Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 στις 18.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων

Την Παρασκευή στις 18:00 στην Καμάρα θα πραγματοποιηθεί πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας που απαιτούν

  • την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α
  • την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για πράξεις που τελέστηκαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο»)
  • το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου 'Γ
  • την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται
  • την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA, την πρόσβαση κι ανάλυση του DNA από πραγματογνώμονα βιολόγο καθώς και την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων.

Συνέλευση αναρχικών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης και το θεσμό του εγκλεισμού

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Απρίλιος 11h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας

Από 2 Μάρτη διεξάγεται ένας δυναμικός αγώνας που συνολικοποιεί τον αντικατασταλτικό σχεδιασμό του ανταγωνιστικού κινήματος. Οι απεργοί πείνας, πολλοί από τους οποίους αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τις 40 μέρες, βρίσκονται διαχωρισμένοι σε διάφορα νοσοκομεία, κάτω από καθεστώς ειδικής μεταχείρισης. Νοσηλεύονται φρουρούμενοι συνεχώς από τους κουκουλοφόρους των ΕΚΑΜ μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους-κελιά. Και ενώ ο κίνδυνος για τη ζωή τους είναι παραπάνω από ορατός, η κυβέρνηση εμμένει στη στάση της προκλητικής αδιαφορίας.

Οι τρομονόμοι, ο κουκουλονόμος, οι φυλακές τύπου γ΄, η βίαιη λήψη dna, οι προφυλακίσεις συγγενών και φίλων πολιτικών κρατουμένων δεν είναι μέρος αλλά το ίδιο το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Έτσι και ο αγώνας για την κατάργηση τους είναι ο συνολικός αγώνας ενάντια το κράτος έκτακτης ανάγκης.

Παύση των διώξεων των συντρόφων που συμμετέχουν στις δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας.

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των συντρόφων απεργών πείνας ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος.:

Παρασκευή 17 Απρίλη, 18:00 Καμάρα

Καμία ανακωχή-ρήξη και επίθεση Αδιάλλακτος αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση, ως την Αναρχία.

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Απρίλιος 16h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας από 2/3

ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ

Στις 26 Ιανουαρίου η ελπίδα ήρθε για αυτούς που αρκούνται σε μεγάλες υποσχέσεις και σε λίγα παραπάνω ψίχουλα. Η πραγματικότητα της φτώχειας που βιώνουμε, όσοι και όσες βρισκόμαστε στον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας δε γέννησε, τουλάχιστον ακόμα, τη συνείδηση πως μόνο εμείς οι ίδιοι με τη δράση και την οργάνωση μας μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα που βιώνουμε και αφού δεν πιάσαμε εμείς τις ζωές μας από τα μαλλιά αλλάζοντας τον τρόπο που τις ζούμε, το μοτίβο της σκλαβιάς συνεχίζεται με τους Σύριζα και Ανελ να τάζουν, να εξαπατούν, να υπογράφουν νέα μνημόνια που ονομάζουν πλέον δανειακές συμβάσεις, να είναι στο τιμόνι της καπιταλιστικής ατμομηχανής.

Ίσως να είναι και αυτό ένα ζητούμενο που πρέπει να αρχίζουμε να έχουμε κατά νου: Είναι η ίδια η λειτουργία του καπιταλιστικού/ εξουσιαστικού συστήματος που γεννά την εκμετάλλευση και την καταπίεση σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής και όχι μόνο η ακραία φιλελεύθερη διαχείριση του από τις κυβερνήσεις που προϋπήρξαν. Ανεργία, ελαστική εργασία, εξευτελιστικοί μισθοί (η αύξηση στα 751 ευρώ αν και όποτε γίνει συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία), αύξηση του κόστους ζωής μέσω φόρων, καταστροφή του περιβάλλοντος, εντατικοποίηση των ρυθμών ζητούμενης αποδοτικότητας σε σχολεία και σχολές, καταστολή κάθε μορφής αντίστασης…

