Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση στα δικαστήρια στους 4 του Ιούνη 2003

Αλληλεγγύη στους 4 του Ιούνη 2003

Τον Ιούνη του 2003 χιλιάδες διαδηλώνουν αποφασιστικά ενάντια στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία επιτίθεται με βαρβαρότητα. Εκατοντάδες προσαγωγές - δεκάδες συλλήψεις. 4 διαδηλωτές καταδικάζονται πρωτόδικα σε εξοντωτικές ποινές με κατασκευασμένες κατηγορίες.

ΕΦΕΤΕΙΟ 24 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους

  • Τρίτη 21/9, 6 μ.μ., Καμάρα, Μικροφωνική αντιπληροφόρησης
  • Τετάρτη 22/9, 9 μ.μ., Καμάρα, Συναυλία αλληλεγγύης
  • Παρασκευή 24/9, 9 π.μ., Συγκέντρωση στα δικαστήρια

κάλεσμα : Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 4 του 2003

πηγή : http://indy.gr/calendar/sygkentrosi-sta-dikas...


1 2 3 4

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ 2003

afisa_7_2010_gia_internet.jpg

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

ΑΛΛΗΚΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΤΟΥ 2003

Τον ιούνη του 2003, οι διαδηλώσεις ενάντια στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στη Θεσσαλονίκη, κορυφώνονται με την πορεία της 21/06. Η πορεία αυτή καταστέλλεται, με αποτέλεσμα την προσαγωγή εκατοντάδων ατόμων, την άσκηση ψυχολογικών και σωματικών βασανιστηρίων και την ποινική δίωξη 29 διαδηλωτών με βαριές κατηγορίες στοιχειοθετημένες σε νομικά εφευρήματα περί «συνάφειας των εγκλημάτων» που ποινικοπούν ολόκληρη την πορεία. 7 από αυτούς προφυλακίζονται. Η προφυλάκιση τους χωρίς στοιχεία πλην των καταθέσεων των μπάτσων, αποτελεί μια μορφή ομηρίας για όσους κινητοποιήθηκαν ενάντια σε αυτή τη σύνοδο, ένα τίμημα για τις επιθέσεις σε σύμβολα του κεφαλαίου και τις συγκρούσεις που ταυτόχρονα έλαβαν χώρα με την αστυνομία και μια προσπάθεια εκφοβισμού όσων κατεβαίνουν δυναμικά στο δρόμο. Μετά από τρίμηνη προφυλάκιση και την επαναλαμβανόμενη απόρριψη όλων των αιτήσεων αποφυλάκισης, 5 από τους προφυλακισμένους προχωρούν σε απεργία πείνας, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική και πνευματική τους ακεραιότητα. Τελικά στις 26 Νοέμβρη 2003 και ύστερα από ένα πολύ δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης πέντε μηνών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αφήνονται και οι 7 ελεύθεροι. Tον Μάιο του 2008 γίνεται η δίκη και 3 από τους διαδηλωτές αθωώνονται ενώ οι υπόλοιποι 4 καταδικάζονται πρωτόδικα σε πολύχρονες ποινές κάθειρξης με αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης. Την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη θα δικαστούν στο μικτό ορκωτό εφετείο θεσσαλονίκης, όπου θα εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση, με κατηγορίες για διακεκριμένες φθορές, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών, εκρήξεις. Ο αγώνας για ένα κόσμο χωρίς κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία ακόμα συνεχίζεται. Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί.

