Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στις 10.00 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κατάληψη Πρυτανείας

Σήμερα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Δημόπουλος αποφάσισε άτυπο lock-out του ιδρύματος για αύριο, Τετάρτη στις 11:00. Παράλληλα, με μια άθλια ανακοίνωσή του καλεί τους καθηγητές , τους διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου και τους φοιτητές σε αντισυγκέντρωση μπροστά από το κέντρο αγώνα της πρυτανείας, με πρόφαση την «εύρυθμη» λειτουργία του ιδρύματος και τη δήθεν αρνητική εικόνα που παράγει το εγχείρημα αγώνα της κατειλημμένης πρυτανείας. Ουσιαστικά οι πρυτανικές αρχές επαναφέρουν και νομιμοποιούν την απειλή της αστυνομικής επέμβασης με σκοπό την τρομοκράτηση των αγωνιζομένων που βρίσκονται στο πλάι των κρατουμένων απεργών πείνας.

Οι κρατικοί και μιντιακοί χειρισμοί επιχειρούν να απονοηματοδοτήσουν την ουσία του αγώνα που διεξάγουν οι φυλακισμένοι αγωνιστές. Να αποκρύψουν τον αγώνα για την κατάργηση του ειδικού κατασταλτικού/νομικού πλαισίου που έχει εδραιωθεί εδώ και χρόνια ως μονιμοποιημένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα και το κίνημα αλληλεγγύης σε εγρήγορση, απέναντι στις απειλές εισαγγελέων, μπάτσων, πρυτανικών αρχών και των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία σήμερα Τετάρτη 10.00

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Κατάληψη Πρυτανείας

πηγή: https://katalipsiprytaneias.espivblogs.net/2015/03/31/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B1/


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στην Πρυτανεία - Τετάρτη 10:30 π.μ.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του ΕΚΠΑ καλεί αυριο Τετάρτη σε αντι-συγκέντρωση μπροστά στο κέντρο αγώνα της κατειλημμένης Πρυτανείας.

Οι πρυτανικές αρχές που σχεδόν ένα χρόνο τώρα αδιαφορούν παντελώς για τα ζητήματα του ιδρύματος - απολύσεις, εργολαβίες, καθαριότητα - ξαφνικά εμφανίζονται τιμητές της" ακαδημαικής ομαλότητας".

Δεν αρκούνται απλά στην καλλιέργια κοινωνικού κανιβαλισμού, αλλά τον εκβιάζουν επιβάλλοντας lock out την ώρα της αντι-συγκέντρωσης που καλούν, κατ' αντιστοιχία των υποχρεωτικών "απεργιών" και συγκεντρώσεων υπέρ της Eldorado Gold στην Χαλκιδική.

Απέναντι σε αυτή την μεθόδευση θα συναντήσουν το σύνολο του κόσμου του αγώνα, που αντιλαμβάνεται πολύ καλά οτι τα αίτηματα των απεργών πείνας ενάντια στους τρομονόμους και το ευρύτερο κατασταλτικό νομικό οπλοστάσιο είναι αιτήματα όλων των αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Απέναντι στην αποσιώπηση και την χάλκευση των αιτημάτων των απεργών από τα media , απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσης νέου τύπου - υγειονομική ζώνη/αποκλεισμός της κατ.Πρυτανείας, συλλήψεις για μοίρασμα κειμένων (!!) - κάθε αγωνιζόμενος οφείλει να πάρει θέση μάχης.

Ενάντια στον κοινωνικο κανιβαλισμό, αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό των φυλακισμένων απεργών πείνας ! Ο αγώνας τους είναι και δικός μας ! Συγκέντρωση Τετάρτη 10:30 π.μ. - Προπύλαια

πρωτοβουλία από φοιτητικά στέκια σχολών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1542163/


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη της πρυτανείας

Κάτω τα χέρια από την κατάληψη της Νομικής

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη της πρυτανείας ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταστολής και φίμωσης του αγώνα των απεργών πείνας. Προπύλαια 10πμ.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1542188/


1 2 3 4 5 6 7

ΟΛΕΣ-ΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΛΕΣ-ΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1542194/


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση στην Κατάληψη Πρυτανείας

από αναρχικοί & κομμουνιστές από Κυψέλη Γκύζη

Ημέρα/Ώρα: 01/04/2015 στις 10 πμ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Αθήνα