Η κρίση (και δεν είναι η πρώτη) ενός οικονομικού/ κοινωνικού μοντέλου που κυριαρχεί στο δυτικό κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια, ενός συστήματος που οργανώνει κάθετα τις ανθρώπινες σχέσεις με βάση την ανταγωνιστικότητα, το κέρδος, την επιβολή και την εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης, την ιεραρχία, απλά απογυμνώνει το χρυσαφί περιτύλιγμα στις αλυσίδες που μας φορούν τα αφεντικά για να συνεχίσουμε να παράγουμε τον πλούτο που συσσωρεύουν και να καταναλώνουμε όσα μας πλασάρουν ως αναγκαία από τις διαφημίσεις. Και η πραγματικότητα της αλυσίδας συμπεριλαμβάνει και το καρότο και το μαστίγιο.

Για όσους και όσες, τόσο τα τελευταία χρόνια όσο και διαχρονικά, ύψωσαν το ανάστημά τους και μέσα από οριζόντιους οργανωτικούς πειραματισμούς, αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν με κάθε μέσο στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, το μαστίγιο έγινε ο κανόνας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΟΜΟ-ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ-ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ-

ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ-ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Η καταστολή δεν είναι μόνο τα δακρυγόνα και τα κλομπ αλλά επεκτείνεται στο σύνολο της κοινωνικής ζωής. Υπάρχει στην οχύρωση των πόλεων με κάμερες και αστυνομικές περιπολίες, μεταμφιέζεται σε σεκιουριτάδες σε μαγαζιά, δημόσιες υπηρεσίες και λεωφορεία, αναβαθμίζεται με τις ασκήσεις του στρατού -στα πλαίσια του ΝΑΤΟ- για την καταστολή διαδηλώσεων. Τα τελευταία χρόνια οι αποτυπώσεις της πάνω στα σώματα και στις σχέσεις των αγωνιζομένων είναι πιο εμφανείς.

-Κουκουλονόμος για διαδηλωτές που προστατεύουν τα χαρακτηριστικά τους από ρουφιάνους (κάμερες, ασφαλίτες κλπ) ή φοράν μάσκες (μιας και δεν οφείλουμε να πεθάνουμε από καρκίνο αδιαμαρτύρητα όταν τα ΜΑΤ πνίγουν διαδηλώσεις με δακρυγόνα).

-Αναβάθμιση του τρομονόμου για όσους και όσες κατηγορούνται ότι με τη δράση τους θέλησαν να βλάψουν την οικονομία και τους θεσμούς της χώρας, μια νομοθεσία που γιγαντώνει τις ποινές για ένοπλους και αναρχικούς αγωνιστές που τόλμησαν να σπάσουν το κρατικό μονοπώλιο στη βία αλλά εξαπλώνεται όλο και περισσότερο και σε κατηγορούμενους/ κατηγορούμενες για άλλες υποθέσεις (Σκουριές, εμπρηστικά σαμποτάζ κλπ).

-Χρήση του DNA ως αποδεικτικό στοιχείο, μια ακροβασία που όπως κάθε νόμος, έγινε πλαστελίνη στα χέρια μπάτσων και δικαστών, που πλέον χαρτογραφούν στην βάση δεδομένων τους κάθε αγωνιστή και κάθε αγωνίστρια και μετέπειτα, ανακαλύπτοντας μείγματα γενετικών τύπων δένουν διώξεις βάσει των δικών τους σεναρίων. Άλλη μια νομική ντρίμπλα που πρώτα εφαρμόστηκε σε ένοπλους και αναρχικούς αγωνιστές (χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις των φυλακισμένων αναρχικών με μόνο στοιχείο το dna, όπως οι Τάσος Θεοφίλου, Αργύρης Ντάλιος, Φοίβος Χαρίσης, Γιάννης Ναξάκης, Γρηγόρης Σαραφούδης) και μετέπειτα εξαπλώθηκε σε πιο διευρυμένους κοινωνικούς αγώνες (σκουριές, συλλογή dna από διαδηλωτές κλπ).

