Κυριακή 3 Μαίου 2015 στις 18.00

Συνάντηση δικτύου πολιτιστικών εγχειρημάτων

Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης (https://athens.indymedia.org/event/56099/) που πραγματοποιήθηκε και όπου έδωσαν το παρόν άτομα από 14 συλλογικότητες - πρωτοβουλίες, αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να είναι την Κυριακή 3/5, ώρα 18:00, στο κτίριο Γκίνη, στο κάτω Πολυτεχνείο, ώστε στο μεσοδιάστημα να γίνει συζήτηση στις συνελεύσεις κάθε συλλογικότητας σχετικά με τη συμμετοχή και τα θέματα που τέθηκαν.Οι συμμετέχοντες καλούνται να προσκαλέσουν όσα σχετικά εγχειρήματα θεωρούν ότι βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα στην εν λόγω πρωτοβουλία.

Οι άξονες της συζήτησης που έγινε, καθώς και του νέου καλέσματος είναι:

Στόχευση κοινών παρεμβάσεων και σχετικών δράσεων.

Πάνω στη στόχευση των δράσεων, προτάθηκαν παρεμβάσεις σε φορείς του πολιτιστικού υπάρχοντος, ενώ δόθηκε έμφαση στην εξωτερίκευση μέσω επανοικειοποίησης των δημοσίων χώρων. Πάνω στην εξωτερίκευση, προτάθηκε επίσης από διάφορες ατομικότητες η απεύθυνση σε κοινωνικά στρώματα με δυσκολία πρόσβασης στην αυτοοργανωμένη σκηνή.

Προοπτική συνάσπισης ενός κοινού δικτύου ενημέρωσης και αλληλοϋποστήριξης.

Η ενημέρωση και η αλληλοϋποστήριξη πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο με φυσική παρουσία και κατά δεύτερο διαδυκτιακά.Η παρουσία του διαδυκτίου θα είναι καθαρά εργαλειακή και θα εξυπηρετεί πρακτικούς σκοπούς. Με το τέλος της συνέλευσης, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια mailing list που θα καλύψει αυτές τις ανάγκες, μέχρι ο όγκος τους να απαιτήσει τη δημιουργία ενός φόρουμ που θα φιλοξενείται στον Espiv. Ως αρχή αυτής της δικτύωσης, προτάθηκε η άμεση ζύμωση μέσα από συμμετοχή στις ήδη τρέχουσες δράσεις των σχημάτων. Η αλληλοϋποστήριξη μπορεί να συμπεριλαμβάνει την προσφορά εξοπλισμού, τεχνογνωσίας και χώρου για την υλοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων.

Ονομασία της πρωτοβουλίας

Ως προς την ονομασία της πρωτοβουλίας, υπήρξε συναίνεση στο να γίνει αποδόμηση των όρων ''καλλιτέχνης'' και ''πολιτισμός'', ως παράγωγα του κυρίαρχου λόγου. Ο όρος ''Τέχνη'' είναι ο κοινά αποδεκτός. Κατ'όπιν προτροπής των Metal Attack, η προσθήκη ενός ελάχιστου πολιτικού προσδιορισμού είναι απαραίτητη, όπως και η αναφορά της δικτύωσης. Οι συλλογικότητες καλούνται μέχρι την επόμενη συνέλευση, να προσφέρουν ιδέες βάση των παραπάνω.

Προοπτική οργάνωσης των εργαζομένων στο χώρο της Τέχνης, οριζόντια και από τα κάτω.

Στη θεματική του εργατικού δυναμικού, υπήρξε αναφορά ως προς τη ποσοτική του έκταση, τις συνθήκες, τις απολαβές και την ανάγκη απορρόφησής του με κάποιο μελλοντικό μοχλό ενσωμάτωσης, χωρίς να δωθεί περαιτέρω έκταση.

Ως ελάχιστοι άξονες συμφωνίας, κατέληξαν οι εξής:

1) Αυτοοργάνωση & Αντιθεσμικότητα

2) Οριζοντιότητα

3) Αλληλεγγύη

4) Αντιφασισμός

5) Διατήρηση της αυτονομίας και διαφορετικότητας όλων των συλλογικοτήτων

6) Δεδομένης της έκτασης και των παραμέτρων του, ο έκτος άξονας της αντιεμπορευματικότητας (και αντικαπιταλισμού κατ'επέκταση) βρίσκεται υπό την εσωτερική επεξεργασία κάθε συλλογικότητας ξεχωριστά, μέχρι την επόμενη συνάντηση όπου και θα συνδιαμορφωθεί μια κοινή θέση. Μέσα από τη θέση αυτή, η πρωτοβουλία θα καταλήξει στο πότε θεωρεί κάποιο σχήμα/άτομο αποδεκτό και πότε αυτό βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις σχετικές της αξίες.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56643/