Στις 20/03 καταλαμβάνεται από συντρόφους-ισσες το κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ ως ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας που διεξάγουν από τις 2/03 αναρχικοί και κομμουνιστές κρατούμενοι από Ελλάδα και Τουρκία αλλά και κοινωνικοί κρατούμενοι απέναντι σε ένα νομικό καθεστώς εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος και των περισσευούμενων πληθυσμών, απέναντι στο νομικό οπλοστάσιο της εξουσίας ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες και όσους-ες αντιστέκονται. Γεγονός που αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στα αιτήματα των απεργών πείνας που περιλαμβάνουν την κατάργηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, του κουκουλονόμου, των φυλακών τύπου Γ, της ασύδωτης χρήσης βιολογικού υλικού (DNA) ως αποδεικτικό μέσο, την απελευθέρωση του πολυτραυματία μέλους της 17Ν Σ.Ξήρου και την μη ποινικοποίηση των φιλικών και συγγενικών σχέσεων.

Η κυριαρχία από την πρώτη στιγμή αυτής της κίνησης αποκαλύπτει για άλλη μία φορά το πραγματικό πρόσωπο πίσω από το αριστερό της προσωπείο, δημιουργώντας μία υγειονομοκή ζώνη με κλούβες, μεταγωγικά και δεκάδες γουρούνια, συλλαμβάνοντας συντρόφους-ισσες περιμετρικά της κατάληψης. Την ύπαρξη αυτής της υγειονομικής ζώνης έρχεται να ενισχύσει η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών για συγκέντρωση το πρωί της Τετάρτης ενάντια στους «εξωπανεπιστημιακούς καταληψίες, με αιτήματα που δεν αφορούν την ακαδημαϊκή κοινότητα». Μια ακαδημαϊκή κοινότητα που ευθυγραμμίζεται ολοένα και περισσότερο με τις επιταγές κράτους και κεφαλαίου οξύνοντας την καταστολή και την επιτήρηση εντός των πανεπιστημιακών χώρων (με ιδιωτικές εταιρείες security, κάθε είδους περιφράξεις, κάρτες πρόσβασης και face control), δημιουργώντας μια δυσοίωνη εργασιακή συνθήκη για εργαζόμενους και μεταπτυχιακούς (μέσω των εργολαβιών) και προσανατολίζοντας την έρευνα και όλη τη διαδικασία της μάθησης στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων πολυεθνικών εταιρειών, στρατών και κατασταλτικών μηχανισμών. Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως γνήσια συνέχεια κράτους και κεφαλαίου αναπαράγει τον ενδοταξικό ανταγωνισμό και προωθεί τη διαταξική ειρήνη και συνεργασία στο όνομα της εθνικής ενότητας(!) πάντα προς όφελος των αφεντικών.

Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σκόπιμη απόκρυψη κι απονοηματοδότηση του αγώνα των απεργών πείνας και του κινήματος αλληλεγγύης. Ενός αγώνα που αφορά το σύνολο των αντιστεκόμενων ανθρώπων και επιχειρεί να βάλει αναχώματα στην επίθεση της εξουσίας στους κοινωνικούς αγώνες και να συμβάλλει στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 Π.Μ.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

Αναρχικοί και Κομμουνιστές από τις γειτονιές της Κυψέλης και του Γκύζη

sak-kg.espivblogs.net

sak-exkg@espivex.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56490/


1 2 3 4 5 6 7

Αντικατασταλτική συγκέντρωση αλληλεγγύης με τους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους

από Α.Σ.Μ.Π.Α.

Ημέρα/Ώρα: 01/04/2015 στις 10 πμ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Προπύλαια

Από τις 2 Μάρτη, με την έναρξη της μαζικής πολιτικής απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων, διεξάγεται ένας κοινωνικός αγώνας ενάντια στο ειδικό θεσμικό καθεστώς καταστολής. Οι απεργοί πείνας, των οποίων η υγεία μπαίνει σε κρίσιμη κατάσταση, διεκδικούν τα εξής:

  • Κατάργηση της ειδικής "αντιτρομοκρατικής" νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί εγκληματικής και τρομοκρατικής οργάνωσης (νόμοι 187,187Α)
  • Κατάργηση του ειδικού κατασταλτικού νόμου-κουκουλονόμου
  • Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων
  • Οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο
  • Την άμεση απεέυθέρωση του Σάββα Ξηρού που παρά το 98% αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά εδώ και 13 χρόνια από το κράτος
  • Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της ΣΠΦ

Εμείς ως κομμάτι του αλληλέγγυου αγώνα, στηρίζουμε την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων μέχρι τέλους και αντιλαμβανόμαστε ότι συγκροτεί σήμερα την προμετωπίδα της αντεπίθεσης των καταπιεζόμενων απέναντι στα κρατικά σχέδια ταξικής ειρήνευσης και μαζικής εξόντωσης.