κάλεσμα : ΦΑΜΠΡΙΚΑ* ΥΦΑΝΕΤ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 διοκώμενους του Ιούνη του 2003

2003_trial1-0NiOEp.jpg

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΔΙΟΚΩΜΕΝΟΥΣ Στις 24 Σεπτέμβρη εκδικάζεται το εφετείο σχετικά με την άρση της πρωτόδικα καταδικαστικής απόφασης σε βάρος 4 διαδηλωτών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο του 2003 στη Θεσσαλονίκη. Η φιλοξενία της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας το 2003 θεωρήθηκε από το κράτος ως επίδειξη της (κατά τα λεγόμενα των κυβερνήσεων) «ισχυρής Ελλάδας» προς τους Ευρωπαίους και επίδειξη ωμής βίας και δύναμης στους εντός των τοιχών διαφωνούντες. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον μαρμαρά της Χαλκιδικής ενώ παράλληλα φρόντισε να βρίσκετε η Θεσσαλονίκη σε ισχυρό και διαρκές αστυνομικό καθεστώς. Από την άλλη πλευρά η αντίσταση του συνόλου του κοινωνικού κινήματος ενάντια στη σύνοδο κορυφής εντασσόταν στις ευρύτερες αντιπαγκοσμιοποιητικές κινήσεις προσελκύοντας στη Θεσσαλονίκη το ενδιαφέρον χιλιάδων ακτιβιστών από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Οι πολιτικές εκδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες που τελούνταν παράλληλα με τη σύνοδο κορυφώθηκαν με πορεία ενάντια στην «κόκκινη ζώνη» του Μαρμαρά η οποία δέχθηκε άγρια καταστολή από την αστυνομία και με πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την επόμενη μέρα. Τις μέρες των πορειών η Θεσσαλονίκη είχε μετατραπεί σε οχυρό από λαμαρίνες καθώς η αστυνομία και τα ΜΜΕ τρομοκρατούσαν τον κόσμο της πόλης. Η πορεία της Θεσσαλονίκης χτυπήθηκε σε όλο της το εύρος και η αστυνομία προέβη σε πολλές συλλήψεις εκ των οποίων 7 με κακουργηματικές κατηγορίες. Ως αποτέλεσμα οι 7 διαδηλωτές προφυλακίστηκαν παρά τις πάμπολλες αποδείξεις για κατασκευασμένα στοιχεία από τη μεριά της αστυνομίας. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Σάιμον Τσάπμαν που πήρε έκταση και στα ελληνικά ΜΜΕ καθώς υπήρχε βίντεο όπου φαινόταν καθαρά η κατασκευή και στη συνέχεια το φόρτωμα στοιχείων από την αστυνομία στον διαδηλωτή. Οι εκδικητικές προφυλακίσεις των 7 διαδηλωτών σταμάτησαν με απεργία πείνας των προφυλακισμένων και την προσπάθεια ενός πανελλαδικού κινήματος αλληλεγγύης με ευρεία συμμετοχή. Παρ' όλες τις προσπάθειες και τους αγώνες το κράτος συνεχίζει εκδικητικά να δικάζει, να καταδικάζει και να φυλακίζει αγωνιστές με φρονηματικά κριτήρια. Στην πρωτόδικη απόφαση το δικαστήριο καταδικάζει 4 από τους 7 κατηγορούμενους σε εξοντωτικές ποινές από 5 έως 8 έτη φυλάκισης. Στο εφετείο θα είμαστε εκεί να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας ενάντια στην εκδικητική μανία της καταστολής. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι όπως ακριβώς σταθήκαμε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τις μέρες του Ιούνη του '03 και στον αγώνα για την αποφυλάκιση των 7 διαδηλωτών της συνόδου. Η σκευωρία των κατασταλτικών μηχανισμών θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπη με την αλληλεγγύη όλων μας και το εφετείο να αποτελέσει την απαλλαγή των αγωνιστών από όλες τις κατηγορίες.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

  • Εκδήλωση, ενημέρωση, προβολή την Πέμπτη 23/09 στις 8μμ στον κοινωνικο χώρο για την ελευθερία ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ (Βενιζέλου & Βασ. Ηρακλείου 18)
  • Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 της αντισυνόδου του 2003 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης Παρασκευή 24/09/2010 στις 9πμ

κάλεσμα : Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 του Ιούνη 2003

afisteliko.jpg

κάλεσμα : Ανοιχτή συνέλευση για την προώθηση της αλληλεγγύης

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...