Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στις 18.30

Ανοιχτό κάλεσμα του Athens Indymedia προς συλλογικότητες

Το κενό της άμεσης πληροφόρησης που συμπλήρωνε σε μεγάλο βαθμό το Athens Indymedia στο παρελθόν έχει αρχίσει να υπερκαλύπτεται τα τελευταία χρόνια, από την δουλειά που κάνουν σύντροφοι-ισσες μέσω άλλων εγχειρημάτων αντιπληροφόρησης. Ως διαχειριστική ομάδα του Athens Indymedia πλέον πέραν απο την σταθερή συμβολή μας στην αντιπληροφόρηση και την προώθηση των κοινωνικών και κινηματικών θέσεων και δράσεων, θεωρούμε ότι πρέπει να κατευθυνθούμε προς στην πλήρη διάχυση και στην ουσία συνδιαχείριση του εγχειρήματος από το κίνημα στο σύνολο του. Στην κατεύθυνση αυτή συγκαταλέγεται και η απόφαση μας, πριν από περίπου έναν χρόνο, για ριζική αλλαγή του site το όποιο θα μας επιτρέψει σταδιακά να υλοποιήσουμε αυτές μας τις επιθυμίες.
Μετά από την προσπάθεια του Athens IMC η οποία δίνει πλέον την δυνατότητα, σε ομάδες και συνελεύσεις, για πλήρως αδιαμεσολάβητη δημοσίευση άρθρων και εκδηλώσεων,θεωρούμε πως θα ήταν εποικοδομητικό εκατέρωθεν να πραγματοποιηθεί μια ανοικτήσυζήτηση έτσι ώστε να γίνει μια αποτίμηση της πρωτοβουλίας αυτής αλλά και γιανα διατυπωθούν προβληματισμοί, προτάσεις και απόψεις για την καλύτερη συνέχισητης. Άλλωστε έναν χρόνο μετά από την αλλαγή της λειτουργιάς του Athens Indymedia υπάρχει ήδη μια πληθώρα περιστάσεων στην όποια η κίνηση αυτή λειτούργησε θετικά για το μέσο και την αντιπληροφόρηση γενικότερα, η όποια θεωρούμε ότι κατέχει κομβικό ρολό στις κινηματικές διαδικασίες.
Η συζήτηση θα γίνει το Σάββατο, 25/04/2015 στις 18.30 Κ*ΒΟΞ και απευθύνεται πρωτίστως σε ομαδοποιήσεις που είτε συμμετέχουν είτε επιθυμούν να συμμετάσχουν.
Οι συλλογικότητες και ομάδες που δεν θα μπορέσουν να βρεθούν δια ζώσης στην συζήτηση. μας είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες να εκφράσουν την γνώμη τους, τoυς προβληματισμούς τους και να μας δώσουν τροφή για σκέψη διαδικτυακά στην κοινότητατου Athens IMC. Για τον λόγο αυτό έχει ανοίξει ήδη αντίστοιχο thread.

Διαχειριστική ομάδα Athens Indymedia

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1543231/