Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση

καλέσματα από το κατειλημμένο Ε.Κ.Θ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 2/3

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/4/15

10.00 το πρωί συγκέντρωση έξω από την κατάληψη του Ε.Κ.Θ.

16.00 συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.

Μετά από 6 χρόνια βίαιης αναπροσαρμογής των όρων εκμετάλλευσης, καταπίεσης και καταστολής των καταπιεσμένων από το κράτος και το κεφάλαιο, μια περίοδο που κάθε αγώνας χτυπιόταν ανηλεώς από την εξουσία, το τιμόνι της διακυβέρνησης ανέλαβαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Με τον κύριο κυβερνητικό εταίρο να έχει συνυπάρξει στους αγώνες που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια, μια μεγάλη μερίδα των ''από τα κάτω'', όχι μόνο τον ψήφισαν αναθέτοντας, έτσι, την επίλυση των προβλημάτων τους στην υποσχεσιολογία του, αλλά του δίνουν και μια περίοδο χάριτος περιμένοντας καρτερικά να παρέχει ακόμη και τα ελάχιστα για τα οποία έχει δεσμευτεί. Υπάρχει, ταυτόχρονα, μια κοινωνική επανανομιμοποίηση της θεσμικής διαμεσολάβησης, της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος, τη στιγμή που η ιστορική μνήμη μας δείχνει πως έχουμε δύναμη να αλλάξουμε την πραγματικότητα αλλά και τους συσχετισμούς δύναμης μέσα στον κοινωνικό ανταγωνισμό μόνο όταν στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, στις δικές μας αποφάσεις, στους δικούς μας ακηδεμόνευτους αγώνες.

Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε πως στο όνομα των ''έντιμων συμβιβασμών'' των πολιτικών διαχειριστών των ζωών μας με τους ευρωπαίους εταίρους προετοιμάζεται η διαιώνιση των δουλικών συνθηκών ζωής που βιώνουμε... όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε πως στο όνομα της εθνικής ενότητας προτάσσεται από την μεγαλύτερη μερίδα των πολιτικών κομμάτων, δυσχεραίνουν οι όροι της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης μας για να συνεχίσει να λειτουργεί η κρατική και καπιταλιστική μηχανή... όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε πως στο όνομα της ασφάλειας, η καταστολή, ακόμη και μεταλλαγμένη συνεχίζει να επιτελεί τον ίδιο ρόλο (χαρακτηριστικό παράδειγμα, το άνοιγμα δικογραφίας για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και στην Νομική Αθηνών), τόσο πιο γρήγορα θα αποκτήσουμε και τη συνείδηση πως, είτε αφορά επί μέρους ζητήματα, είτε αφορά τη συνολική ανατροπή της μεγάλης φυλακής που βρισκόμαστε έγκλειστοι, την λύση μπορεί να δώσει μόνο ο ανυποχώρητος, αντιιεραρχικός, συγκρουσιακός αγώνας.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το ποιός αναλαμβάνει τα ηνία της εξουσίας κάθε φορά, για όσους και όσες δεν πέφτουν στην φάκα, η ελπίδα παραμένει ζωντανή μόνο μέσα στον αγώνα. Τη στιγμή αυτή γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η επαγρύπνιση από το σύνολο των καταπιεσμένων σε όλα τα ζητήματα:

είτε αναφέρονται στην καταστολή (απεργία πείνας φυλακισμένων και μεταναστών), είτε στην ανατίμηση της ζωής των οικονομικά εξαθλιωμένων και κοινωνικά αποκλεισμένων (αγώνες στους χώρους εργασίας), είτε στην προάσπιση της φύσης από την επέλαση του κεφαλαίου (όπως συμβαίνει στις Σκουριές), αποτελεί συνεχές ζητούμενο η στήριξη στις δυνάμεις των συλλογικών και ακηδεμόνευτων αγώνων.

Μακριά από κομματικές επιταγές η σύνδεση και η επικοινωνία των κινημάτων μεταξύ τους, αποτελεί κομβικό σημείο στην συνέχιση τους. Σπάζοντας τους συντεχνιακούς φραγμούς που αναπαράγουν την ίδια την φύση του καπιταλιστικού συστήματος, οφείλουμε να αναζητήσουμε τους δρόμους για την επανάσταση, συνδέοντας τις δυνάμεις μας αδιαμεσολάβητα πέρα από ''κυβερνητικές υποσχέσεις'' που είτε εκπληρώνονται, είτε αθετούνται. Θελει, επομένως, συνεχή επαγρύπνιση από τη μεριά μας, γιατί εκτός από την καχυποψία για τις όποιες υποσχέσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος για τη δημιουργία κομματικών στρατών σε πιθανή ικανοποίηση συντεχνιακών ζητημάτων. Θέλει υπομονή, δύναμη και θέληση για να μην οδηγηθούμε σε παύση των αγώνων, για να μπορέσουμε να απαντήσουμε συλλογικά και συνολικά στα προβλήματα που το σύστημα παράγει.

