Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στις 18.00

Κάλεσμα πρωτοβουλίας μεταναστών σε πορεία

Την Παρασκευή 3 Απρίλη στις 18: 00 το απόγευμα η πρωτοβουλία μεταναστών καλεί κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο σε πορεία για την υπεράσπιση της μεταναστευτικής ζωής. Στο κείμενο τους μας λένε τα εξής:

"Εμείς η Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανιών σας καλούμε την Παρασκευή 3 Απριλίου, 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς για να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας. Εμείς οι μετανάστες, εργαζόμενοι, θέλουμε να δηλώσουμε ότι όπως μέχρι τώρα παλέψαμε με κάθε τρόπο για τα δικαιώματα μας στη ζωή και στη δουλειά, έτσι θα συνεχίσουμε. Και τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση, δε θα περιμένουμε, αλλά θα υψώσουμε τη φωνή μας, θέλουμε και τη δική σας αλληλεγγύη, για να ακουστούν οι θέσεις μας, για τη νομιμοποιήση μας χωρίς προπόθεση. Η νέα κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει την πολιτική, που μας έπνιγε, μας εκμεταλλευόταν, μας έβαζε στο περιθώριο. Το δικαίωμα μας σε νόμιμη ζωή και εργασία είναι αδιαπραγμάτευτο, και μια κυβέρνηση που θέλει να είναι αριστερή, οφείλει να το εξασφαλίσει. Το μεγάλο θέμα το οποίο πρέπει να βρει άμεσα λύση είναι οι μετανάστες που ζουν τόσα χρόνια στην Ελλάδα και με κάποιο τρόπο συνεχώς βρίσκονται έξω από τους διάφορους νόμους. Η πρώτη μας κίνηση είναι η συγκέντρωση πορεία της Παρασκευής, γιατί απλά δε γίνεται πάντα να είμαστε εμείς το πρόβλημα, εμείς να μη χωράμε ούτε στη χώρα μας ούτε εδώ. Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές που στραγγαλίζουν τα δικαιώματα, που καταπατούν διεθνείς συμβάσεις και εμείς οι μετανάστες, ο πιο αδύναμος κρίκος της εργατικής αλυσίδας, γινόμαστε ο δέκτης όλων των βάρβαρων μέτρων φτωχοποιήσης και εξαθλίωσης. Δηλώνουμε λοιπόν πως είμαστε εδώ, έτοιμοι για νέους αγώνες για να κερδίσουμε τη ζωή μας.
Πρωτοβουλία Μεταναστών Χανίων"

Με τους μεταναστευτικούς αγώνες είμαστε μαζί.
Παρά την συνεισφορά των μεταναστών στην παραγωγή του κοινωνικού πλούτου, οι κοινότητες τους δεν έχουν τα ίδια κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα με τους γηγενείς και το ίδιο ισχύει για τη δεύτερη γενιά, τα παιδιά δηλαδή των μεταναστευτικών οικογενειών που γεννήθηκαν και ζουν εδώ. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τους πρόσφυγες που έρχονται από πολέμους, στους οποίους συμμετέχει συχνά και ο ελληνικός στρατός.
Η ιστορία της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής συμπυκνώνεται στα εξής: άρνηση δικαιωμάτων και ασύλου, καταλήστευση της εργασίας, παράνομοι και απάνθρωποι εγκλεισμοί, βασανισμοί και αναγκαστικές επαναπροωθήσεις, αναγκαστική παρανομοποίηση, με στόχο την ευρύτερη υποτίμηση της ζωής και της εργασίας. Η ιστορία διδάσκει πως όποιος ανέχεται τον πόλεμο, το θάνατο και τη βαρβαρότητα για τον "άλλο", στο τέλος θα τον βιώσει και ο ίδιος.
- Η τελευταία ελπίδα αυτής της κοινωνίας είναι όσοι και όσες υπερασπίζονται την αυτονόητη ελευθερία της ανθρώπινης μετακίνησης και τους αγώνες ντόπιων και μεταναστών στους χώρους της δουλειάς και στην καθημερινή ζωή.
- Να δώσουμε τέλος στην στρατιωτική και αστυνομική διαχείριση της προσφυγιάς και της μεταναστευτικής ζωής και εργασίας.
- Να αντισταθούμε στις στρατιωτικές επεμβάσεις και την υπόθαλψη εμφυλίωνπου γεννούν το θάνατο και τη φτώχεια.
- Να κλείσουμε τα στρατόπεδα εγκλεισμού και βασανιστηρίων μεταναστών και προσφύγων.
- Να υπερασπιστούμε τη ελευθερία της ανθρώπινης μετακίνησης ως αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα,
- Έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες για τα χαρτιά των μεταναστών, στους αγώνες τους για νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις.
-Άσυλο για όλους τους πρόσφυγες.
Συμμετοχή στην Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς,

Παρασκευή 3 Απρίλη στις 18: 00

πηγή : http://rosanera.squat.gr/2015/04/01/%cf%84%ce...