-Φυλακές τύπου Γ, το πιο πρόσφατο χαρτί στα χέρια της εγχώριας καταστολής. Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2014 όσοι/όσες κρατούνται με αντιτρομοκρατικό νόμο, όσοι/ όσες κρίνονται επικίνδυνοι για τη λειτουργία της φυλακής καθώς και κρατούμενοι που εμπίπτουν στις διατάξεις περί οργανωμένου εγκλήματος θα εκτίουν αναγκαστικά 4 χρόνια σε φυλακές υψίστης ασφαλείας σε καθεστώς πιο έντονης απομόνωσης τους με περιορισμούς που πλέον θα επιβάλει κατά το δοκούν ο εισαγγελέας της φυλακής ενώ η ΕΛ.ΑΣ. Θα έχει υπό τον έλεγχο της τη φύλαξή τους.

-Τέλος το κράτος δημιούργησε και τις ιδιότυπες φυλακές για μη "εγκληματίες", τα στρατόπεδα κράτησης μεταναστών που δεν μπορεί να διαχειριστεί το κεφάλαιο για να βγάλει κέρδος. Χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα εξαιτίας των συγκρούσεων, των πολέμων αλλά και της ακραίας εκμετάλλευσης που ο δικός μας κόσμος, ο δυτικός κόσμος έχει επιβάλει στους τόπους τους, βρίσκονται σήμερα έγκλειστοι απλά και μόνο επειδή επέλεξαν να ζήσουν.

Αρμόδιοι υπουργοί, όπως τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται μίλησαν πρόσφατα για κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και για κλείσιμο των στρατοπέδων κράτησης.

Ούτε διανοηθήκαμε ποτέ να αναθέσουμε την επίλυση των προβλημάτων μας σε αυτούς, ούτε μπορούμε να βασιστούμε στα λόγια τους, ούτε θέλουμε να διαχωρίσουμε κάποια κατασταλτική επιλογή από τη στρατηγική που συμπληρώνει αλλά και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Οι θεματικές που τίθενται από κομμάτια των καταπιεσμένων, οι αγώνες που ξεπηδούν (εργασιακά, περιβάλλον, καταστολή κλπ) ενάντια σε επιμέρους κομμάτια της καπιταλιστικής/ κρατικής επιβολής είναι καταδικασμένοι στην αφομοίωση αν δεν συνδέονται μεταξύ τους στα πλαίσια μιας συνολικής κριτικής του κυρίαρχου τρόπου οργάνωσης της ζωής.

Χωρίς να χάνουμε από τις σκέψεις και τα προτάγματα μας την προοπτική της επανάστασης, τη βίαιη ρήξη με την ταξική και ιεραρχική κοινωνία, με τις ρατσιστικές και σεξιστικές κουλτούρες και ιδεολογίες, την κατάργηση κράτους και καπιταλισμού, την αυτοοργάνωση σε όλα τα επίπεδα των κοινωνικών σχέσεων, τη δόμηση ελεύθερων κοινοτήτων που θα βασίζονται στην αλληλεγγύη και που θα υπάρχουν σε αρμονία με το φυσικό κόσμο, αναγνωρίζουμε το εξής:

Οι επιμέρους αγώνες όταν αρνούνται να δώσουν χώρο στη διαμεσολάβηση από θεσμούς, Μ.Μ.Ε., κόμματα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις συνάντησης των από τα κάτω, αντιιεραρχικής οργάνωσής τους και κύρια σφυρηλάτησης των σχέσεων και της συλλογικής τους συνείδησης για το τί μπορούν να κάνουν όταν στέκονται και παλεύουν μαζί.

Οι ίδιοι οι αγώνες μας μαθαίνουν τον τρόπο να αγωνιζόμαστε, να επικοινωνούμε και να κάνουμε τις απαραίτητες υπερβάσεις, μας μαθαίνουν να τολμούμε και να νικάμε, δείχνοντας το δρόμο και σε άλλους καταπιεσμένους για να οργανώσουμε από κοινού τη νίκη της ίδιας την επανάστασης.

