Παρασκευή 10 Απριλίου 2015 στις 18.00

Παρέμβαση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

Την ώρα που το κράτος μεταθέτει τη συζήτηση και ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για μετά το Πάσχα οκτώ φυλακισμένοι, μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων (Δ.Α.Κ.), συνεχίζουν την απεργία πείνας (έναρξη 02/03/2015 ) με αιτήματα:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των άρθρων 187 ΚΑΙ 187Α

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΜΕΙΓΜΑΤΩΝ dna, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ dna

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΟΜΟΥ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΥΠΟΥ Γ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ.

Αναλυτικά παρατίθεται η κατάσταση της υγείας τους (ιατρική γνωμάτευση κ. Λίνας Βεργοπούλου 9/4):

1. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΑΣΟΣ : (39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 20%. Κρατείται στη φυλακή του Δομοκού. Η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Σταμάτησε την απεργία πείνας 9 Απριλίου

2. ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ :(39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 20,5%. Κρατείται φρουρούμενος,στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

3. ΧΑΡΙΣΗΣ ΦΟΙΒΟΣ :(39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 22%. Κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Αττικό.Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

4.ΝΤΑΛΙΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ : (39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 18%.Κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

5. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : ( 39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 17%. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

6. ΣΑΡΑΦΟΥΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ : ( 32η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 16%. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

7. ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : ( 25η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους περί το 10% . Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.Προηγούμενη πρόσφατη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

8. ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ : (25η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 10%.Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.Προηγούμενη πρόσφατη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

9. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : ( 18η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 8%. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.Προηγούμενη πολυήμερη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

Οι ίδιοι οι απεργοί πείνας σε δημόσια δήλωσή τους στις 01/04/2015 αναφέρουν :

"Βλέποντας λοιπόν ότι και η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ακολουθεί μια πολιτική εξόντωσης, τοποθετώντας την ψήφιση του νομοσχεδίου σε αόριστο χρόνο, ξεκαθαρίζουμε το εξής: Οι αντοχές μας εξαντλούνται μαζί με τον αριστερό σας μανδύα. Κάθε μέρα σε απεργία πείνας είναι μια επιβεβαίωση πως η δημοκρατία όχι μόνο εκδικείται, αλλά και στοχεύει στην φυσική εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουμε τον αγώνα μας αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά μας."

ΔΥΝΑΜΗ στους ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

«Η εξέγερση αποτελεί φυσική τάση της ζωής.

Ακόμα και το σκουλήκι στρέφεται ενάντια στο πόδι που το λειώνει»

Μιχαήλ Μπακούνιν

Τα πολύμορφα κινήματα κοινωνικής αντίστασης, που εκφράζονται με αυτοδιαχειριζόμενες καταλήψεις, αυθόρμητες κοινωνικές εξεγέρσεις, δράσεις μαχητικού αντιφασισμού κλπ., έχουν την ανάγκη της στήριξής μας. Μιας στήριξης σε ηθική, πολιτική και υλική βάση. Από την πλευρά μας, ως συλλογικό τοπικό εγχείρημα παραγωγής μπύρας, πιστεύουμε ότι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αποτελεί πρωταρχική - βασική αξία και στάση ζωής.

Όπου η σφαίρα ή το γκλόμπ του μπάτσου και το μαχαίρι του φασίστα δεν φτάνουν για να δολοφονήσουν όσους αντιστέκονται μαχητικά, όσους αγωνίζονται ενάντια στα «κερδοφόρα» συμφέροντά τους, τότε είναι η ώρα να ανατείλει ο ήλιος της «δικαιοσύνης» τους. Της δεύτερης αυτής «χρυσής» τους εφεδρείας (πρώτη τους «χρυσή» εφεδρεία είναι οι φασίστες), της εφεδρείας που ονομάζουν «δικαιοσύνη». Οι πιστοί νομοτρίφτες υπηρέτες του καθεστώτος, οι χορτάτοι εισαγγελείς και δικαστές, αγκαζέ με ασφαλίτες και με φασίστες ψευδομάρτυρες και «καταγγέλλοντες», στήνουν δικογραφίες εκατοντάδων σελίδων, δικογραφίες που έχουν έναν και μόνο σκοπό. Να φυλακίσουν και να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται μαχητικά και αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα στο ψωμί, στην υγεία, στην παιδεία, στην ελευθερία έκφρασης, στην ισότητα ΟΛΩΝ ανεξαρτήτου χρώματος και πολιτισμικής «ταυτότητας». Να φυλακίσουν και να τρομοκρατήσουν με δίκες, όσους πιστεύουν ότι το κέρδος και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ΔΕΝ πρέπει να αποτελούν τις βασικές αξίες μιας σύγχρονης κοινωνίας του 21ου αιώνα. Δίκες κακοστημένες, που ακόμα κι οι ίδιοι οι εμπνευστές τους, από τα πολλά ψέματα και το άτσαλο μαγείρεμα, δυσκολεύονται στις περισσότερες περιπτώσεις να διεκπεραιώσουν με «επιτυχία», με καταδίκη δηλαδή των αγωνιστών.

