Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση για τη δίκη των φασιστών

Αντιφασιστικό καλεσμα Δευτέρα 30/03/2015 12.00 π.μ στα δικαστήρια Χανίων για την δίκη των φασιστών που χτύπησαν τον γιατρό

Την Δευτέρα 30/03/2015 12.00 στα δικαστήρια Χανίων θα γίνει η δίκη των τριών φασιστών που χτύπησαν τον γιατρό την Τετάρτη 25 Μαρτίου στα Χανιά. Το κάλεσμα απευθύνουν το Κοινωνικό στέκι - Στέκι Μεταναστών σωματεία σύλλογοι φορείς συλλογικότητες.

Σε ανακοίνωση του 24 ώρες μετά το φασιστικό χτύπημα το Κοινωνικό στέκι - Στέκι Μεταναστών αναφέρει:

«Μόλις 24 ώρες μετά το φασιστικό δολοφονικό χτύπημα στο σύντροφο Δημήτρη, αρχίζει να επαναλαμβάνεται ένα πολυπαιγμένο σκηνικό, μια οργανωμένη προσπάθεια υποβάθμισης και συγκάλυψης του γεγονότος. Μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως συμπλοκή μεταξύ ατόμων και ως μεμονωμένο περιστατικό. Πολλά από τα ΜΜΕ αναδεικνύουν περισσότερο τα σπασμένα τζάμια του Γαλανόλευκου Φάρου από την απόπειρα δολοφονίας ενός ανθρώπου, ενώ η δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση σε λιγότερο από 1 ώρα και αποδίδει πλημμεληματικού βάρους κατηγορίες.

Με βάση όλα τα παραπάνω έχουμε να δηλώσουμε:

1. Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή, καμία αντέκλιση ούτε καν λεκτική. Υπήρξε μια ομάδα 5-10 ατόμων που τραμπούκισε ένα μετανάστη και στη συνέχεια παρέμεινε στην περιοχή στοχεύοντας στην επίθεση που ακολούθησε.
2. Δεν ήταν τυχαία η επίθεση. Υπήρξε συνεννόηση μέσω κινητού μεταξύ των φασιστών, κάποιοι από αυτούς βγήκαν από αυτοκίνητο που κατέφτασε στο χώρο και έγινε κυκλωτική επίθεση.
3. Οι συλληφθέντες έχουν ξεκάθαρη ιδεολογική σχέση με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Το περιστατικό αυτό είναι ένα ακόμα από μια μακριά σειρά φασιστικών επιθέσεων που ποτέ δεν τιμωρήθηκαν ούτε δικαστικά ούτε κοινωνικά και γι' αυτό συνεχίζονται. Δεν ξεχνάμε τις 2 υποθέσεις φασιστικών επιθέσεων στο χώρο του στεκιού το 2009 και το 2012, οι οποίες ακόμα δεν έχουν εκδικαστεί, αλλά ούτε και τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις κατά μεταναστών και ντόπιων τα τελευταία χρόνια.
4. Απαιτούμε από την αστυνομία και την εισαγγελία να πράξει το αυτονόητο. Το χτύπημα με ξύλινο ρόπαλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού και η πρόκληση υποσκληρίδιου αιματώματος αποτελεί απόπειρα δολοφονίας και όχι απλή σωματική βλάβη.
5. Δηλώνουμε πως το σπάσιμο των τζαμιών του γαλανόλευκου φάρου δεν έχει καμία σχέση με την αντιφασιστική δράση.

Καλούμε:

- σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Παρασκευή 27/03/15 στις 12:00 πμ, ώρα που ορίστηκε η δίκη.
- σε μικροφωνική ενημέρωσης την Παρασκευή 27/03/15 στις 18:00 μμ, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς
- σε συγκέντρωση το Σάββατο 28/03/15 στις 12:00 πμ

-σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Δευτέρα 30/03/15 στις 12:00 πμ, ώρα που θα επαναληφθεί η δίκη.

Σωματεία, σύλλογοι, φορείς, συλλογικότητες και κάθε πολίτης οφείλει να πάρει ενεργή θέση. Αν δεν τους σταματήσουμε σήμερα το επόμενο θύμα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Επιτέλους η κοινωνία των Χανίων πρέπει να θέσει ένα τέλος στα φασιστικά και ρατσιστικά χτυπήματα στην πόλη.

Αντιφασίστες-τριες Χανιά

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1541988/


Όλοι και όλες τη Δευτέρα 30/03 στις 12.00 στα δικαστήρια

Την Παρασκευή 27 Μάρτη αναβλήθηκε η δίκη των κατηγορούμενων για τη δολοφονική επίθεση της 25ης, για τη Δευτέρα 30/3 στις 12.00. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Με βάση τα παραπάνω και με τις ενδείξεις/στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, έχουμε να κάνουμε τα παρακάτω σχόλια:

1.Οι μέχρι τώρα κατηγορίες στους δράστες είναι ιδιαίτερα ελαφριές. Συγκεκριμένα απρόκλητη σωματική βλάβη, κάτι αντίστοιχο δηλαδή μιας γρατσουνιάς ή ενός μώλωπα. Η ιατρική εξέταση ωστόσο μιλάει για υπαραχνοειδή (δηλαδή εγκεφαλική) αιμορραγία και κάταγμα οστού του κρανίου. Η επίθεση μάλιστα έγινε με τέτοιο τρόπο (εν ψυχρώ επίθεση από πίσω με χτύπημα στο κεφάλι με ρόπαλο και εν συνεχεία ομαδικός ξυλοδαρμός στο κεφάλι) που βεβαιώνει πως η πρόθεση των δραστών ήταν να τραυματίσουν σοβαρά ή και να σκοτώσουν.

