τα γεγονότα: Σάββατο 28/3: Μετά την πορεία αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας, μια ομάδα ατόμων κατευθύνεται προς το πολυτεχνείο όπου και ξεκινά μια μικρής εμβέλειας συμπλοκή με τους μπάτσους. Οι δυνάμεις των μπάτσων που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή προχωρούν σε προσαγωγές περαστικών άσχετων με τα γεγονότα. Μεταξύ αυτών και 2 άτομα, εκ των οποίων ο ένας έχει στην τσάντα του ένα άδειο σπρέυ, καθώς και αυτοκόλλητα και φυλλαδια σχετικά με την απεργία πείνας.

Αποτέλεσμα: Κατηγορούνται και οι 2 με διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά. Οδηγούνται στη ΓΑΔΑ, όπου ο σύντροφός μας αρνείται να δώσει αποτυπώματα και DNA. Φτάνουμε έτσι στην κορύφωση του κατασταλτικού ντελίριου, με απειλές από την πλεύρα των μπάτσων ότι θα του αποσπάσουν δείγμα DNA με τη βία.

Συμπέρασμα: Λίγες μόλις ώρες μέτα την τελευταία δήλωση Πανούση μπαίνουν σε εφαρμογή οι επιταγές του, με απειλή για βασανισμό του συντρόφου μας. Με μία επίθεση ακόμα και στην ιδια την απεργία πείνας που διεξάγεται αυτή τη στιγμή, με την επιθετική χρήση ενός εκ των αιτημάτων. Με άλλα λόγια, "όσο εσείς θα αγωνίζεστε ενάντια στο DNA ως στοιχείο ελέγχου και επιτήρησης των διωκόμενων, εμείς θα το επιβάλλουμε ακριβώς ως τέτοιο."

Η απάντησή μας:

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Κυριακή 29/3 11.30 Ευελπίδων

κάλεσμα : Αλληλέγγυες/οι

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1541957/