Από τις 2 Μαρτίου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από την πλειοψηφία των πολιτικών κρατουμένων από την Ελλάδα και την Τουρκία που βρίσκονται έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές. Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Μαρτίου, απεργία πείνας ξεκίνησαν οι πολιτικοί κρατούμενοι Κώστας Γουρνάς, Δημήτρης Κουφοντίνας, Νίκος Μαζιώτης και τα μέλη του Δ.Α.Κ, Τάσος Θεοφίλου, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αργύρης Ντάλιος, Αντώνης Σταμπούλος και Φοίβος Χαρίσης, ενώ σταδιακά προστέθηκαν,στις 3 Μαρτίου ο Γιωργος Ιγγλέσης, στις 9 Μαρτίου ο Γρηγόρης Σαραφούδης (Δ.Α.Κ.), στις 11 Μαρτίου οκτώ αγωνιστές από την Τουρκία (πραγματοποιούν κυλιόμενη απεργία πείνας), στις 16 Μαρτίου ο Δημήτρης Μπουρζούκος, Δημήτρης Πολίτης (Δ.Α.Κ.) και ο αγωνιστής από την Τουρκία Mustafa Lafci. Ενώ από τις 23 Μαρτίου συμμετέχει και ο Γιάννης Μιχαηλίδης (Δ.Α.Κ.).Σήμερα την απεργία πείνας συνεχίζουν τα μέλη του Δ.Α.Κ. και οι αγωνιστές από την Τουρκία, με αιτήματα την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, του κουκουλονόμου και των τρομονόμων 187 και 187α, την απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού και την οριοθέτηση στην χρήση DNA. Τα συγκεκριμένα αιτήματα, όπως και ο αγώνας στο σύνολο του, δεν αφορά μόνο τους αγωνιστές εντός των τοιχών. Αποτελεί ένα συνολικό αγώνα ενάντια στην καταστολή, το καθεστώς εξαίρεσης και την γενικότερη στρατηγική οχύρωσης κράτους και κεφαλαίου ενάντια στους υπάρχοντες και δυνάμει εχθρούς του. Οι τελευταίοι δεν είναι άλλοι από τους καταπιεσμένους και η επίθεση των εξουσιαστών εναντίον τους στα συγκεκριμένα πλαίσια, ίσως δεν έχει ως όπλα τις απολύσεις και τις εξώσεις, αλλά περιλαμβάνει την χωροταξική ή κοινωνική τους απομόνωση, τον εκφοβισμό τους και τελικά την σωματική και ψυχική τους εξόντωση. Η αντεπίθεση, λοιπόν, οπλίζεται με τα σώματα των φυλακισμένων ως ανάχωμα, με καταλήψεις κτιρίων ως εστίες δράσεων και αντιπληροφόρησης, με παρεμβάσεις σε ΜΜΕ για τη διάχυση των προταγμάτων, με τα πανό, τις μικροφωνικές, τις πορείες, τις συγκρούσεις και τις επιθέσεις που διαχέουν στις πόλεις τα αιτήματα του αγώνα. Εμείς από την πλευρά μας, θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα κέντρο αγώνα που θα αποτελεί σημείο σύνδεσης των ανθρώπων και των αγώνων που δεν διατίθενται να αφομοιωθούν, επιλέξαμε να καταλάβουμε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, απελευθερώνοντας το για λίγο από την γραφειοκρατική εξουσία. Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο και κάθε αγωνιζόμενη να πλαισιώσει την κατάληψη, αλλά και τον αγώνα των απεργών πείνας από τις 2/3 στις φυλακές και από 23/3 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Παρανεστίου Δράμας.