2.Η υπερασπιστική πλευρά των κατηγορούμενων, σε πλήρη αρμονία με την αστυνομία, προσπαθεί να παρουσιάσει το περιστατικό ως παρεξήγηση, που οι κατηγορούμενοι λόγω του νεαρού της ηλικίας και ίσως του αλκοόλ προέβησαν στην πράξη τους. Δε γνωρίζουμε το ποιόν της υπεράσπισης και τι θεωρεί δικαιολογημένη αντίδραση στο αλκοόλ, αλλά ούτε και γνωρίζουμε πολλούς που προσπαθούν να σκοτώσουν απρόκλητα λόγω μιας παρεξήγησης και μιας μπύρας. Αντιθέτως, γνωρίζουμε την άρνηση της αστυνομίας να καταγράψει τα ρατσιστικά-φασιστικά κίνητρα ανάλογων επιθέσεων, όπως επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά πως η αποθράσυνση των νεοναζί δε θα γίνει ανεκτή.

3.Η αστυνομία προσπαθεί να παρουσιάσει την υπόθεση ως το αποτέλεσμα μιας αυθόρμητης συμπλοκής μεταξύ των τριών κατηγορούμενων και μιας άλλης ομάδας. Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή, πόσο μάλλον αυθόρμητης και ακόμα περισσότερο μόνο από τρία άτομα. Στο χώρο της Σπλάντζιας κυκλοφορούσαν τουλάχιστον 10 άτομα, χωρισμένα σε ομάδες, σε συνεννόηση μεταξύ τους και κάτω από το συντονισμό άλλων που βρισκόταν σε τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση από νωρίς προπηλακίζοντας μετανάστες, αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω της αντίδρασης περαστικών. Ουδεμία συμπλοκή έγινε αργότερα, πόσο μάλλον με συμμετοχή του Δημήτρη.

4.Η δικογραφία έχει τόσα κενά, όσες υποψίες γεννά. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και τι έγινε με το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες; Έγινε έλεγχος και ποια τα ευρήματα από το αυτοκίνητο; Πως οδηγήθηκε η αστυνομία στους δράστες; Πού, πότε, και από ποιον συνελήφθησαν ή προσήχθησαν; Γιατί από τη δικογραφία λείπουν βασικότατα στοιχεία όπως τα βίντεο των καταστημάτων και βασικές μαρτυρίες; Γιατί βασικοί μάρτυρες που πήγαν να καταθέσουν απετράπησαν από την αστυνομία; Γιατί, ενώ υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες για μεγαλύτερη ομάδα και για χαρακτηριστικά οργανωμένης φασιστικής επίθεσης, δεν έγινε έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντίθετα η έρευνα έκλεισε σε λίγες ώρες; Ποια η σχέση των κατηγορουμένων με τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή;

Δεν είμαστε ανακριτές για να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα. Είμαστε όμως ενεργά μέλη μιας κοινωνίας που έχει δει το φασισμό και το ρατσισμό να απλώνεται, που έχει δει πάρα πολλές φασιστικές επιθέσεις, μαχαιρώματα, δολοφονίες και επίσης πάρα πολλά περιστατικά να αποκρύπτονται, να συγκαλύπτονται, οι ένοχοι να αφήνονται ελεύθεροι, να τιμωρείται αυτός που χτυπιέται και να χαίρει ασυλίας αυτός που χτυπάει.

Δεν πιστεύουμε πως όλη η αστυνομία και οι δικαστές είναι ή έχουν σχέσεις με φασιστικούς κύκλους, γι' αυτό απαιτούμε στην συγκεκριμένη υπόθεση να αποδοθούν οι ανάλογες κατηγορίες, να διερευνηθεί σε όλο της το βάθος-από πού οργανώθηκε μέχρι ποιοι συμμετείχαν- και να αποδοθεί το πολιτικό βάρος μιας φασιστικής δολοφονικής επίθεσης. Απαιτούμε επιτέλους η δικαιοσύνη να λειτουργήσει δίκαια. Απαιτούμε τη Δευτέρα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, να μη λυθούν ακόμα περισσότερο τα χέρια των πιο φριχτών φαντασμάτων της ανθρώπινης ιστορίας, του μίσους απέναντι σε οτιδήποτε ζωντανό, της τυφλής βίας, του τρόμου, του φασισμού.

Κοινωνικο Στεκι * Στεκι Μεταναστων Χανιων

πηγή: https://el-gr.facebook.com/pages/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%A3%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%B9-%CE%A3%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%B9-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%A7%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%89%CE%BD/117866498320231