Ένας τέτοιος αγώνας ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου με τους φυλακισμένους επαναστάτες Γ. Καραγιαννίδη, Φ. Χαρίση, Τ. Θεοφίλου, Α. Σταμπούλο, Α. Ντάλιο (δίκτυο αγωνιστών κρατουμένων), Ν. Μαζιώτη, Δ. Κουφοντίνα, Κ. Γουρνά να ξεκινούν απεργία πείνας, βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα στο σύνολο της κατασταλτικής στρατηγικής των τελευταίων χρόνων και διεκδικώντας παράλληλα την άμεση απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού που βρίσκεται φυλακισμένος για 13 χρόνια. Τις επόμενες μέρες, ξεκίνησαν απεργία πείνας και άλλοι σύντροφοι από το δίκτυο αγωνιστών κρατουμένων - ο Γ. Σαραφούδης (από 9/3), οι Α.Δ. Μπουρζούκος και Δ. Πολίτης (από 11/3), ο Γ. Μιχαηλίδης (από 23/3)- καθώς επίσης ο M. Lafci (από 16/3) και 8 φυλακισμένοι αγωνιστές από την Τουρκία (κυλιόμενη απεργία πείνας από 11/3).

Σήμερα την απεργία πείνας συνεχίζουν τα μέλη του δικτύου αγωνιστών κρατουμένων Γ. Καραγιαννίδης, Φ. Χαρίσης, Α. Σταμπούλος, Α. Ντάλιος, Γ. Σαραφούδης, Α.Δ. Μπουρζούκος, Δ. Πολίτης, Γ. Μιχαηλίδης και οι φυλακισμένοι αγωνιστές από την Τουρκία.

Ένας αγώνας που οφείλει να συσπειρώσει γύρω του όσους έχουν βιώσει την κρατική βία στο πετσί τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να σπάσει τη γενικευμένη απάθεια μπροστά στις μετεκλογικές εξελίξεις και να μας ξαναθυμίσει τον τρόπο με τον οποίο κερδίζεται η αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η ζωή.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ από 2 Μαρτίου

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ,

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΧΡΗΜΑ,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/4 ΚΑΜΑΡΑ 18:00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : http://anatolika.espivblogs.net/2015/04/13/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CE%B5/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας απο 2/3

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων και στους φυλακισμένους αγωνιστές απο την Τουρκία.

Κατάληψη 111

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56649/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2/3

Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία-φυλακή

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Απρίλιος 00h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Νοsotros Pasaremos-Εμείς θα Περάσουμε! | Πορεία 17.04 18.00 Καμάρα

NOSOTROS PASAREMOS - "ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ"

133149-080313231107_7818

Από τις 2/3 πολιτικοί κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας. Την απεργία συνεχίζουν 8 άτομα, μέλη του Δικτύου Αγωνιστώ Κρατουμένων, 4 από τα οποία στις 17/4 συμπληρώνουν 47 ημέρες απεργίας. Οι αγωνιστές κρατούμενοι με ανάχωμα το ίδιο το σώμα τους διεκδικούν:

Την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α.

Την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμος»).

Το νόμο πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ.

Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει την νοσηλεία που χρειάζεται.

Την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA, την δυνατότητα εξέτασης των δειγμάτων από πραγματογνώμονα βιολόγο της επιλογής του κατηγορουμένου και την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μείγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων.