Η νέα, αριστερο-εθνικιστική κρατική διαχείριση από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές έβαλε στο ντουλάπι το καρότο των φιλολαϊκών υποσχέσεων και επιχειρεί να επιβάλει την συνέχιση της εκμετάλλευσης προτάσοντας το ωμό πρόσωπο του κρατισμού: την τρομοκρατία και τους κανιβαλικούς αυτοματισμούς.

Η κατάληψη της Πρυτανείας, ως συνέχεια ενός πλήθους δυναμικών κινήσεων αλληλεγγύης, αποτελεί μια εστία αγώνα μέσα στον κοινωνικό χώρο, η οποία σπάει την διαστρέβλωση και τον εκφοβισμό που προσπαθούν να σπείρουν τα παπαγαλάκια της εξουσίας. Γι' αυτό, από την πρώτη στιγμή η κατάληψη βρέθηκε αντιμέτωπη με μια απόπειρα κατασυκοφάντησης και αστυνομικής απομόνωσης, όπως συνέβη και με την κατάληψη της Νομικής. Ακολούθησε μια σειρά απειλών και συνεχιζόμενων περιμετρικών συλλήψεωhttps://athens.indymedia.org/add_event/ν και κυρίως, ο συρφετός των λακέδων που θέλουν να παραδόσουν τον δημόσιο χώρο στην απρόσκοπτη λειτουργία της επιχειρηματικότητας και της ακαδημαϊκής παραμόρφωσης. Ο πόλεμος που δέχονται σήμερα οι εστίες αντίστασης, με σκοπό την εκκένωσή τους, είναι εργαλείο χτυπήματος του κινήματος αλληλεγγύης, για την επικράτηση του διλλήματος: Συναίνεση στο καθεστώς καταστολής ή εξόντωση των απεργών πείνας.

Να θυμίσουμε ότι η πολιτική της μετατροπής των πανεπιστημιακών χώρων σε στρατοκρατούμενα κάτεργα, την οποία προσπαθεί να επιβάλει το κράτος εδώ και αρκετό καιρό, με κορωνίδα τις μεθόδους Φορτσάκη, τσακίστηκε τον Δκέμβρη του '14 με την κτάληψη του Πολυτεχνείου και το κύμα καταλήψεων που ακολούθησε, σε αλληλεγγύη με την απεργία πείνας του αναρχικού αιχμαλώτου Νίκου Ρωμανού.

Δεν θα αφήσουμε τος κοινωνικούς χώρους αγώνα στα golden boys της πανεπιστημιακής αγοράς και σε κανένα κρατικό τσιράκι.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΤΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ 10πμ

Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητκή Προλεταριακή Ανασυγκρότηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56491/


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα σε συγκέντρωση εξω από την κατειλλημένη Πρυτανεία

Από τις 2/3 πραγματοποιείται απεργία πέινας πολιτικών κρατουμένων με αιτήματα την κατάργηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, του κουκουλονόμου, των φυλακών τύπου Γ, της ανεξέλεγκτης χρήσης του DNA ως αποδεικτικό μέσο, την απελευθέρωση του μέλους της 17Ν Σ.Ξήρου λόγω αναπηρίας και την απόποινικοποίηση των φιλικών και συγγενικών σχέσεων.

Στις 30/03 καταλαμβάνεται απο συντρόφους και συντρόφισσες το κεντρικό κτήριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ ως ελάχιστη ενδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας προκειμένου να γίνει ένα κέντρο αγώνα.

Καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, συλλογικότητες, σωματεία βάσης, εργαζόμενους,φοιτητές, ανέργους σε συγκέντρωση αλληλεγγυης έξω από την κατειλλημένη Πρυτανεία σήμερα 01/04 στις 10:00.

Ο αγώνας των πολιτικών κρατουμένων είναι αγώνας για κοινωνικές ελευθερίες, αγώνας για αξιοπρέπεια, αγώνας όλων μας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Βίλα Ζωγράφου

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1542218/