Μέσα σ' αυτό το γενικότερο κλίμα εντεινόμενης σκληρής καταστολής και βιομηχανίας στημένων δικών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται περήφανα, όσων δεν σκύβουν υποτακτικά το κεφάλι στο καθεστώς, όσων επιμένουν να σηκώνουν ψηλά την γροθιά τους, οραματιζόμενοι έναν κόσμο όπου θα κυριαρχούν οι βασικές πανανθρώπινες αξίες: "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΙΣΟΤΗΤΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ", ο Βόλος σαν μια μεγάλη πόλη, δεν θα μπορούσε να μείνει «απέξω». Ήδη μια σειρά από δίκες αγωνιστών, δίκες με σαφή πολιτικά και κοινωνικά, αντικαθεστωτικά χαρακτηριστικά, βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αυτή του αντιφασίστα (αναβολή για 11/12/15) κατηγορούμενου από την συμπαιγνία του γνωστού «συνεταιρισμού» αστυνομίας και φασιστών, ότι βιαιοπράγησε πάνω στα σώματα «αγέρωχων ελληνόψυχων» τοπικού τάγματος εφόδου των νεοναζί!!! Το Μάιο του '15 έχει προσδιοριστεί η δίκη του συλληφθέντα της προπέρσινης πορείας 17Ν στο Κακουργιοδικείο Λάρισας, ενώ στο Πλημμελειοδικείο Βόλου δικάζονται οι 4 του «Cine Νίκη» μετά από μήνυση του Δήμου, τους οποίους οι ένστολοι μπράβοι του καθεστώτος συνέλαβαν σε μεταγενέστερο χρόνο, σε γειτονικό πάρκο(!) Είχε προηγηθεί συλλογική απόπειρα για άνοιγμα, καθαρισμό και ενεργοποίηση ως ανοιχτού κοινωνικού κέντρου, του επί δεκαετίες εγκαταλελειμμένου «Cine Νίκη». Να θυμίσουμε πως στο Κακουργιοδικείο Λάρισας "αθωώθηκαν" και οι 4 στοχοποιημένοι από την ασφάλεια Βόλου για τη συμμετοχή τους στις συγκρουσιακές πορείες το Δεκέμβρη 2008, ενώ στο εφετείο Λάρισας έπεσαν οι κατηγορίες της "απρόκλητης" φθοράς και "ιδιαίτερης μεγάλης αξίας" της "καταστροφής" ενός ΑΤΜ που οι μπάτσοι είχαν βαπτίσει "κοινό όφελος". Πέρα από τα παραπάνω, βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες προανακρίσεις ανωνύμων καταγγελιών αλλά και δημόσιες απαιτήσεις ρουφιάνων "δημοσιογράφων" για συλλήψεις διαδηλωτών.

Ανάλογες είναι οι περιπτώσεις και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, όπως στη Βέροια και το Αγρίνιο, όπου το κράτος χρησιμοποιεί όσα αναίμακτα μέσα του απομένουν για να καταστείλει κάθε προσπάθεια αυτοοργάνωσης και ελεύθερης έκφρασης. Αρπάζοντας ότι χωράει στο τσουβάλι τους, στοχοποιούν αγωνιστές, νεολαίους και οτιδήποτε κινείται, βάζοντας μπρος την εισπρακτική τους μηχανή και οδηγώντας όλον τον κόσμο στα δικαστήριά τους με στόχο την οικονομική αφαίμαξη και τρομοκράτηση...