Σήμερα 16/4 κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές. Ένα νομοσχέδιο πολύ κατώτερο των αναγκών που προκύπτουν τόσο από την ίδια την κατάσταση που επικρατεί μέσα στις φυλακές όσο και από τα αιτήματα που θέτουν οι πολιτικοί κρατούμενοι που βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Πιο συγκεκριμένα οι φυλακές τύπου Γ' καταργούνται μεν, το καθεστώς όμως της κράτησης σε συνθήκες υψίστης ασφαλείας παραμένει. Η αποφυλάκιση του πολυτραυματία Σ. Ξηρού με 98% αναπηρία -την συνεχιζόμενη κράτηση του οποίου που μέχρι και τα κοράκια των ευρωπαϊκών επιτροπών έχουν χαρακτηρίσει βασανιστήριο- περνάει από σαράντα κύματα αφού δεν γίνονται σαφείς οι όροι απόλυσης. Ενώ οι «κυβερνητικοί εταίροι» ΑΝ.ΕΛ. πιέζουνε να εξαιρεθεί ο συγκεκριμένος κρατούμενος από τη ρύθμιση. Όσο για τον κουκουλονόμο και την αναδιαμόρφωση των όρων χρήσης του DNA, έχουν κατατεθεί από 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δυο τροπολογίες για να ενταχθούν στο νομοσχέδιο, κάτι τέτοιο όμως ακόμη δεν έχει γίνει δεκτό από τον υπουργό Ν. Παρασκευόπουλο, ο οποίος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Για τα δε άρθρα 187 και 187 του Π.Κ. ούτε λόγος να γίνεται. Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμάει ούτε και να συζητήσει για την περίπτωση να ξηλωθεί η βασική νομοθεσία του κράτους-τρομοκράτη.

Παράλληλα, στην πάγια θέση μας ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη ανάμεσα στους αγωνιστές και τους θεσμούς της εξουσίας έρχονται να προστεθούν και νέα απτά παραδείγματα. Η άρση της τροπολογίας, η οποία θα μετέφερε την υπαγωγή του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. από το υπ. Εσωτερικών στο υπ. Δικαιοσύνης, (χωρίς να μας ενδιαφέρει αυτή καθ' αυτή, αφού το αναρχικό κίνημα δεν μπορεί να ασχολείται σοβαρά με τις θεσμικές εναλλαγές των κυβερνητικών σχημάτων του τύπου «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς») δείχνει παρόλα αυτά ότι δεν είναι απαραίτητο οι διάφορες τροπολογίες να γίνουν απαραιτήτως δεκτές. Επίσης, η χρονοτριβή του υπουργείου για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν γίνεται στο κενό. Αντιθέτως, με το ρολόι να μετράει ανάποδα για την υγεία των απεργών πείνας, οι διαρκείς καθυστερήσεις στην ψήφισή του, δείχνουν να μην υπολογίζουν στα σοβαρά την κατάσταση.

Αντί αυτού, της ανάδειξης δηλαδή του ουσιαστικού προβλήματος που έγκειται στη συνέχιση της απεργίας εφόσον δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα των απεργών, παρακολουθούμε μια συντονισμένη επίθεση στο κίνημα αλληλεγγύης, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, την κυβέρνηση, τον κρατικό μηχανισμό, της Αστυνομία, με προεξάρχοντα ασφαλώς τον δεξιό υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Πανούση που επιλέχθη ακριβώς ώστε να εξασφαλίσει η νέα κυβέρνηση την πίστη και την διαχείριση των φασιστικών ταγμάτων της ΕΛ.ΑΣ. στην υπηρεσία της νέας «εθνικής μας κυβερνήσεως», η οποία αποδεικνύει κυριολεκτικά στην πράξη πως γίνεται να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Το κερασάκι ασφαλώς στην τούρτα λάσπης και χειραγώγησης αποτελούν οι παπαριές του φασίστα Φορτσάκη και των πρυτανικών αρχών, οι οποίες επιστρατεύοντας επιχειρήματα της δεκαετίας του 1980 αναφέρονται στους αναρχικούς αγωνιστές ως «χρήστες ουσίων» κ.λπ. Το αναρχικό κίνημα που τα τελευταία χρόνια σήκωσε ένα δυσθεώρητο βάρος στην πλάτη του, απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, την κρατική καταστολή, την οικονομική ανέχεια, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, το φασισμό και το ρατσισμό, με μαζικούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, σήμερα τα ΜΜΕ και το καρτέλ ενημέρωσης της κυβέρνησης επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως συμμορία πρεζονιών που κάνουν καταλήψεις-τεκετζίδικα ώστε να το απαξιώσουν και να το συντρίψουν σερβίροντας ξαναζεσταμένες σούπες με ρητορεία που αποσκοπεί αποκλειστικά στην κοινωνική του απομόνωση. Κι εδώ πρέπει για άλλη μια φορά να τονιστεί ο ιδιαίτερος ρόλος των Μ.Μ.Ε ως προπαγανδιστικού πυλώνα της εξουσίας, όπως επιβεβαιώνεται και στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Καθ' όλο το διάστημα της απεργίας πείνας ο συρφετός των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε διεξάγει πόλεμο κατασυκοφάντησης μέσω της εγκληματοποίησης αγωνιστών και της προσπάθειας αποπολιτικοποίησης του ίδιου του αγώνα με σκοπό να αποκρύψουν την κοινωνική και πολιτική σημασία των αιτημάτων που θέτουν οι κρατούμενοι. Σε αυτή τη περίπτωση τα Μ.Μ.Ε με την ακατάσχετη αναπαραγωγή τρομολαγνείας επιχειρούν να υποδαυλίσουν τα συντηρητικά ένστικτα της κοινωνίας και να προλειάνουν έτσι το έδαφος για την καταστολή όσων θεωρεί αντιπάλους του καθεστώτος που υπηρετούν.