Υ.Γ. Προσπαθώντας να περάσει σε σαδισμό τους προκάτοχους της η κυβέρνηση, όχι μόνο τραβάει την απεργία πείνας χρονικά θέλοντας να εξαντλήσει τους απεργούς, αλλά δεν έβαλε τελικά και τις τροπολογίες για το DNA και τον κουκουλονόμο στην επιτροπή που θα εισάγει το νομοσχέδιο στη βουλή, αναβάλλοντας το για τη διαδικασία της ψήφισης την επόμενη βδομάδα.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Κατάληψη εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης για τη στήριξη του αγώνα των απεργών πείνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1542679/


1 2 3

Συγκέντρωση έξω από το κατειλημμένο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης

Σήμερα βρισκόμαστε στην 38ή μέρα ενός αγώνα που από την πρώτη στιγμή, ανέδειξε το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο τίθενται πλέον όχι μόνο οι πολιτικοί κρατούμενοι αλλά ολόκληρα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Σε έναν αγώνα που τα ίδια τα πολιτικά υποκείμενα και το κίνημα αλληλεγγύης προτάσσουν το δίλημμα: εμπιστοσύνη ή πόλεμος στη νέα κυβέρνηση.

Βρισκόμαστε όμως και στην 38η μέρα υποκρισίας και εμετικής αδιαφορίας της κυβέρνησης σχετικά με μια επίσημη απάντηση στο σύνολο των αιτημάτων των απεργών. Μια απάντηση πέρα και πάνω από τις καθεστωτικές διαρροές στα τηλεοπτικά πάνελ και τις "φιλικές" προσεγγίσεις για διαπραγματεύσεις.

Σε μια κρίσιμη καμπή του ίδιου του αγώνα, με τα μέλη του ΔΑΚ, τους αγωνιστές από την Τουρκία και τον κρατούμενο Γιώργο Ιγγλέση να συνεχίζουν την απεργία πείνας, βλέπουμε πως τα ίδια τα αιτήματα που τέθηκαν εξαρχής από τους συντρόφους, ξεπέρασαν τον διεκδικητικό τους χαρακτήρα και εξέθεσαν την συνολική κατασταλτική στρατηγική της νέας κυβέρνησης.

Απέναντι στην οργανωμένη αντεπίθεση των συντρόφων, στο καθεστώς εξαίρεσης και πολιτικής απομόνωσης βλέπουμε ότι "το αριστερό κράτος έχει συνέχεια" όπως δηλώνουν αγωνιωδώς κυβερνητικά στελέχη. Οι καταλήψεις κυβερνητικών και μη κτιρίων, οι συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις, οι συγκρούσεις και οι επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα, ξεπερνούν το επίπεδο του προβληματισμού και δημιουργούν ρωγμές στη βιτρίνα της εξουσίας. Ρωγμές τόσο σε εγχώριο επίπεδο, σε σχέση με την πολιτική ομαλότητα, όσο και σε διεθνές, με τις ρήξεις στις σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων.

Από το κατειλημμένο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης στέλνουμε ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους συντρόφους, στους συντρόφους που επέλεξαν να αμφισβητήσουν έμπρακτα τον κουκουλονόμο παραβιάζοντας τους περιοριστικούς τους όρους αλλά και σε όσους επιλέγουν να προωθήσουν με κάθε μέσο και κόστος τον αγώνα ενάντια σε κράτος και εξουσία.

Και ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση:

Όποιος σπέρνει κυβερνητικές ελπίδες θα θερίσει αντικυβερνητικές θύελλες.

Συγκεντρώσεις Τετάρτη 8 Απρίλη

10:00: Έξω από το κατειλημμένο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης

16:00: Κεντρική συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, απέναντι από τα κυβερνητικά γραφεία Συριζα και Αν. Ελ.

Ο πόλεμος συνεχίζεται...

κατάληψη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Απρίλιος 01h


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

Στα πλαίσια των κινήσεων αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας από 2/3, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 7/4, κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τη συνέλευση αναρχικών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης και το θεσμό του εγκλεισμού.

Μην έχοντας καμία αυταπάτη για τα πολιτικά παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση σύριζα-ανελ με τις ζωές των συντρόφων μας και διανύοντας την 38η ημέρα απεργίας πείνας, στηρίζουμε το αυριανό κάλεσμα (Τετάρτη 8/4) για κεντρική συγκέντρωση στις 4 στο άγαλμα Βενιζέλου (απέναντι από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.), αλλά και τη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κατάληψη του ΕΚΘ.

ΔΥΝΑΜΗ στους απεργούς πείνας του ΔΑΚ και στους αγωνιστές από την τουρκία που βρίσκονται έγκλειστοι στα κολαστήρια της ελληνικής δημοκρατίας. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.

Κείμενο της συλλογικότητας σχετικά με την απεργία πείνας:

http://mavroprasino.espivblogs.net/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA/

Αναρχική Συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Απρίλιος 09h