Στις 29/1/15 στο Αγρίνιο κατέρρευσε ηχηρά μια ακόμη αστυνομική σκευωρία σε βάρος αγωνιζόμενων ανθρώπων που επιλέγουν να διαταράσσουν τον κοινωνικό λήθαργο διεκδικώντας ουσιαστική κοινωνική επικοινωνία μέσα από έναν ανοιχτό δημόσιο διάλογο όπου κατατίθενται και ζυμώνονται ανοιχτά, δράσεις, προτάσεις, αναλύσεις, κριτική, (αντί)στάσεις, για τα κοινά (αναγκαία) ζητήματα. Άνθρωποι που διεκδικούν έτσι το δημόσιο βήμα τους στα κοινά αφού τα θεσμικά μικρόφωνα - κανάλια επικοινωνίας είναι πάντα κλειστά στον ανεξέλεγκτο λόγο - αυτόν που δεν αναγνωρίζει κανενός είδους προσχήματα. Κι όταν ακόμα η σιωπή και ο φόβος απλώνονται τόσο στην κοινωνία όπου αποκλείονται διαρκώς από το δημόσιο λόγο, διαστρεβλώνεται η απεύθυνσή τους, συκοφαντούνται και απομονώνονται εξαιτίας όλο και περισσότερων εκβιασμών που τίθενται στην κοινωνία, επιλέγουν να διαταράσσουν και πάλι αυτό το καθεστώς, είτε με συνθήματα, είτε με καταλήψεις - διαδηλωσεις, είτε με τη φασαρία μιας βιτρίνας που πέφτει, είτε με φωτιά απέναντι στο σκοτάδι του φασισμού (που σε εκείνη τη συγκυρία ήθελε τη ζωή του αναρχικού απεργού πείνας Ν. Ρωμανού).

Οι δύο περιπτώσεις των νέων διώξεων στη Βέροια αφορούν την συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του ταμείου αλληλεγγύης φυλακισμένων αγωνιστών και ένα αυτοοργανωμένο πάρτι που έγινε πριν το τριήμερο ελευθερίας της Βεργίνας, στην πλατεία δημαρχείου. Χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος ποτέ και σε κανέναν, ο κατασταλτικός τους μηχανισμός μοίρασε δυο μήνες αργότερα κλήσεις με τις κατηγορίες της παράνομης λειτουργίας μουσικών οργάνων και της διατάραξης κοινής ησυχίας. Πρόκειται για συνήθη τακτική που ακολουθεί ο κρατικός μηχανισμός απέναντι στις προσπάθειες αυτοοργάνωσης, επανοικιοποίησης και απελευθέρωσης των δημόσιων χώρων, κινηματικών δράσεων και κάθε ελεύθερης και ακηδεμόνευτης έκφρασης που σπάει την τρομακτική ησυχία στις πόλεις μας. Την ίδια τακτική ακολούθησαν στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τις συλλήψεις συντρόφων στην εκκένωση της κατάληψης της οδού Αφροδίτης, στοχοποιώντας συντρόφους, ακόμα και κόσμο που δεν ήταν εκεί, χωρίς πάλι να κάνουν κανέναν έλεγχο ποτέ και πουθενά, την ίδια τακτική και σε άλλες περιπτώσεις αυτοοργανωμένων εκδηλώσεων. Στα δικαστήριά τους ο λόγος των μπάτσων είναι ο μόνος που μετράει. Έτσι αντιλαμβάνονται οι υπάλληλοι και προστατευόμενοι της εξουσίας την δικαιοσύνη. Κρυμμένοι πίσω από νόμους γραμμένους για να τους βολεύουν και να εξασφαλίζουν τις θέσεις εξουσίας τους, επικαλούνται απρόσωπους θεσμούς και καταδικάζουν εκτελώντας το χρέος τους απέναντι στα αφεντικά που τους ταΐζουν. Αυτή η δικαιοσύνη δεν μας αφορά.

Καμία ανοχή στις μεθοδευμένες και δειλές επιθέσεις της εξουσίας

Να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν - Έξω το κράτος απ' τις ζωές μας

Το παραπάνω κείμενο για τη Βέροια είναι γραμμένο από την αναρχική ομάδα μπαρούτι [http://baruti.espivblogs.net/] ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες δίκες στο Αγρίνιο επισκεφτείτε τα [http://leguilotine.blogspot.gr/] και [http://stekidask.blogspot.gr/]

Για την κάλυψη μέρους των δικαστικών εξόδων των διωκόμενων αγωνιστών του Βόλου η συλλογικότητα "Kommunara" συγκέντρωσε το ποσό 800? μετά από τη διάθεση της μπύρας "KommunarΑ Pilsner" (που εμφιαλώθηκε το Γενάρη '14) σε αυτοοργανωμένες δομές της πόλης. Τον Νοέμβρη '14 και Γενάρη '15 εμφιαλώθηκαν 2 διαφορετικές συνταγές της "Kommunara Pale Ale", τα έσοδα εκ των οποίων θα ενισχύσουν τα αντίστοιχα ταμεία της Βέροιας και του Αγρινίου.

Η αλληλεγγύη είναι η τρυφερότητα της επαναστατικής ανατροπής

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Αυτοδιαχειριζόμενο εργαστήρι παρασκευής μπύρας "Kommunara"

Mail επικοινωνίας: kommexunara@huexshmail.cexom

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Απρίλιος 13h