Γι' αυτό το λόγο συμμετείχαμε στην συμβολική κατάληψη της ΕΣΗΕΜΘ στις 15/4 ως ελάχιστη απάντηση στα κοράκια των ΜΜΕ. Ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι ως μόνιμη επωδός χρησιμοποιείται με αφορμή την απεργία πείνας και κινήσεις αλληλεγγύης η «περίεργη ανοχή» που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε εγκληματίες, κουκουλοφόρους, τρομοκράτες, ταραξίες. Αυτή δε η ακροδεξιά αφήγηση περί υποτιθέμενη «ανοχής» δεν υπολογίζει τις δεκάδες συλλήψεις συντρόφων έξω από την κατειλημμένη πρυτανεία, τις προληπτικές προσαγωγές σε πορείες στη Θεσσαλονίκη, την προσαγωγή σε αστυνομικό τμήμα συντρόφων που αμφισβήτησαν έμπρακτα την εφαρμογή των περιοριστικών όρων που τους επέβαλε η κατηγορία με τον κουκουλονόμο. Μια εκ των σημαντικότερων συντονισμένων κινήσεων πολιτικής ανυπακοής που στέκονται ουσιαστικά αλληλέγγυες στον αγώνα των απεργών.

Για όλους αυτούς τους λόγους ξαναλέμε ότι Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αν δεν μοιραστούμε τους αγώνες θα μοιραστούμε τις συνέπειες της κρατικής επιβολής.

- Δικαίωση των αιτημάτων των Απεργών

- Αλληλεγγύη στους διωκόμενους του αγώνα

-Αθώωση για όλες τις κατηγορίες

Πορεία 17 Απριλίου 18.00 Καμάρα

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

«Μαύρο & Κόκκινο»

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

Maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή: https://maurokokkino1936.wordpress.com/2015/04/16/%CE%BD%CE%BFsotros-pasaremos-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-17-04-18-00-%CE%BA%CE%B1%CE%BC/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Απρίλιος 15h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας

Στις 2 Μάρτη 2015, ξεκινάνε απεργία πείνας οι αναρχικοί/πολιτικοί κρατούμενοι Μαζιώτης, Γουρνάς, Κουφοντίνας, Σταμπούλος, Θεοφίλου, Χαρίσης, Ντάλιος, Καραγιαννίδης, ενώ τις επόμενες μέρες ξεκίνησαν σταδιακά και τα υπόλοιπα μέλη του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων. Παράλληλα, σε ένδειξη αλληλεγγύης, απεργία πείνας πραγματοπούν και οι αγωνιστές από την Τουρκία που βρίσκονται έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές.

Σήμερα την απεργία πείνας συνεχίζουν τα μέλη του δικτύου αγωνιστών κρατουμένων Γ. Καραγιαννίδης, Φ. Χαρίσης, Α. Σταμπούλος, Α. Ντάλιος, Γ. Σαραφούδης, Α.Δ. Μπουρζούκος, Δ. Πολίτης, Γ. Μιχαηλίδης και οι φυλακισμένοι αγωνιστές από την Τουρκία.

