Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στις 7.00 πμ

Απεργιακή περιφρούρηση

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ

STOP ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι σε Ταύρο, Κολωνό, Καλλιθέα, Κάντζα, Άγιο Στέφανο, Eργαζόμενοι από οποιαδήποτε εταιρεία από οποιονδήποτε εργολάβο του ομίλου Forthnetγινόμαστε μια γροθιά και παλεύουμε γα τη ζωή μας.

Μας έστειλαν στη FIRST DATA, στην COMPOTECH, στη SINGULAR, αύριο που? στην ανεργία μαζί με τους τόσους και τόσους συναδέλφους μας, για να γίνουμε πιο φτηνοί και ευέλικτοι.

Να υλοποιηθούν τώρα τα αιτήματα μας.

Απεργούμε μαζικά, ενωμένοι, κόντρα στην αναμονή που καλλιεργούν εργοδότες, κυβερνήσεις, εργατοπατέρες. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας! Όπως κάθε μέρα φεύγουμε από το σπίτι μας για να εργαστούμε και κερδίσουμε το μεροκάματο, έτσι στις 2-3 Απρίλη πηγαίνουμε στα κτήρια μας, περιφρουρούμε την απεργία μας, διεκδικούμε εργασία με μισθό στο μπόι των σύγχρονων αναγκών μας ,με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Λέμε ΟΧΙ στη μεταβολή μας σε επενοικιαζόμενους, ΟΧΙ στη σύγχρονη σκλαβιά των δουλεμπορικών! Λέμε ΟΧΙ στη ζωή με ψίχουλα! Λέμε OXIστις απλήρωτες υπερωρίες.

Η εργοδοσία της Forthnet από το Νοέμβρη του 2012 ως και σήμερα έχει εντείνει το συνεχή πόλεμο στα δικαιώματά μας, σχεδιάζει εντατικά πώς θα ρίξει το εργασιακό «κόστος». Για ποιο λόγο; Μα φυσικά για περισσότερα κέρδη σαν «υγιής, ανταγωνιστική επιχείρηση» που θέλει να είναι. Μάλιστα αν σκεφτούμε την τεράστια προσπάθεια της εργοδοσίας να προικίσει τη «νύφη» Forthnet με φτηνό, ευέλικτο προσωπικό στους «γαμπρούς» ΟΤΕ, WIND/VODAFONE.

Είτε εργαζόμενοι Forthnet, είτε επινοικιαζόμενοι έχουμε κοινό εχθρό και τον αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, είναι η εργοδοσία με τα τσιράκια της και τους πολιτικούς της εκπροσώπους. Εχθρός κοινός για όλους τους εργαζόμενους. Είτε εμφανίζεται με το στυγνό πρόσωπο της απόλυσης, είτε με της αξιολόγησης, είτε με της εντατικοποίησης της εργασίας. Υπάρχει ο ατομικός δρόμος με σκυμμένο το κεφάλι μπας και το βγαλουμε κι αυτο το μήνα ή αυτόν το χρόνο. Υπάρχει όμως και ο ταξικός, περήφανος, κοινός δρόμος του αγώνα μέσα απο το Σωματείο μας, πλάι στον Συνάδελφο που περνάμε τη μισή μας μέρα μαζί.

Κάνουμε το βήμα εμπρός, γραφόμαστε στο Σωματείο, διεκδικούμε τη ΖΩΗ που μας αξίζει γιατί ΕΜΕΙΣ παράγουμε τον πλούτο!

***Ενόψει της Απεργίας η εργοδοσία θα προσπαθήσει να επιβάλλει ρεπό ή άδειες: Να μην το δεχτούμε, δεν υπογράφουμε καμία αλλαγή. Δε δεχόμαστε να μας στείλει σε άλλα κτήρια. Επικοινωνούμε με το Σωματείο μας άμεσα (στο χώρο εργασίας, μεemail, τηλέφωνο).


ΠΕΜΠΤΗ 2 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ: όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ, όλοι στηνπεριφρούρηση (7.00πμ κτήριο Ταύρου), όλοι στην Γενική Συνέλευση ΠΕΜΠΤΗ 2/4 (11.00πμ κτήριο Ταύρου) να αποφασίσουμε για την Συνέχεια !

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
* Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας -Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων -Να σταματήσουν οι απολύσεις και οι συνδικαλιστικές διώξεις.
* Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, να προσληφθούν από τη Forthnet όλοι οι επενοικιαζόμενοι συνάδελφοι, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για όλους τους εργαζόμενους, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μισθοί και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
* να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της δουλειάς μας.

πηγή : http://www.sefn.org/