Τα αιτήματα που θέτουν οι απεργοί είναι αυτά της κατάργησης του νόμου περί των φυλακών τύπου Γ', των δύο αντιτρομοκρατικών νόμων του 2001 και 2004 αντίστοιχα, του κουκουλονόμου, του νόμου για την λήψη του DNA ως αποδεικτικού και ενοχοποιητικού στοιχείου, και την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

Αρκετοί από τους απεργούς πείνας νοσηλεύονται φρουρούμενοι μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους-κελιά και ο κίνδυνος για τη ζωή τους αυξάνεται πλέον επικίνδυνα.

Ο αγώνας αυτός είναι συνολικός καθώς αφορά όλους όσους δεν λυγίζουν μπροστά στην εκάστοτε εξουσία αλλά αντιθέτως αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης.

Μέχρι την καταστροφή όλων των φυλακών, των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, των εργοστασίων και εργαστηρίων εκμετάλλευσης των ζώων και των βιομηχανιών καταστροφής της Γης. Μέχρι τον θάνατο του κράτους και του κυρίαρχου πολιτισμού, κανείς και τίποτα δεν θα είναι ελεύθερο.

Λευτεριά στα ζώα, ανθρώπινα και μη, μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή

Ανυποχώρητος αγώνας για την Ολική Απελευθέρωση και την Αναρχία

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των συντρόφων απεργών πείνας

Παρασκευή 17 Απριλίου, 18:00 Καμάρα

αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Απρίλιος 02h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στους απεργους πείνας

Αυτή τη στιγμή οι αναρχικοί σύντροφοι του Δ.Α.Κ , Αντώνης Σταμπούλος, Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος, Γρηγόρης Σαραφούδης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Πολίτης, Δημήτρης Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης, πραγματοποιούν απεργία πείνας ενάντια στο σύγχρονο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που συντηρείται από τη σημερινή "αντιμνημονιακή" συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στον αγώνα αυτό συμμετέχουν και 8 αγωνιστές από την Τουρκία που βρίσκονται στις φυλακές Λάρισας και ο Mustafa Lafci που βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών, κάνοντας κυλιόμενη απεργία πείνας.

Ορισμένοι από τους απεργούς διανύουν την 47η μέρα, καθώς η απεργία πείνας ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου από ένα κομμάτι των πολιτικών κρατουμένων ενώ άλλοι μπήκαν σε αυτή σταδιακά.

Παλεύοντας για την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης που εφαρμόζεται εναντίον αγωνιστών εντός κι εκτός των τειχών, καθώς κι εναντίον της εγκληματοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων συνολικά, οι πολιτικοί κρατούμενοι απαιτούν:

- Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

- Την κατάργηση της ειδικής "αντι"τρομοκρατικής νομοθεσίας (ν. 187 περί "εγκληματικής οργάνωσης" και 187Α περί "τρομοκρατικής οργάνωσης").

- Την κατάργηση του "κουκουλονόμου".

- Την οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.

- Την απελευθέρωση του πολυτραυματία μέλους της 17Ν Σάββα Ξηρού, που στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται η εκδικητική μανία του κράτους ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Το ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών,συνέλευση Θεσσαλονίκης στηρίζει και καλεί στην πορεία που θα γίνει αύριο Παρασκευή 17/4 στις 18.00 και θα ξεκινήσει από την Καμάρα με σκοπό τη στήριξη του αγώνα που οι σύντροφοι αγωνιστές πραγματοποιούν βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

Ταυτόχρονα, στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατειλημμένης πρυτανείας, που παρόλη την τρομουστερία από μμε, πρυτάνεις και τη συνεχή κυβερνητική απόπειρα αποκλεισμού και απομόνωσης, δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/4, 18.00 ΚΑΜΑΡΑ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών, συνέλευση Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Απρίλιος 21h